Чому вагітним жінкам не можна їсти консервовану їжу?


Опубликованно 22.02.2019 23:52

Чому вагітним жінкам не можна їсти консервовану їжу?

Вагітним жінкам не рекомендується їсти консервовану їжу: через речовин, що містяться така їжа може негативно позначитися на здоров'ї дитини, стверджують вчені з Boston University.

Як з'ясували учені, вживання консервів у період вагітності піддає дитину ризику впливу промислового хімічної речовини під назвою бісфенол А (ВРА). Ця речовина може в майбутньому викликати проблеми з репродуктивним здоров'ям не тільки у самої жінки, але і її потомства.

Вчені відзначили, що попередні дослідження вказували на небезпеку впливу бісфенолу-А, однак не було достатньо інформації про те, як саме він впливає на організм. Тепер, за їх словами, є «достатньо даних, що дозволяють серйозно занепокоїтися впливом BPA на функціонал яєчників».

За їх словами, бісфенол чинить негативний вплив на ці процеси розвитку і яєчників у плода ще на ранній стадії внутрішньоутробного розвитку. Фахівці настійно радять вагітним жінкам не вживати в їжу консерви, а також намагатися не їсти з пластмасового посуду.

Фахівці нагадали, що бісфенол активно використовується промисловістю, і найбільша кількість цієї речовини надходить в організм людини при вживанні консервів, а також їжі з пластикових контейнерів.



Категория: Новости