БДСМ: психологія чоловіка і жінки


Опубликованно 11.12.2018 14:22

БДСМ: психологія чоловіка і жінки

Звичайні сексуальні відносини людини виконують кілька функцій. Взаємодія за методом садомазохізму - це виключно придушення і підпорядкування. Тут велика увага приділяється влади, ієрархії та іграм, які ведуться навколо відносин. У даній статті ми докладніше розглянемо всі аспекти БДСМ-психології. А також дізнаємося, хвороба це чи просте позбавлення від почуття провини і зняття напруги? Що означає БДСМ

Розшифровка абревіатури: БД - бандаж і дисципліна. ДС - домінант і сабмиссив, іншими словами панування і підпорядкування. СМ - садомазохізм.

Сенс даної практики в тому, що люди обмінюються владою шляхом позбавлення рухливості, заподіянням фізичного болю і приниженням. А головна умова — це те, що все перераховане вище виконується за згодою обох сторін.

Багато хто вважає, що на таке можуть погодитися лише хворі і неврівноважені люди. Але чи це так? Спробуємо розглянути БДСМ з точки зору психології.

З одного боку, в цій практиці немає такого світлого і чистого поняття як любов, але з іншого боку можна сказати, що тільки справжня любов здатна терпіти такі знущання. Де ця грань, кожен з нас вирішує для себе сам.

Основним аспектом у БДСМ є строгі рамки дозволеного, іншими словами, не можна переносити жорстокість з ліжка в реальне життя. Починається все з самого невинного, але наслідки можуть бути непередбачуваними. Тому кожен з партнерів повинен зберігати самовладання.

Деякі думають, що основою БДСМ є похід в секс-шоп і купівля різних тематичних іграшок. Це помилкова думка. Перший крок, з якого варто почати - це подолання психологічної межі між парою. Дуже важливо знайти сполучну нитку.

Є кілька причин, за якими парочки звертаються в такому нетрадиційному сексуальному методом. Найголовніша з них - проблеми у взаєминах. Найчастіше це означає, що їм бракує яскравих емоцій і нових відчуттів, а сексуальне життя стала рутинною і одноманітною. У цьому випадку потрібно шукати проблему у взаєминах партнерів.

Хоча варто сказати про те, що прояв інтересу до БДСМ - це не трагедія. Адже головне - результат. Важливо те, які зміни відбулися і як вони вплинули на повсякденне життя, а також на відносини закоханої пари. Деякі правила БДСМ

У даній практиці існує таке поняття як стоп-слово. Воно обирається одним з представників пари або обома. Означає таке слово зупинку процесу. Використовується таке слово в тому випадку, коли учасник процесу ще не готовий до певних дій або словами. Це входить в ряд правил між паном і підлеглим.

У моральному кодексі БДСМ пропонується заздалегідь вибрати безпечне таке слово, як "гумка", щоб нижній міг сказати, якщо він(а) хоче відмовитися або зупинити діяльність. Заміна крику або таких понять, як "ні" і "стоп" безпечним словом служить не тільки захист нижнього, але також і для того, щоб здійснення фантазії рабства, насильства і т. д. могло відчуватися настільки реалістично, наскільки це можливо.

Крім психічної складової, тут обов'язково присутні елементи БДСМ. Вони включають таку атрибутику, як батоги, наручники, різні кляпи та інші предмети. Також сам процес передбачає підпорядкування командам, шльопанці, зв'язування і прив'язування.

Існує безліч різновидів особливих ролей, які розігруються, але вони завжди описуються динамікою двох більш широких ролей: "верхня" і "нижня". Верхні — доми та/або садисти. Нижні — підлеглі та/або мазохісти. Мазохізм і садизм БДСМ

Чоловік, який має схильності до садизму, завжди вибирає собі більш слабкого партнера. Зазвичай їм і є мазохіст. Така БДСМ-психологія мазохіста. І навпаки, той, кому по душі мазохізм, шукає собі в партнери більш сильного - садиста. Може здатися, що такі відносини будуть гармонійними. Але ці механізми складніше, ніж ви думаєте.

У таких людей процес протікає тільки в одну сторону, без будь-яких змін. Садист робить боляче, мазохіст отримує біль і обидва насолоджуються. Але помінятися місцями вони не можуть. Перший ніколи не займе місце другого, так як для садиста такий варіант неприйнятний.

