Вибір штанги в мову


Опубликованно 22.11.2018 00:24

Вибір штанги в мову

Мова вважається досить популярним місцем для проколу, безумовно, для нього слід правильно підбирати прикраси. Вибір багато в чому залежить від візуальної складової, але це далеко не основна характеристика. Існує безліч параметрів, які необхідно враховувати, щоб прокол не доставляв незручностей. Що з себе представляє?

Штанги в мову складаються з прямого стрижня невеликої товщини (трохи товщі голки), на який з двох сторін накручуються кульки. Іноді закручивающееся кріплення може бути тільки з одного боку, якщо на другий специфічне прикраса у вигляді кристала, черепа та іншого. Прикраси з обох сторін робляться великими, щоб вони не змогли провалитися всередину проколу і випасти, що, в свою чергу, може призвести до пошкодження мови. Це орган, на якому розташовані смакові рецептори людини, іноді після проколу деякі смаки перестають відчуватися.

Найбільш часто прокол роблять посередині, рідше симетрично по двох сторонах від центру. Довгі штанги найкращим чином підходять для так званих поздовжніх або горизонтальних проколів. Мова проколюється наскрізь справа наліво (напрям не принципово) в декількох сантиметрах від кінчика. Торкатися краю не зовсім безпечно, цим можна викликати сильну кровотечу. Іноді проколюють тільки самий кінчик язика, для цього місця цілком підходять і круглі сережки. Також кільця використовуються для проколу вуздечки.

Відповідний розмір

Довжина і товщина прикраси обирається самостійно, в залежності від бажаного результату. Стандартними розмірами штанги для мови вважається 16 мм в довжину і 8 мм діаметром. У такому разі стрижень трохи виступає за мову і прикраси не мішаються, при цьому виглядають досить вільно і красиво. Однак, розмірна сітка практично необмежена, довжина може налічувати від 4,5 мм до 38 мм. Маленькі штанги щільно сидять, трохи тягнуть мову, створюючи на його поверхні милу ямочку. Деякі, навпаки, воліють довгі стрижні, що дозволяють створити досить незвичайний спосіб.

Прокол можна розтягнути, поступово підбираючи все більший діаметр прикраси. Виглядають широкі штанги для мови досить грубо. Занадто об'ємні прикраси можуть бути незручні, до них перший час буде нелегко звикнути. З-за їх носіння може змінитися дикція. Крім того, штанги або кільця, постійно стосуються зубів, здатні сильно зіпсувати емаль.

Зверніть увагу, що відразу після проколу необхідно вставляти сережку довше необхідного. Стрижень повинен вільно рухатися, щоб метал не зміг прирости до свіжої рани. Так процес загоєння пройде значно швидше і безболісніше.

Як надягати штангу?

Перша після проколу штанга для мови надівається відразу, це має обов'язково робити майстер, щоб уникнути пошкоджень. Через кілька тижнів (в середньому 3-4) сережку можна буде поміняти на будь-яку іншу. Навіть якщо ранка вже зажила, слід обробляти прикраси перекисом водню, а порожнина рота – слабким розчином солі.

Просмикувати стрижень завжди слід дуже обережно. Іноді в недорогих штангах в мову заїдає застібка, в даному випадку кріплення кульок. Якщо подібна ситуація сталася і ви не можете без зусиль зняти прикрасу, необхідно піти до майстра. Не варто намагатися вирішити проблему самостійно, це може призвести до того, що прокол порветься. Матеріали

Метал постійно контактує зі слизовою, тому щоб уникнути подразнення або нагноєння проколу слід звернути увагу на матеріал. Рекомендується використовувати для постійної шкарпетки виключно срібні або золоті штанги для мови. Дешевий метал, особливо покритий зверху фарбою або лаком, почне окислюватися, а покриття може порепатися і залишитися всередині проколу.

Ідеально підходящим матеріалом вважається титан, широко використовується в медицині. Доведено, що саме цей метал краще інших поєднується з організмом людини. Він абсолютно нешкідливий, не токсичний, не викликає відторгнень. У якості більш дешевого і легкодоступного аналога використовуються акрилові прикраси. Вони володіють тим перевагою, що не псують емаль, також не викликають алергічну реакцію. Правда про хірургічної сталі

У Росії часто використовують прикраси з хірургічної сталі на перший час після проколювання. Так як з цього металу виготовляють хірургічні інструменти, він вважається найбільш підходящим. Однак, у багатьох країнах хірургічна сталь заборонене із-за виділення шкідливих речовин в організм. Тому її не варто носити до тих пір, поки ранка остаточно не заживе.

Різноманітність дизайнів

Сьогодні існує величезна різноманітність штанг для пірсингу мови. Вони відрізняються не тільки довжиною та діаметром. Колір, візерунки, оформлення і насадки – вибір величезний, не складає труднощів знайти річ, яка припаде до смаку навіть самому вимогливому покупцеві з тонким своєрідним смаком.

Насадки робляться з абсолютно будь-яких матеріалів найрізноманітніших форм. Дівчата найчастіше вибирають прості металеві кульки або блискучі великі стрази. Цікаво виглядають різнокольорові кульки з подобою мініатюрних шипів.

Красиво виглядають фігурні штанги в мову. Зображення на них можуть бути як досить брутальними, наприклад, з фігурками черепа, кісток, голови лева або готичного хреста, так і дуже жіночними і навіть дитячими: квіти, сердечка, зірки, смайлики і метелики.

Металеві штанги в основному мають сріблястий колір. Виключення складають золото, хірургічна сталь і акрил. Сталь найчастіше зустрічається в срібному або лаконічному чорному кольорі, забарвлюють її досить рідко. Автор: Ганна Гасфер 20 Листопада, 2018



Категория: Мода