Які косметичні продукти можуть сприяти раннього статевого дозрівання у дівчаток?


Опубликованно 30.12.2018 18:02

Які косметичні продукти можуть сприяти раннього статевого дозрівання у дівчаток?

Деякі види мила, шампунів, зубної пасти і інших засобів особистої гігієни можуть сприяти раннього статевого дозрівання у дівчаток. Більш того, ці ж продукти підвищують ризик розвитку у дівчаток ракових захворювань, тому до вибору косметичних засобів потрібно ставитися з величезною відповідальністю, особливо якщо користуватися ними буде дівчинка.

Дослідники з University of California в Берклі виявили, що містяться в косметиці хімічні речовини, такі як фталати, парабени і феноли, пов'язані з більш ранньою статевою зрілістю у дівчаток. Результати дослідження були опубліковані в журналі Human Reproduction.

Парабени використовуються в якості консервантів, а феноли – для продовження дії засобів особистої гігієни. Фталати застосовують в косметиці, лаках для нігтів і парфюмерії для поліпшення зовнішнього вигляду речовини.

Згідно з результатами досліджень, ці хімічні речовини порушують роботу ендокринної системи; у підлітків це може призвести до передчасного репродуктивному дозрівання, яке визначається менструацією у дівчаток у віці від 8 до 11 років (в нормі статеве дозрівання у дівчаток має розпочатися після 12 років).

Цікаво, що ці хімічні речовини діють на жіночі статеві гормони не тільки під час їх безпосереднього застосування, але навіть коли жінки використовують ці продукти під час вагітності. Тому до вибору косметичних засобів під час вагітності теж треба ставитися з великою обережністю.

Відзначимо, що багато досліджень підтвердили зв'язок між раннім статевим дозріванням і підвищеним ризиком розвитку деяких ракових захворювань.



Категория: Новости