Чи варто прощати зраду дружини? Поради психолога. Чому жінки змінюють?


Опубликованно 02.09.2018 00:08

Чи варто прощати зраду дружини? Поради психолога. Чому жінки змінюють?

Так складалося століттями: жінка - берегиня вогнища, берегиня. Найбільш цінними якостями її вважалися скромність і вірність. В окремих культурах зрада каралася стратою, нерідко винуватицю просто закидали камінням. А що ж тепер? Суспільство стало простіше ставитися як до чоловічого, так і жіночої невірності. І якщо вже таке сталося, варто прощати зраду дружини? Союз чоловіка і жінки

Сьогодні стало модно стверджувати: будь партнерський союз - це якийсь договір, де кожен має право розраховувати на дотримання певних умов. Що здатні дати один одного чоловік і жінка, заради чого вони об'єднуються в пару?

Кожному на порозі важливого рішення варто обдумати відповідь і визначитися, чого він чекає від партнера. Вже давно відомо: жінки і чоловіки з різних планет. І всі ми прекрасно розуміємо, хто з Венери, а хто з Марса. А якщо так, то є основоположні вимоги партнерів один до одного, щоб союз був міцним.

Для жінки на першому місці стоїть відповідальність обранця. Їй потрібно знати, що він завжди буде піклуватися про неї і дітей і ніколи не залишить без підтримки.

Для чоловіка важлива вірність своєї другої половинки. Для нього необхідна впевненість: що б не сталося - відрядження, армія, скандали, сварки - дружина буде віддана йому до кінця.

Замислюючись про відповіді на питання про те, чи варто прощати зраду дружини, потрібно розуміти: порушилася сама основа договору. Не виконано залізобетонне правило, яке зміцнювало союз. Зрада чоловіка і жінки - різні речі?

Всім відома китайська притча, яку можна повністю привести в статті:

"Як-то раз до великого китайського мислителя Конфуцію прийшла в гості дуже освічена по тим часам леді і задала йому питання:

- Скажи, Конфуцій, чому, коли жінка має багато коханців, її піддають громадському осуду, а коли чоловік має багато жінок, то це підвищує його суспільний статус і додає авторитету. Перш ніж відповісти, Конфуцій мовчки заварив чай і розлив його в шість чашок.

- Скажи, - запитав він її після цього, - коли один чайник ллє заварку в шість чашок, це нормально?

- Так, - відповіла жінка.

- Ось бачиш! - усміхнувшись відповів Конфуцій, - а коли в одну чашку зливають відразу шість чайників, то це не просто ненормально, але до того ж огидно і протиприродно."

Притча ілюструє той факт, що з давніх часів засуджувалася лише жіноча невірність. Чому саме так? Від розуміння цього буде залежати відповідь на питання про те, чи варто прощати зраду дружини. Для цього зупинимося докладніше на її психологічної складової. Природа жіночої зради

Чим керується чоловік, коли лягає в ліжко з іншого? Виключно фізіологією. Його збуджує гарна фігура, звабливий погляд, розкутість жінки. Чи можна уявити собі заміжню даму, яка ставить під загрозу сімейне життя тільки через попи або біцепсів свого коханця? Причини жіночої невірності потрібно шукати більш глибокі корені. Тут завжди порушена емоційна сфера, виникають реальні почуття.

Парадокс, але зваблення часто схильна зріла жінка, чий стаж сімейного життя перевищує 10-річний термін. Це пов'язано з відсутністю пристрасті і втратою романтичної складової в інтимного життя сімейної пари. Жінкою знецінюються вчинки, і на перше місце несподівано виходять слова. Компліменти і відвертий флірт з боку стороннього чоловіка приймаються за чисту монету. Мрія бути бажаною і коханою нерідко кидає заміжніх дам в обійми пікаперів, вуличних хуліганів і відвертих ловеласів. Чоловіки і жіноча зрада

Всім відомо: чоловік - власник. Він так влаштований, що не може не мучитися питанням про те, чим коханець його дружини краще, ніж він. Усвідомлення, що вона переспала з іншим - це справжня травма для чоловічої психіки. Чоловік весь час буде подумки повертатися до ситуації зради і кожен раз відчувати страждання.

