Слово «маломерят», що означає і коли правильно вживати?


Опубликованно 18.11.2018 00:50

Слово «маломерят», що означає і коли правильно вживати?

При покупці одягу або взуття одним з найбільш важливих чинників вибору є правильно підібраний розмір. Напевно, кожний не раз чув це слово, але от не завжди буває зрозуміло, що значить «маломерят». Який розмір вибрати, якщо річ «маломерит»?

Нерідко в магазині можна почути фразу, що річ маломерит. Іноді це вводить в ступор, адже не важко заплутатися в значенні. Що ж означає цей народний термін, і чи варто його боятися? Маломірки - так прийнято називати пару взуття, розмір якої промаркований більше, ніж він є насправді.

Зазвичай маломерит взуття на один або максимум 1,5 розміру. Тобто якщо у вас 37, то варто вибрати модель, промарковану 38, якщо 38 - 39 і т. д. Це якраз і означає, що маломерят на розмір. Саме тому в магазинах часто варто приміряти відразу кілька моделей, зазвичай на один розмір більше або менше.

Чому так відбувається

Нерідко, особливо при дешевому або не дуже якісному виробництві, (як кажуть, китайською) з'являється похибка в розмірі. У багатьох з'являється цілком логічне запитання: якщо розмір маломерит, значить, річ низькоякісна? Далеко не обов'язково, адже маркування багато в чому залежить від країни-виробника. Наприклад, у відомого бренду Zara багато речей більше зазначеного розміру, хоч одяг має вельми непогану якість. А взуття в модному магазині Bershka, навпаки, маломерит найчастіше на 0,5-1 розмір.

Якщо на ярлику футболки, пальто і будь-якої іншої речі вказаний потрібний розмір, але ви не можете в неї втиснутися або вона просто погано сидить, дівчата відразу починають боятися, що вони погладшали, але це лише означає, що маломерит одяг. Як вибрати не маломірки?

Пари взуття нерідко маломерят. Це означає, що є необхідність приміряти взуття в магазині. При виборі навіть трохи неправильного розміру згодом випробовуються незручності при носінні. На бирках в магазинах практично ніколи не пишеться, що одяг маломерит, а значить, дізнатися це можна виключно під час примірки. Іноді це можуть підказати продавці-консультанти або ж буде видно неозброєним оком, але такі випадки рідкісні.

Забавно, але багато людей ніколи не чули про існування такого терміна, принаймні про такому його використанні. Іменник «маломірки» для багатьох більш звично на слух, і такий словотворчий процес дійшов до того, що потрібно уточнювати значення знайомого слова. Крім того, досить легко заплутатися, в якому випадку одяг більше потрібного розміру, а в якому - меншою. Можна запам'ятати у корені слова, коли маломерят, тоді будуть малі, і навпаки. Купівля в Інтернеті

При замовленні в Інтернеті, а отже, відсутність можливості приміряти, подібна помилка в розмірах також нерідко зустрічається. Саме в такій ситуації помилитися найпростіше, тим більше що оформити повернення не завжди буде просто. Щоб уникнути подібних проблем на сайтах та в інтернет-магазинах часто додається таблиця розмірності одягу відповідно з прийнятими в різних країнах найменуваннями розмірів, вимірами та даними, зазначеними в сантиметрах.

Ми розібралися, що означає "маломерят". При покупці обов'язково варто звертати увагу, чи написано в описі або коментарях уточнення, що річ не припала пору з-за того, що розмір був занадто малий або ж надмірно великий. Автор: Ганна Гасфер 17 Листопада, 2018



Категория: Мода