Годування груддю благотворно впливає на серце матері


Опубликованно 14.01.2019 15:48

Годування груддю благотворно впливає на серце матері

Вчені назвали перевага годування груддю. Згідно з дослідженням Американської кардіологічної асоціації, грудне вигодовування позитивно впливає на серце матері, а також знижує рівень холестерину і стабілізує кров'яний тиск.

Між тим фахівці відзначають, що причини такого благотворного впливу на материнське здоров'я поки що повністю не виявлено. Не виключено, що позитивні зміни можуть бути пов'язані з вивільненням гормону окситоцину, розслабляє гладкі м'язи кровоносних судин.

Кардіолог Ніка Голдберг (Nieca Goldberg) з Медичного центру жіночого здоров'я Джоан Тиш при Нью-Йоркському університеті відзначає, що багато жінок у період вагітності ведуть здоровий спосіб життя. Ще один очевидний плюс – це спалювання калорій при годуванні грудьми, що також позитивно позначається на серці і судинах.

Американська академія педіатрії рекомендує жінкам годувати дитину виключно грудьми протягом перших шести місяців. Далі, до кінця першого року життя дитини, можна поєднувати материнське молоко з іншими продуктами.

Американська кардіологічна асоціація вказує також на те, що грудне вигодовування сприяє спалюванню жирових запасів в організмі матері, накопичених у період вагітності. Лікарі рекомендують годування груддю жінкам, у яких при вагітності були виявлені такі ускладнення, як прееклампсія або гестаційний діабет. Це може благотворно позначитися на їх здоров'ї з урахуванням того, що зазначені вище ускладнення можуть підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань у майбутньому.



Категория: Новости