Кілька років тому на екрани вийшов серіал, де головному герою дружина зрадила з одним. Що робити в такій ситуації? Жінка незабаром зрозуміла, що помилилася. Вона вибрала сім'ю і покаялася перед чоловіком. Але пройшло багато років, і не було жодного дня, щоб наш герой не питав про нещасливого Тараса (так звали його колись кращого друга).

У моменти інтимної близькості чоловіка мучили підозри, що дружині було набагато краще в ліжку з Тарасом, ніж з ним. У відносинах пропало довіру, з'явилися роздратування, агресія. Що ж штовхає жінок ризикувати шлюбом? Типові причини зрад

Існує міф, що тільки молода дружина зраджує. Це не так. У перелюбу немає віку, але є типові причини, які варто розглянути. Залишимо за дужками ситуації, коли спочатку шлюб створювався не на основі любові, і спільне життя для обох перетворилася в борошно. Зрада в даному випадку лише спровокувала розрив, який і так був неминучий.

Не варто розглядати і ситуації, коли сталася доленосна зустріч двох призначених один одному людей. Мова йде про справжнє кохання, яку чоловікові і жінці пощастило випробувати.

Що ж штовхає на зраду жінок, які виходили заміж цілком усвідомлено? Відсутність пристрасті. Цілком можливо, що в обох збереглися почуття, спільний побут їх цілком влаштовує, але сексуальне життя перестала бути привабливою. Ось і вирішується жінка пережити колишню пристрасть на стороні. Невміння проводити час на самоті. Це стосується тих, чиї чоловіки довго відсутні, а у їхніх дружин немає справи, яку б поглинала весь вільний час. Жінка починає бігати і шукати уваги до власної персони десь на стороні. Дуже часто молоді дружини до шлюбу просто не нагулялися. Вийшовши заміж досить рано, вони пов'язали життя зі своїми першими чоловіками і не уявляли, що можуть опинитися в чужих обіймах. А доля, як на гріх, з'єднує їх з імпозантним красенем, який проявляє наполегливий інтерес. Як тут встояти? Після зради

Є ще одна ситуація, яку ми не розглядали окремо, - це жіноча помста за нанесену образу, неувага або чоловічу зраду. Здатна на це навіть зріла жінка, але які наслідки такого кроку? Будь-яку жінку відвідує почуття провини. Вона сама собі і суддя, і прокурор, і адвокат, і кат. Її мучать докори сумління, при цьому вона намагається знайти відповідь на питання: розповісти дружину чи ні? Цю проблему ми обговоримо в наступному розділі статті. Часто наслідком стає розпад сім'ї. Далеко не кожен чоловік здатний впоратися зі своїми емоціями і продовжувати спільне життя з змінила йому жінкою. Сильна половина не запрограмована на довгі переживання, тому незабаром у чоловіка можуть скластися нові відносини, а це ускладнить ситуацію, якщо у пари є діти. Признаватися чи ні

Якщо у подружжя завжди були близькі, довірчі стосунки, жінка налаштована на визнання. Їй здається, що так буде краще. Часто дружина просить пробачити зраду, сподіваючись на позитивний результат. Чи прагне поділитися з близькою подругою, родичами, щоб полегшити страждання. Правильний крок?

Тут саме принципове - це те, що надія на прощення може бути утопією. Чоловіки - не тільки власники. За своєю природою вони набагато менше жінок бояться самотності. Більшість з них не сприймають зради і не готові простити його.

Наважуючись на визнання, потрібно бути готовою до будь-якого результату, аж до розставання. Якщо ж є бажання зберегти сім'ю, необхідно проаналізувати ситуацію і зробити вірні висновки. Не варто ділитися з близькими, щоб не спровокувати ситуацію, коли чоловік дізнається про події з чужих вуст.

