Молочні продукти знижують ризик розвитку міоми матки – дослідження
Опубликованно 17.12.2018 23:52
Регулярне вживання молочних продуктів знижує ризик розвитку міоми матки. До такого несподіваного висновку прийшли вчені з Бостонського університету (США).
Міома матки – це доброякісна пухлина в м'язовому шарі матки (міометрій), що розташовується в основному безпосередньо в матці. У 5% випадків міома розвивається в шийці. У деяких випадках міоми ніяк не дають про себе знати, в інших випадках – викликають занадто рясні менструації, з часом призводять до розвитку хронічної анемії і до хронічної втоми, до кисневого голодування тканин і до порушення функцій важливих органів – можуть виникати тахікардія, головні болі, запаморочення, порушення роботи серця. У деяких випадках міоми з-за свого невдалого розташування можуть заважати зачаття.
Гінекологи з Бостонського університету з'ясували, що знизити ризик появи міом може вживання великої кількості молочних продуктів. Щоб прийти до такого висновку, вчені проаналізували стан здоров'я понад 59 000 американок, за якими спостерігали протягом 10 років.
За словами вчених, у жінок, які споживали молочні продукти більше 4 разів на день, ризик розвитку міоми знижувався на 30%. Цей ефект вчені пояснили підвищеним вмістом в цих продуктах кальцію і магнію.
Категория: Новости