Ізраїльські протоколи у Вірменії: У новому відділенні МЦ «Астхік» 9 з 13 пацієнток вже завагітніли


Опубликованно 29.12.2018 06:06

Ізраїльські протоколи у Вірменії: У новому відділенні МЦ «Астхік» 9 з 13 пацієнток вже завагітніли

У новому відділенні репродуктивного здоров'я, яке в МЦ «Астхік» всього кілька місяців тому, працюють за кращими ізраїльським протоколами: для кожної пацієнтки призначається індивідуальне лікування, що дозволяє досягти відмінних результатів. Як у розмові з кореспондентом NEWS.am Medicine розповів відомий репродуктолог з Ізраїлю професор Рауль Орвиетто, керівний відділення репродуктивного здоров'я в МЦ «Астхік», у відділенні в жовтні 2018 року зробили ЕКО 13 пацієнткам, і 9 з них вже завагітніли.

За словами фахівця, шанси завагітніти при першій же спробі ЕКЗ досить високі, якщо пацієнтка – молода і здорова жінка. Однак рідко коли на прийомі у репродуктолога виявляються молоді і здорові: багато пацієнтки прийшли в МЦ «Астхік» вже після багатьох невдалих спроб завагітніти – у тому числі з використанням допоміжних репродуктивних технологій. Була серед них і 42-річна жінка з 22-річним «стажем» безпліддя. Зараз вона вже на 6 місяці вагітності.

«Наші пацієнти «Астхік» отримують призначення за кращими протоколами, які ми використовуємо і в Ізраїлі. Ми ніколи не застосовуємо один протокол для всіх: кожній пацієнтці потрібен індивідуальний підхід, адже у всіх різні проблеми, різні причини безпліддя», - розповів професор Орвиетто.

Як розповіла кореспонденту NEWS.am Medicine фінансовий керівник відділення репродуктивного здоров'я в МЦ «Астхік» Ліана Бадикян, відділення оснащене найсучаснішим обладнанням, а персонал забезпечує пацієнткам теплий, привітний прийом, завдяки чому вони відчувають себе комфортно і затишно.

Для кожної пацієнтки фахівці підбирають індивідуальні дозування препаратів для стимуляції суперовуляції. За всіма призначеннями професор Рауль Орвиетто стежить особисто; він також приїжджає раз на 2 місяці для проведення консультацій та роботи з найбільш складними пацієнтами.

Стимуляція суперовуляції – це частина програми екстракорпорального запліднення. Пацієнтка отримує гормональні препарати, завдяки яким в її яєчниках одночасно дозрівають декілька фолікулів, а не один, як у природному менструальному циклі. Правильно проведена стимуляція дозволяє отримати кілька яйцеклітин, які потім запліднюють, а кращі ембріони переносять у матки жінок.

Деякі захворювання, проте, ускладнюють проведення стимуляції: до них відноситься, наприклад, синдром полікістозних яєчників - дуже поширена у Вірменії проблема. У минулому пацієнтки з полікістозом стикалися з серйозними проблемами в ході ЕКО: нерідко у відповідь на прийом гормональних препаратів у них розвивався синдром гіперстимуляції яєчників (СГЯ) – небезпечний стан, при якому яєчники жінки збільшуються, в черевній порожнині починає накопичуватися рідина, а також з'являються й інші симптоми залежно від ступеня тяжкості СГЯ.

Сьогодні, завдяки використанню сучасних протоколів і правильно підібраним дозування препаратів, важких форм гіперстимуляції вже не буває, як стверджує професор Орвиетто.

«Після 2005 року я не бачив жодного випадку гіперстимуляції. Ця проблема відійшла в історію», - зазначив фахівець.

«Я вже й не пам'ятаю, коли востаннє бачила важку або навіть середню форму гіперстимуляції. Іноді бувають легкі форми гіперстимуляції, але не більше, адже ми працюємо за міжнародними протоколами, які допомагають уникати подібних проблем і ускладнень», - зазначила у свою чергу керівник відділення репродуктології МЦ «Астхік», доктор медичних наук Карині Кіракосян.



Категория: Новости