Дуже важливо пробачити себе і попросити вибачення у чоловіка. Але тільки в думках і обов'язково щиро. Віруючим можна сходити в церкву, покаятися перед Богом. Тільки справжнє каяття стане гарантією того, що подібне не повториться в майбутньому, це перша і остання зрада дружини. Прощати не можна: думка більшості

Жіноча зрада - це завершення відносин. Так вважають багато, бо не бачать перспективи для подальшого розвитку нормального сімейного союзу. Серед прихильників даної точки зору більшість становлять чоловіки. Розглянемо їх аргументи: З зрадою порушується найголовніше - довіру. В душі залишиться маленька дещиця сумніву, що з часом здійснить свою руйнівну роботу. Будуть збиратися образи, за ними слідувати скандали і, нарешті, станеться психологічний зрив. Якщо чоловік пробачить зраду жінки, він повинен розуміти, що впаде в її ж очах. Бо продемонструє свою слабкість як самця. Більшість представниць прекрасної статі не сприймуть цей крок як прояв благородства. Підсвідомо вони почнуть втрачати повагу до партнера, яке може перерости в презирство. Жінки не зможуть зробити правильних висновків, отримавши прощення. Парадокс полягає в тому, що спрацює психологічний захист, і в їх головах відбудеться переворот свідомості, який часто називають чарівним. Вони знайдуть для себе виправдання, поклавши відповідальність за подію на третю особу. І частіше - на самого партнера. Найнебезпечніше наслідок прощення - це отримання своєрідної індульгенції на подальші зради. Чоловік даними кроком демонструє, що прив'язаний до сім'ї, коханій жінці. Усвідомивши цю залежність своєї другої половинки, та не забуде випробувати долю ще раз.

Самообман?

Прихильники такої версії вважають, що здатні на збереження відносин після жіночої зради лише абсолютно залежні індивіди. В народі їх називають підкаблучниками, бо вони практично не мають своєї думки. Але ці випадки слід віднести до клінічних.

Зустрічаються і рідкісні винятки, коли чоловіки шукають відповідь на питання про те, як пробачити зраду дружини і зберегти сім'ю. Але це з області самообману. Причини такого кроку криються або у внутрішній слабкості партнера, або в зайвій самозакоханості. Перший починають жаліти жінку, дітей, родичів, не розуміючи, що на цьому почутті не твориться щастя. Другий переоцінює свою значимість в очах дружини. Коментар фахівця

Що треба пам'ятати тим, хто шукає відповідь на питання про те, як пробачити зраду дружини? Поради психолога можуть бути дуже корисні в даній ситуації, бо головний постулат говорить: завжди слід приймати самостійне рішення, не піддаючись тиску громадської думки.

Треба розрізняти дві речі: сформовані сексуальні переваги з орієнтацією на полігамні відносини і уповання на сімейні цінності. У першому варіанті чоловікові належить вирішити, чи підходить йому такий сценарій.

Зрада у другому випадку свідчить про глибоку кризу в сімейній парі. Вона стає певною логічною послідовністю конкретних дій, які призводять до цієї драмі. Людина найчастіше йде по шляху найменшого опору. Замість рішення проблеми з партнером він шукає йому заміну.

Якщо чоловікові зрозумілі мотиви поведінки жінки, якщо він готовий розділити відповідальність за те, що відбувається, шлюб можна врятувати. Але через завершення старих відносин, які повністю вичерпали себе. Найвірніше рішення - це припинення подружнього спілкування з продовженням, при бажанні, дружніх контактів.

Перед парою встане важке завдання створення нових відносин на іншому якісному рівні, де будуть враховані помилки минулого. Робити це краще за участі професійного психолога. В цьому і полягає відповідь на питання про те, чи варто прощати зраду дружини. Відновлення відносин

Для прийняття остаточного рішення фахівці пропонують відповісти для себе на низку запитань: Розкаюється, на ваш погляд, жінка у своєму вчинку? Готова повернутися? Чи зрозумілі вам мотиви її дій? Ви Можете усунути причини, що штовхнули її на зраду? Готові змінити своє ставлення до неї? Здатні взяти відповідальність за своє рішення і подальші дії?

Є вироком шлюбу зрада дружини? Як пережити і пробачити, якщо любов ще жива? При позитивній відповіді на поставлені питання є всі шанси на відновлення відносин.

Що потрібно від чоловіка? Повернення уваги, романтики, духовної та сексуальної близькості, відновлення довірчого спілкування. Але можливо це тільки після завершення старих, що зжили себе, відносин. Автор: Вікторія Самарська 27 Серпня, 2018



Категория: Отношения