У разі якщо мазохіст хоче спробувати щось нове, починає виявляти схильності до садизму, ідилія таких відносин руйнується. Якщо він посягає на місце свого пана, то отримує ще більшу порцію болю. У нього є лише два виходи: піти або залишитися. Садист до болю відноситься категорично, він лише любить її доставляти. Важливі аспекти БДСМ

Основа цього принципу — це не тільки фізичне заподіяння болю і отримання кайфу від цього процесу. Сенс лежить набагато глибше. В першу чергу тут задіяні психологічна і моральна складові. Ця сторона втілюється у прийнятті умовної ігри, образ і принижень. Це вимагає усвідомлення.

У підсвідомості кожного мазохіста повинна бути проведена межа між грою і реальним життям. Потрібно вміти відчувати ці рамки. Інакше людина, люблячий біль в справжньому житті, буде провокувати принижувати його. А за цими діями можуть піти і ще більш неприємні наслідки.

Така людина буде отримувати задоволення, якого він бажає. Це може призвести до вигнання з суспільства. Такі дії стають нормою, переходять у звичку. А відновити свій авторитет вже буде досить складно. Тому, маючи такі схильності, важливо аналізувати ситуацію.

Для людей, які доставляють біль, цей аспект найбільш руйнівним. Адже приниження й образа в реальному житті може довести до важких наслідків як для нього, так і для оточуючих. В деяких випадках навіть закінчується тюремним терміном. Якщо ви маєте схильність до садизму, важливо навчитися тримати свої бажання під контролем. Краще зганяти все це у вигляді гри зі своїм партнером. Хвороба це?

Існує міжнародна класифікація хвороб, згідно з якою садомазохізм - це розлад сексуальної переваги. Але багато досліджень свідчать про те, що люди, які вибирають БДСМ, абсолютно здорові.

Вчені з Нідерландів провели ряд досліджень на цю тему. Вони взяли дві групи. Перша - представники БДСМ-спільноти, другі - люди з простими сексуальними уподобаннями. Їх назвали контрольною групою. В результаті дослідження показало, що серед першої групи менше людей, схильних до психічних захворювань. Серед них багато екстравертів. Вони відкриті для отримання нових навичок і досвіду. В цілому вони мають більш міцним психічним здоров'ям, ніж представники контрольної групи.

Ймовірно, це пов'язано з тим, що БДСМ-любителі частіше задовольнять свої бажання, вони більш чесні і відкриті, ніж ті, хто любить класичні сексуальні відносини. Другі більше схильні до стресу. Багато з них можуть приховувати свої переваги сексуального характеру, щоб не вибиватися з соціуму. Швидше за все це пов'язано зі страхом.

Безсумнівно, до результатами даного аналізу можна знайти лазівку. Адже можливо не всі відповідали чесно і намагалися показати себе з кращого боку. Однак багато фахівців не вважають, що БДСМ потрібно зараховувати до списку психічних захворювань.

Зараз все частіше можна зустріти людей, які пробували БДСМ, або мають це в планах. Існує думка, що дана практика виступає як певна форма психотерапії. За допомогою неї можна позбутися від почуття провини і тамувати свої бажання, але не стають при цьому невдахою в реальному житті.

Вчені зробили висновок про те, що схильність до БДСМ розцінюється як прояв сексуального інтересу. В останні роки це більше субкультура, прихильники якої не мають психологічних проблем. Результати досліджень

Як вже було сказано раніше, вчені з Нідерландів провели експеримент. Результати опитування показали наступні цифри.

33 % опитаних чоловіків, які практикують дане заняття - люблять БДСМ-підпорядкування. Їм комфортніше бути нижнім учасником. 49 % з них воліють домінувати і 18 % можуть мінятися ролями.

Серед представниць слабкої статі роль пані подобається 8 %, 75 % люблять підкорятися чоловікові, інші допускають зміну ролі. Прояв БДСМ залежності у жінок і чоловіків

Чому жінкам подобається БДСМ? Більшість таких жінок інфантильні. Ті дами, яким за смаком БДСМ-біль, мають ряд особливостей психосексуального розвитку, вони зупиняються на певній стадії сексуального розвитку.

