Вчені знайшли несподівану причину хворобливих менструацій


Опубликованно 14.11.2018 09:54

Вчені знайшли несподівану причину хворобливих менструацій

Дівчата, яких у дитинстві не годували грудним молоком, а штучною сумішшю з вмістом сої, згодом частіше страждають із-за дуже хворобливих менструацій. До такого висновку прийшли фахівці з National Institute of Environmental Health Sciences (США).

Вони проаналізували дані понад 1500 жінок і з'ясували, що дівчаткам, яких годували штучною сумішшю, на 40% частіше доводилося застосовувати гормональну контрацепцію в зв'язку з болями під час місячних. А сам ризик надмірно хворобливих місячних підвищувався на 50%.

За словами вчених, якщо дівчинку хоча б нетривалий час годували сумішшю з вмістом сої, у 18-22 роки вона на 50% частіше стикалася зі значним дискомфортом під час менструації без використання гормональної контрацепції.

За словами вчених, у сої містяться фітоестрогени – рослинні сполуки, схожі на естроген. Виходить, що їх вплив на немовля, репродуктивна система ще не сформована, може бути небажано.

Раніше проводилися дослідження довели, що геністеїн, один з соєвих фітоестрогенів, що вводиться після народження, впливав на розвиток репродуктивної системи. Ці ефекти, що стосувалися і частин системи, пов'язаних з менструацією, зберігалися протягом усього життя.



Категория: Новости