«Лівак» – це порятунок шлюбу або його провал?


Опубликованно 12.10.2018 06:48

«Лівак» – це порятунок шлюбу або його провал?

Романтичний період у відносинах незмінно завершується. І, коли рутина остаточно заїдає, у розмовах з друзями та подругами ні-ні, та й проскакує підказка про лівак. Зміцнює шлюб подібний похід на бік або ставить хрест на подальшій життя з чоловіком? Остаточної відповіді не існує: прибічники радикально-святенницького думки і любителі сходити наліво по сей день стикаються в словесних баталіях.

Скільки «лівого» у світі?

Жартівники люблять розмірковувати про хороші справи і вважають, що «шлюбом» їх не назвуть. Але схожа ситуація складається і навколо інших слів, одне з яких – це «лівак», багатозначний термін. Серед його розшифровок:

контрафактний товар невідомого походження;

людина, підробляє на стороні;

працівник, який використовує обладнання фірми для особистих потреб;

щось погане, «відстійне».

З одного боку, мова йде про те звичному, відомому людству. А з іншого, слово оточує флер сорому. Ви зв'язуєтеся з ліваком і тут же очікуєте засудження. Третій – зайвий?

На практиці, відмовлятися від безлічі партнерів необов'язково. Підтвердженням тому служить «вільна любов», найбільш яскраво проявилася у часи хіпі в кінці 60-х. Більш консервативним прикладом стануть гареми, адже це вже не лівак – шлюб з безліччю чоловіків чи дружин. Проте для кожного з перерахованих варіантів потрібна особлива психологічна підготовка як учасника відносин, так і суспільства. І навіть в такому разі можна очікувати ревнощів між партнерами з-за браку уваги.

На жаль, людська натура будується на егоїзмі, почуття власності. Коли зустрічаєтеся з потенційним або дійсним чоловіком, лівак – це з категорії забороненого. Якщо плануєте віддати свій особистий час і турботу конкретної персони, навіщо урізноманітнити особисте життя з кимось стороннім? Що кажуть соціологи?

Тема надзвичайно слизька. Нехай немає нічого більш оманливого, ніж соціальні дослідження, вони дають загальну картину взаємовідносин. І вельми оптимістичну:

разова зрада була приблизно у 90 % сімейних пар;

приблизно 50 % розлучень – з-за сексу на стороні;

близько 40 % шлюбів після походу наліво стали міцнішими.

А якщо партнер не постійний? До укладення шлюбу основна загроза романтиці – це лівак, і ніякі виправдання у вигляді парубочого або дівич-вечора не допоможуть. Просте знаходження когось більш сексуального чи бажаного поруч з половинкою викликає в людині різко негативні емоції. Як це відбувається?

Змінюючи, ви демонструєте неспроможність коханця. Чоловіки більше зав'язані на фізичні відчуття, шукають вражень і радіють новому об'єкту для реалізації пристрасті. Жінок приваблює душевний комфорт, відчуття когось більш сильного та владного, здатного захистити. Незалежно від обставин, наявність лівака – це заява про низьку якість сексу і особистості партнера в цілому. Повірте, супутник життя в більшості випадків вибере найгірший варіант для осмислення, що погіршить становище. Надія є?

Міцніше відносини стануть лише у разі, коли ви визнаєте зраду помилкою, а ваш чоловік пробачить або не дізнається про неї зовсім. Якщо пережити кризу, любов розцвіте з-за зміни координат, догляду сексу з ключових позицій в оцінці коханої людини. Набагато простіше бути чесним і заводити сім'ю без думок про леваке, а після згасання почуттів розлучитися, щоб не мучити себе і рідних або просто розповісти про свої тривоги, потаємні бажання. Автор: Володимир Карпенко 7 Жовтня, 2018



Категория: Отношения