Вчені встановили, які вуглеводи особливо небезпечні для жінок


Опубликованно 04.05.2019 02:48

Вчені встановили, які вуглеводи особливо небезпечні для жінок

Продукти з високим глікемічним індексом в два рази підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань у жінок. Про це свідчать дослідження вчених з Національного онкологічного інституту, опубліковані в журналі Archives of Internal Medicine.

В рамках дослідження було проаналізовано раціон і показники стану здоров'я понад 15 тисяч чоловіків і 32 тисяч жінок. Протягом 8-річних спостережень було встановлено, що у жінок, що споживають продукти з високим глікемічним індексом, ризик виникнення проблем з серцем і судинами підвищено в два рази (в порівнянні з жінками, у раціоні яких дані продукти зведені до мінімуму). У випадку з чоловіками, подібного зв'язку виявлено не було.

Фахівці пов'язують виявлений негативний ефект з підвищенням концентрації в крові жирних кислот і зниженням рівня «хорошого» холестерину. Це, в свою чергу, загрожує з підвищенням у жінок рівня глюкози в крові. Справа в тому, що жіночий гормон естроген прискорює процес вироблення глюкози, у той час «чоловічий» гормон андроген – навпаки, знижує.

У число продуктів з високим глікемічним індексом входять, зокрема, солодощі, випічка і борошняні вироби з білого борошна.



Категория: Новости