Деяким жінкам робити мамографію щорічно потрібно вже з 30 років – дослідження


Опубликованно 03.12.2018 22:08

Деяким жінкам робити мамографію щорічно потрібно вже з 30 років – дослідження

Багатьом жінкам необхідно щорічно проходити мамографічне дослідження, починаючи з 30 років, а не з 40-45. Про це йдеться в новому дослідженні, результати якого були представлені на щорічній конференції Радіологічного товариства Північної Америки (Radiological Society of North America, RSNA).

Згідно з дослідженням, починати мамографію на 10 років раніше потрібно при збільшеній рентгенографічної щільності молочних залоз, а також при особистому або сімейному історії раку.

Мамографія в даний час вважається стандартним обстеженням для виявлення раку молочної залози. Американське онкологічне товариство стверджує, що жінки 45 років і старше повинні проходити кожен рік. Однак деякі фахівці рекомендують щорічну мамографію з 40 років. Більш молодим жінкам рекомендують щороку робити УЗД молочних залоз.

У дослідженні вчені оцінили три специфічних фактора ризику розвитку раку молочної залози: сімейний анамнез раку молочної залози (був рак у будь-якого родича першого ступеня), особиста історія раку молочної залози і підвищена щільність органу. Вони також проаналізували дані понад 5,7 мільйонів мамограм (понад 2,6 мільйонів жінок), зроблених в 150 установах 31 штату США з січня 2008 року по грудень 2015 року.

На підставі отриманих даних вчені рекомендують жінкам щорічно робити мамографію для раннього виявлення раку молочної залози при наявності навіть одного з перелічених факторів ризику.



Категория: Новости