Споживання цибулі і часнику може знизити ризик захворювання на рак грудей


Опубликованно 30.09.2019 17:54

Споживання цибулі і часнику може знизити ризик захворювання на рак грудей

Регулярне вживання цибулі та часнику, як у чистому вигляді, так і у складі страв пов'язано з більш низькою ймовірністю захворіти на рак грудей. До такого висновку прийшли вчені з США і Пуерто-Ріко, передає ТАСС з посиланням на Nutrition and Cancer.

У дослідженні брало участь понад 600 жінок у віці від 30 до 79 років. У 47% з них лікарі діагностували рак. Вчені з'ясували, як часто в раціоні учасниць експерименту зустрічається цибулю і часник, за допомогою спеціального опитувальника.

Виявилося, що у тих, хто частіше одного разу на день вживав в їжу ці продукти, а також приготований на їх основі соус софріто, ймовірність появи раку грудей була нижче на 67%. Однак це дослідження показує лише статистичну зв'язок. Яким саме чином цибуля та часник можуть впливати на розвиток раку грудей і впливають вони взагалі, автори дослідження не з'ясовували.

Є думка, що завдяки хімічних сполук в їх складі цибулю і часник мають антиканцерогенними властивостями. На Карибському острові ці овочеві культури широко поширені і їх їдять частіше, ніж у Європі та Сполучених Штатах. Цибулю і часник входять до складу багатьох заснованих на бобах і рисі місцевих страв і соусів, в тому числі і популярного софріто.

Рак молочної залози - найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно його діагностують у понад двох мільйонів чоловік.



Категория: Новости