Чому жінкам радять схуднути до вагітності?


Опубликованно 23.11.2018 12:24

Чому жінкам радять схуднути до вагітності?

Жінкам із зайвою вагою і ожирінням потрібно схуднути до вагітності, якщо вони хочуть, щоб у них були здорові діти без підвищеного ризику розвитку ожиріння в майбутньому. Лікарі у Великобританії будуть відтепер давати такі рекомендації жінкам, які планують вагітність. Рада схуднути до вагітності включений також протоколи від Royal College of Obstetricians and Gynaecologists.

За словами фахівців, ожиріння мами помітно підвищує ризик розвитку ожиріння у дитини, і про це свідчать численні дослідження. Статистика показує, що майже половина вагітних, які відвідують лікарів загальної практики, мають занадто великий обсяг зайвої ваги. Число жінок з ожирінням, що очікують дитину, становить шокуючі 22%, тобто їх більше, ніж кожна п'ята.

Всім цим вагітним загрожує набагато більш високий ризик небезпечних для життя ускладнень при пологах, здоров'я їх майбутніх дітей також опиняється під загрозою. Малюків чекають в майбутньому ожиріння і діабет другого типу. А біля самих жінок підвищується ризик тромбів в ногах і легенів, гестаційного діабету, підвищеного артеріального тиску та/або прееклампсії. Такі жінки частіше стикаються з викиднем, мертворождениями, передчасними пологами, їм частіше потрібне екстрене кесарів розтин.

Раніше лікарі загальної практики з Великобританії повинні були наполегливо переконувати майбутніх мам не слідувати легковажному правилом «їсти за двох» під час вагітності, так як воно є нічим іншим, як небезпечним міфом.



Категория: Новости