Овчина - це... Визначення, властивості, плюси і мінуси


Опубликованно 23.11.2018 23:20

Овчина - це... Визначення, властивості, плюси і мінуси

Овчина – це один з найпопулярніших утеплювачів осінньої і зимової одягу. Вона використовується як внутрішня обробка для курток, пуховиків, жилетів, теплих кімнатних тапочок і багатьох інших виробів. Використовувати вовну овець люди почали багато років тому, коли ще не було винайдено одяг на будь-який час року. Фото овчини, поради щодо вибору та рекомендації по зберіганню представлені в даній статті.

Цілющі властивості овчини

Овчина – це не тільки матеріал для зігрівання в холодний час року, це ще і корисні властивості для людського організму. Так, овеча вовна здатна виділяти ланолін – речовина, яка надає цілющу дію на здоров'я людини. Він має протинабрякові, протизапальними властивостями. Також ця речовина покращує кровообіг, завдяки чому прискорюються процеси загоєння і відновлення пошкоджених клітин на тілі. Цей процес здатний сповільнювати процеси старіння шкіри, чому, безумовно, будуть раді дівчини.

Між шкірою овець та їх вовною є особливе повітряний простір. Саме завдяки йому овчина – це відмінний теплоізолятор, який здатний підтримувати природну температуру тіла. При цьому людина не мерзне і не перегрівається, що також важливо.

Вченими було доведено, що овчина здатна вилікувати людину від пневмонії. Її назвали «тілогрійкою» і рекомендували одягати на голе тіло цілодобово при цьому захворюванні. Було встановлено, що вона діє набагато ефективніше гірчичників і банок, так як здатна зменшувати вогнища запалення. До того ж такий метод лікування не має протипоказань, на відміну від багатьох традиційних.

Також овеча шерсть з давніх часів застосовувалася для укутування «ранніх» дітей, щоб допомогти їм набратися сил та зміцнити імунну систему. До того ж її використовували не тільки взимку, але і влітку. Овчина в холодну пору року добре зігріває, а влітку запобігає появі пітниці і перегрівання. Це ще одна з причин, по якій відгуки про овчині і сьогодні тільки найкращі. Хімічні і фізичні властивості овечої вовни

Здатність до самоочищення. Висока циркуляція повітря у виробах з вовни овець запобігає появі шкідливих мікроорганізмів. Самими шкідливими серед них є пилові кліщі.

Завдяки хорошій гігроскопічності, виробництво овчини і речей, утеплених овечою вовною, стрімко зростає. Завдяки цій властивості, людина навіть при потовиділенні залишається сухим, і не відчуває дискомфорту. Штучна овчина. Властивості

Враховуючи величезну популярність овечої вовни, виробники задумалися над створенням штучного утеплювача. Його використовують так само, як і натуральний. Часто штучна овчина – це затишні домашні тапочки, теплий зимовий пуховик або м'який і якісний комбінезон для дитини.

Головними перевагами штучної вовни є простота у догляді та дешевизна. До того ж її з легкістю можна попрати в машинці, що ніяк не зашкодить зовнішнім виглядом хутра. Як правильно доглядати за овчиною?

Якщо ви придбали замшеву шубу або дублянку на овчині, яка і зовні потребує регулярного чищення, то вам варто запам'ятати деякі правила: Щоб чистка овечої вовни була максимально плідної, для початку потрібно звільнити її від різних грудочок ниток, забруднень і дрібного сміття. Щоб полегшити завдання, можна застосувати звичайну выбивалку для килимів, яка є в кожному будинку. Якщо вручну вибрати все сміття не вдалося, тоді можна скористатися пилососом, включивши його на мінімальну потужність. Прати вироби, які утеплені овчиною, можна при температурі 30 градусів в делікатному режимі.

Поверхні натурального матеріалу можна очистити від забруднень звичайної кухонної теркою. Якщо перший варіант не допоміг, можна використовувати наждачний папір. Видалити жирну пляму допоможе засіб для миття посуду. Як зберігати вироби з натуральної вовни овець?

Зберігати будь-який виріб з овчини необхідно в прохолодному місці. Крім того, що при спеці якість вовни погіршиться, вона почне змінювати колір на жовтий. При попаданні вологи на овечу вовну вона не зіпсується, якщо її незабаром просушити. Якщо ж виріб тривалий час буде знаходитися у вогкості, термін його придатності буде помітно скорочений. Прати овечу вовну можна як вручну, так і за допомогою пральної машинки. Температура води при цьому не повинна перевищувати 30 градусів. Овчину необхідно ретельно сушити після прання. Використовувати при цьому зігріваючі прилади не бажано. Потрібно розкласти виріб на рівній поверхні або повісити на "плічках" на мотузку і дати хороший доступ свіжого повітря.

При зберіганні в шафі річ потрібно вкривати чохлом з повітропроникного матеріалу, бажано - з хорошого бавовни. Як відрізнити натуральну овечу шкіру від штучної?

Якщо ви прийняли рішення про придбання речі, утепленій натуральною овчиною, необхідно запастися деякими знаннями про те, як відрізнити якісну овечу вовну від штучної. Найчастіше недобросовісні виробники завозять в торгові точки ненатуральні матеріали, видаючи їх за справжні, і продають за дорогою ціною.

Отже, щоб відрізнити справжню овечу шкіру від штучної, потрібно висмикнути невеликий жмут вовни всередині куртки, пуховика, дитячого конверта. Потім необхідно підпалити ворс. Якщо перед вами підробка – вона буде горіти і не пахнутиме. Справжня овчина не горить, а плавиться, при цьому від неї виходить аромат палених волосся. Якщо грудка згорів і ви не відчули специфічного запаху – то вовна штучна. Кому підійде виріб з натуральної овчини?

Для тих, хто не в захваті від штучної вовни, овчина – самий підходящий варіант. Вона зігріє навіть самої лютої зими, при цьому не змусить тіло потіти і мучитися від надлишків вологи на ньому.

Найчастіше одяг з овчини оригінально зшита і досить функціональна. Зазвичай виробник передбачає якісну блискавку, зручні гудзики і акуратні кишені на виробах, утеплених натуральною овечою вовною.

Купуючи куртка, пуховик або дублянку на овчині, ви зможете виглядати привабливо і ошатно. Але тільки у випадку, якщо вам вдалося правильно підібрати фасон і якість вовни утеплювача.

Якщо придбати теплі речі потрібно для дитини, тоді зимовий комбінезон, утеплений овечою шерстю – найкращий варіант. Незважаючи на те, що перший час він буде трохи сковувати рухи малюка, після декількох прань він трохи зіб'ється і буде більш зручним у носінні. Адже головне для мами – щоб її дитя відчувало себе тепло і затишно в будь-яку погоду.

Єдині мінуси виробів на овчині - їх вага і ціна. Натуральна вовна вівці важче, ніж штучний наповнювач. Фабрика овчину часто продає дорого. Автор: Анастасія Михайлюк 23 Листопада 2018



Категория: Мода