Фетровий бере сьогодні і завтра


Опубликованно 03.12.2018 17:08

Фетровий бере сьогодні і завтра

Бере завжди був символом елегантних парижанок, але сьогодні він знову увійшов у моду по всьому світу. Трохи нахилений набік, червоний або кремовий бере, з-під якої струмують недбалі локони. Головний убір, здатний доповнити будь-який образ, стане найкращим нововведенням у вашому гардеробі.

Актуальні тенденції

Витончений головний убір давно перестав бути настільки актуальний для парижан, так і для жінок по всьому світу теж. Мабуть, він залишився лише пережитком старої моди, як символ Парижа, поряд з Ейфелевою вежею і багетом. Однак мода завжди повертається, і поступово застарілі для жінок берети фетрові знову з'являються на світових подіумах відомих дизайнерів. Безумовно, в сучасній високій моді це вже далеко не елегантність і не витонченість. Зараз це трохи грубі, сміливі, зухвалі аксесуари нетрадиційних форм. Вони більш широкі або вузькі, високі і низькі, зроблені з лакованої шкіри або м'якої вовни з леопардовим принтом — вулична мода, змішана з розкішшю і авангардом.

Головний убір як частина образу

Головний убір сьогодні досить рідко використовується виключно як елемент гардеробу. Більшість людей перестала замислюватися про естетичну складову, важлива лише функціональність. Тому люди з капелюхом на голові, в літній панамі або бейсболці, в фетровому капелюсі канотьє різко виділяються подібної родзинкою в образі. Але чому зараз стало актуальним саме бере? Не варто забувати, що він був родзинкою невід'ємною деталлю богеми протягом минулого століття: письменники, поети, музиканти, актриси і головним чином художники не могли бачити свій образ без цієї основної деталі. Зараз, як ніколи, люди замислюються про зручність, про філософію, про сенс життя, про елегантності, що йде рука об руку з практичністю. Тому саме час відродити старі французькі мотиви.

Трохи історії

Кілька провідних модних будинків і глянцевих журналів відстоюють точку зору революційного значення берета. Хтось замислюється про його історію, значенні, а хтось просто любить ховати під ним свій погляд. Популярність серед жінок фетровий бере придбав завдяки кінозіркам 30-х і 40-х років Le Beret Femme. Йому вдалося, як і раніше, залишитися модним аксесуаром, з яким потрібно рахуватися. Ця скромна деталь образу була так багато разів винайдена і піднесена заново деякими з найбільших модельєрів світу. Один секрет його унікальною принади — це здатність відображати настрій людини в момент, коли він носить бере. Веселий і легкий, фатальний або в стилі міського шику — ця проста одяг може сказати все.

Поради щодо вибору берета

Берети фетрові аж ніяк не тільки жіночий елемент одягу, чоловіки також добре можуть виглядати в такому головному уборі. Однак часом саме їм потрібні поради, як правильно його носити. Чоловічий фетровий бере слід підбирати в темних спокійних тонах. Не слід поєднувати їх з різким принтом в одязі, наприклад, смужкою або кліткою. Стилісти радять вибирати моделі з щільною основою, міцно тримають форму. Варто звернути увагу і на розмір — маленький головний убір такого плану буде сидіти виграшніше. Головне носіння берета — підібрати правильний кут: не занадто високо, не надто вбік. Не потрібно соромитися стояти перед дзеркалом і приміряти різноманітні варіанти. У підсумку ви знайдете ідеальний спосіб носити бере на власний манер.

До того ж він допоможе стежити за волоссям, їх легко можна закріпити в потрібному положенні. Тоді пасма не будуть лізти в обличчя і мішатися, що актуально для модниць. Важливо пам'ятати, що в приміщенні подібні предмети одягу не знімаються, вони як легкий шарфик, як браслет — лише прикраса. Та й якщо ви знімете, то навряд чи зможете також красиво одягнути. Крім цього, від вовняного або фетрові берета нерідко залишається слід на лобі, який виглядає не найкращим чином, та й волосся можуть виявитися прим'ятим. Куди краще залишитися з загадковим убором, що створює родзинку. Поєднання в гардеробі

Фетровий бере – дуже класичний предмет одягу, без якого гардероб не можна назвати повноцінним. Та й порівняння з витонченою француженкою не залишає байдужою жодну дівчину.

Основною перевагою берета є його універсальність. Його можна поєднувати не тільки з різними предметами одягу, але і практично зі всіма стилями: будь то брутальна шкіряна куртка з шипами, шовкове плаття або офісний костюм. Досить цікаво виглядають комплекти, в яких взаємодіють нестандартні кольори. Пастельна палітра або, навпаки, монотонна з парою помітних акцентів буде виглядати приголомшливо. Найбільш актуально такі колірні рішення підійдуть для сучасних стилів.

Бере, завдяки теплому матеріалу, може стати практичним варіантом для холодної погоди. Однак вам не потрібно обмежувати себе, носячи його тільки взимку або тільки на вулиці. Яскравий бере як аксесуар зробить образ неповторним. Його можна поєднувати з річним сарафаном, надітим поверх футболки, і ременем, або ж зі спідницею-олівець і класичним пальто. Ще кілька цікавих поєднань можна побачити на фото з фетровим беретом, представлених вище. Автор: Ганна Гасфер 2 Грудня, 2018



Категория: Мода