Така модель поведінки закладається ще в дитинстві. Не дарма кажуть, що все залежить від виховання дитини. Зазвичай дівчатка чи хлопчики, які ростуть в умовах постійних заборон, найбільш схильні до БДСМ. Такі сім'ї відносяться до закритого типу.

Вони вважають за краще оберігати внутрішній осередок сім'ї, практично не взаємодіють із зовнішнім світом. Спілкування з соціумом відбувається виключно у вигляді формальних контактів. Всередині сім'ї існують певні правила поведінки і стандарти. Кожен її член зобов'язаний їм слідувати. Батьки виховують свою дитину, слідуючи суворим стандартам, які самі і створюють. Вони приховують від дівчинки або хлопчика багато моментів, щоб уберегти їх. В результаті у них немає інформації про правильної моделі сексуальної поведінки, або модель спотворюється. Така їх БДСМ-психологія.

Все, що вимагають від дитини - це послух у всьому. Тоді в підсвідомості перемішується біль, любов і насолоду. І меж між ними провести не виходить.

Подобається дівчатам БДСМ? У разі якщо дівчинка росла в сім'ї закритого типу, така практика доведеться їй до душі. З хлопцями відбувається те ж саме.

Природно, це не єдиний випадок, коли жінки вибирають БДСМ-приниження. Також причиною може бути травма сексуального характеру, отримана в дитинстві або пізніше. Тоді в підсвідомості відбувається зміна сексуальних установок.

Дуже часто жінки плутають поняття сексуальне насильство і грубий секс. Насильство-це секс з примусу.

Говорячи про БДСМ, мається на увазі узгоджене сексуальне приниження і підпорядкування. Тут немає місця насильству. Тому в цій практиці і існують стоп-слова, що партнера просять перестати здійснювати певні дії.

Чому чоловікам подобається БДСМ? Відповідь на це питання лежить на поверхні. Ця практика передбачає прояв фізичної сили. Чоловікові в ролі домінанта подобається його панування. Він вважає себе більш значущим і владним. Хоча досить часто хлопець виконує роль підлеглого. Це може бути пов'язано з травмами, отриманими в дитинстві. Часто хлопчики, які мали психологічні проблеми і виховувалися без батька, можуть мати схильність до БДСМ.

Буває, що стандартний секс більше нецікавий. Тоді хлопець змушений вдатися до іншого способу задоволення. Така своєрідна БДСМ-психологія чоловіків. Результати практик БДСМ

Нижній партнер переслідує одну мету: при виконанні своїх обов'язків він отримує фізичне та психологічне задоволення від дій свого господаря. Є медична точка зору, яка пояснює дане почуття.

Коли домінант вчиняє певні дії, в організмі партнера виробляються ендорфіни. Це так звані гормони щастя, вони вводять людину у стан ейфорії. В поєднанні з цим партнер може досягти таких станів як: Сабспейс - стан трансу. Воно виникає при викиді великої кількості тих самих ендорфінів. В основному досягається такий результат з допомогою фізичних дій, або в поєднанні з словестным приниженням. Потрібно відзначити, що цей стан спостерігається не тільки при БДСМ-практиці. Воно досить небезпечно. Можуть притуплятися больові відчуття, втрачається почуття реальності. Також контролювати те, що відбувається стає вкрай складно. Це може призвести до небезпечних наслідків, тому як нижній партнер не в змозі сигналізувати другого про своє самопочуття. Він не завжди може зупинити процес, якщо щось йде не так. Сабдроп - це стан не обов'язково супроводжує кожен БДСМ-акт. Найчастіше досягається за рахунок недосвідченості одного з учасників процесу або за його психологічних проблем. Це негативні наслідки, ефект від яких може триматися протягом декількох днів або годин. Часто присвоюється БДСМ-психології чоловіків. Оргазм - в результаті дій цієї практики можливе отримання оргазму, такого ж, як і при звичайному сексі. Сльози - в цьому випадку це скоріше механізм розслаблення. Таким чином учасники акта досягають емоційного розслаблення і зняття напруги. Також це може бути результат отримання БДСМ-болю.

