Забруднення повітря може стати причиною раку грудей?


Опубликованно 27.11.2018 00:18

Забруднення повітря може стати причиною раку грудей?

Забруднення повітря може стати причиною розвитку раку молочної залози, стверджують вчені з University of Stirling (Шотландія). Ризик особливо високий у жінок, які працюють на великих автошляхах.

Фахівці вивчили випадок розвитку раку молочної залози у жінки, яка 20 років працювала прикордонником на самому жвавому комерційному прикордонному пункті в Північній Америці. Цікаво, що вона була далеко не єдиною співробітницею прикордонного пункту, що зіткнулася з раком: у 5 її колег теж діагностували рак грудей. А на іншому прикордонному пункті зафіксовано сім інших випадків.

Автор дослідження Майкл Гілбертсон вважає, що рак молочної залози розвинувся з-за того, що жінки багато працювали в умовах забруднення вихлопними газами.

Аналіз інших досліджень підтверджує, що гени BRCA1 та BRCA2, які намагаються зупинити ріст пухлин, можуть бути «заглушені» з-за впливу діоксинів і поліциклічних ароматичних вуглеводнів, виявлених у вихлопних газах. BRCA2 швидко «заглушається» у присутності альдегідів, а вони, у свою чергу, присутні у складі вихлопного газу.

Таким чином, загряненный повітря і велика кількість вихлопних газів дійсно небезпечні для жінок, стверджують фахівці.



Категория: Новости