До яких захворювань можуть призвести силіконові імпланти в грудях?


Опубликованно 23.11.2018 12:24

До яких захворювань можуть призвести силіконові імпланти в грудях?

Силіконові імпланти в грудях далеко не так нешкідливі, як багатьом жінкам і чоловікам – хочеться вірити: як стверджують вчені з University of Texas MD Anderson Cancer Center, силіконові імпланти на 600% підвищують ризик розвитку артриту, на 400% - ризик розвитку раку шкіри, та на 450% - ризик мертвонародження.

Відповідно до одного з найбільших досліджень в цій області, яке було опубліковано в журналі Annals of Surgery, порівняно з сольовими імплантами, силіконові в 2 рази частіше викликають ускладнення після операції, в тому числі рубцювання навколо імпланта. Ризик народження мертвої дитини після встановлення силіконових імплантів вище в 4.5 рази, а ризик розвитку меланоми – у 4 рази.

Силіконові імпланти зроблені з силікону, сольові ж заповнені стерильним соляним розчином. За словами багатьох жінок, силіконові імпланти грудей виглядають і відчуваються природніше, ніж сольові. Але і протікання у випадку з силіконом набагато небезпечніше, ніж у випадку з соляним розчином.

Раніше вчені багато говорили про зв'язок між імплантами і раком грудей, проте довести цей зв'язок так і не вдалося. Тепер, однак, вчені знайшли чітко прослеживаемую зв'язок між імплантами і артрит, рак шкіри і мертворождением.

Вони проаналізували дані 100 000 жінок, 80 000 з яких мали силіконові імпланти, а всі інші – сольові. Жінки з першої групи стикалися з проблемами і ускладненнями частіше, ніж жінки з другої групи. Зокрема, у них порівняно з жінками з натуральними грудьми був аж в 6 разів підвищений ризик розвитку ревматоїдного артриту, Синдрому Шегрена склеродермії.

За словами дослідників, жінкам необхідно знати про всі можливі ускладнення і проблеми, які їх можуть чекати, - і лише тоді вони зможуть прийняти інформоване рішення про пластичної операції.



Категория: Новости