Потрібно зазначити, що метою такого акта є задоволення обох партнерів. Для верхнього це скоріше емоційне насолоду, задоволення психічних потреб. Для нижнього це більшою мірою фізичне задоволення. Але часто воно може поєднуватися з моральним кайфом. БДСМ з точки зору психології

Засноване це рух на бажаннях тих інстинктів, які з'явилися у людей ще в давні часи. Суспільство не приймає цю культуру, скоріше навіть засуджує. Тому люди, які практикують БДСМ, найчастіше змушені приховувати свої пристрасті. Складові БДСМ-ігор дуже емоційно забарвлені, тому що більшість того, що використовується в них, заборонено або обмежено в соціумі. У повсякденному житті дії, які використовуються в цій практиці, негативно впливають на організм людини, у випадку, коли це робиться без необхідності.

Пояснюється спрага болю, гноблення і підпорядкування тим, що людині не вистачає гострих відчуттів і адреналіну. Він звик жити в безпечному суспільстві, в якому не дістає таких емоцій. Така їх БДСМ-психологія.

Існує думка, що центр задоволення і болю знаходяться поруч і в деяких випадках спостерігається викид ендорфінів, які можуть блокувати больові відчуття. З точки зору психології мотив підпорядкування може бути обумовлений можливістю позбавлення від страху втратити постійного партнера або чоловіка.

У БДСМ немає необхідності відповідати, ця практика дає можливість піднести партнеру ексклюзив - дозвіл проявити своє домінування. Це означає, що верхньому немає необхідності витрачати час на побудову сімейних відносин або відносин. Він відчуває кайф від влади над своїм партнером.

Багато пояснюють тягу до цієї концепції тим, що при різних впливах можна відчути розслаблення, зняття емоційного навантаження, збудження. У такому разі БДСМ домінує.

Потреба випустити пар з-за накопичених негативних емоцій допомагає досягти очищення. Якщо БДСМ-взаємодія правильно організовано, то людина може досягти сильного емоційного потрясіння. Цей ефект у свою чергу виступає як очищення від негативу. Також може супроводжуватися шквалом емоцій, які у кожного індивідуальні. Тоді БДСМ можна розглядати як психотерапію.

За допомогою даної практики можна моделювати різні ситуації. Досвід, який буде отриманий після такої роботи, благотворно позначиться на психічному стані. Це може допомогти в розвитку особистості.

Якщо правильно підібрати психологічні ігри, то життя людини може стати більш яскравим і повноцінним. Адже всім відомо, що чим більше пригнічених почуттів у людині, тим життя гірше.

У дійсності, багато з тих, хто різко критичний по відношенню до БДСМ, самі відчували сексуальне збудження від порнографічних зображень БДСМ або навіть брали участь у БДСМ з партнером або партнерами. Захисники БДСМ, чуючи це, стверджують, що ці люди мають внутрішню БДСМ-фобію подібно до того, як представники LGBTQ мають внутрішню гомофобію, і вони повинні вчитися долати свій сором і прийняти свої сексуальні бажання. Лікування

Психологія лікування БДСМ-залежності ще не виявлена. Немає якихось конкретних правил щодо позбавлення від цієї недуги, якщо звичайно його можна назвати таким. У важких випадках, коли даний принцип проявляється як психологічний розлад, психіатр може призначити лікування конкретного захворювання. Особливо у випадку, коли нахили садиста або мазохіста виходять за рамки і переносяться на реальну життя. Тоді психологія лікування БДСМ-залежно являє собою курс реабілітації, присвячений самоконтролю.

В цілому БДСМ-практика дуже неоднозначна. З одного боку, вона може завдати шкоди, з іншого позбавити від емоційної напруги. Чому людям подобається БДСМ? У кожного на це своя особиста причина. Пробувати чи ні - особиста справа кожної людини. Але якщо вже ви зважилися, то головне не забувати про основні аспекти, дізнатися побільше про правила та БДСМ-психології. Автор: Сергій КостюченкоЖелязков 10 Грудня, 2018 0 коментарів Показувати: Нові Нові Популярні Обговорювані

Вийти

:) ;) :( :p :] :o :D :-/ :-$ <3 ? Увійти через соцмережі:

Анонімно ? Ви дійсно хочете видалити цей коментар? Видалити ? Причина скарги Небажана реклама або спам Матеріали сексуального чи порнографічного характеру Дискримінаційні вислови або натуралістичний контент Образи або погрози Повідомити Повідомити Коментувати



Категория: Отношения