Ревную одного до друзів: руйнівна сила або каталізатор зміцнення відносин?


Опубликованно 10.11.2018 09:58

Ревную одного до друзів: руйнівна сила або каталізатор зміцнення відносин?

Ревнощі здатна вбити не тільки саму сильну любов, але і міцну дружбу. Дане почуття позбавляє нас більшості позитивних емоцій і спокою, воно діє руйнівним чином на нашу психіку і самооцінку. Якщо ви входите в категорію ревнивців, вам варто почати працювати над собою негайно. Нормально ревнувати?

Ревне ставлення викликає у людей абсолютно різні емоції. Кому-то таке відчуття з боку доводить силу любові або дружньої прихильності, інших воно дратує і втомлює.

Якщо відносини носять тривалий характер і побудовані на взаєморозуміння, любові та повазі, то цінність такого партнера висока. А почуття ревнощів в даному союзі відіграє роль своєрідного каталізатора, що дозволяє тримати обох партнерів в тонусі.

Абсолютно зворотна ситуація виникає, коли люди не так давно знайомі, але хто-то починає нав'язливо висувати претензії з приводу зустрічей, листування в соціальних мережах з іншими колегами. І мало хто цікавиться тим, чому люди ревнують один одного. Психологія - така тонка наука, де прийнято розглядати кожен випадок індивідуально.

Відповідно, можна виділити два типи ревнощів — здорову і патологічну. Перший тип служить додатковим стимулом для зміцнення відносин, а другий, навпаки, руйнує їх. Прояви ревнощів

У кожної людини це почуття проявляється індивідуально. Деякі стримують емоції в собі, замикаються. Після починають шукати докази любовної або дружній невірності. На жаль, такий тип людей схильний до «самопоїдання», і ні до чого хорошого це не призводить. "Ревную одного до друзів," - часто кажуть вони.

Запальні та емоційні особистості можуть спалахнути як сірник від будь невірного кроку або погляду партнера. Супроводжується це часто істериками, криками і допитами. Не вимагаючи повного розбору ситуації, вони здатні на стеження, контроль листування в соціальних мережах і телефон. І часом відсутнє розуміння того, що необхідно зупинити цей процес і задуматися про те, як перестати ревнувати друзів до інших друзів або коханого - до оточуючих.

Люди, впевнені в собі, більш спокійно реагують на подібні ситуації. Вони готові до розбору та аналізу ситуації. Іноді вони не піднімають це питання раніше часу, а намагаються вичікувати деякий час. Адже трапляється так, що проблема носить незначний характер і згодом дозволяється сама по собі.

Ревную до одного іншим друзям. Які наслідки цього почуття? Величезні переживання і страждання почуття ревнощів приносить людям закомплексованим і невпевненим у собі. Особистості такого типу воліють замовчувати проблему і не вимовляти партнеру свої страхи і переживання. А як відомо, невирішена проблема накопичується, як сніжний ком, і має руйнівний для психіки дію. А в ситуації з таким темпераментом і зовсім може згубно позначитися на самооцінці. Всі люди схильні до ревнощів?

Це відчуття виникає через безлічі факторів. Це не наслідок однієї неприємної ситуації, що сталася в житті. Як часто ми можемо бачити теми на форумах про те, чому друзі ревнують один одного.

Розглянемо основні причини виникнення: Негативні установки. Вони можуть бути закладені в підсвідомості. Можливо, ви почули необережно кинуті фрази від близьких або рідних. Вони спровокували у вас почуття стресу та невдоволення. Наприклад, жінка, яка твердила, що всі чоловіки зраджують. Або представник сильної половини людства, який запевняв всіх людей зі свого оточення, що дружби не існує, а всі його друзі - зрадники, не здатні прийти на допомогу у важких ситуаціях. Страх. Таке почуття може носити різний характер. Людина може переживати, що залишиться на самоті, буде нелюбом або відкинутим. Страх, що знищує людину як особистість. У нього опускаються руки, відсутнє бажання будувати майбутнє, про який він мріяв. Він просто приймає це як належне, з чітким розумінням, що цього гідний.

Серед близьких, рідних і знайомих ви можете побачити, хто є самовпевненим людиною, досягли безлічі бажаних цілей. Людям такого типу не знайоме почуття ревнощів, а якщо воно і дає про себе знати, то руйнівних наслідків після себе не залишає. А можливо, навіть служить хорошим каталізатором у відносинах. Розбираємося в собі

"Ревную одного до друзів, що робити?" - таке питання нерідко можна почути. Постарайтеся зрозуміти, з якої причини вас долає дане почуття. Можливо, ви відчуваєте неприязнь до людини, з яким спілкується ваш товариш. В такому випадку вам варто змиритися, так як ви теж можете комусь не подобатися. І це нормально, всі ми різні!

Якщо ви егоїст і у вас з'являється непереборне бажання усунути всіх навколо, щоб весь вільний час партнера належало тільки вам, то проблема тільки у вас. Починайте працювати над собою, інакше рано чи пізно ви можете позбутися деяких з своїх друзів. Те ж саме стосується і особистостей, які люблять поділяти людей на свою компанію і чужу. Люди не речі, всі ми індивідуальні, і той, хто не подобається вам, можливо, знайде масу спільних інтересів з вашим другом. Ревнощі як спосіб привернути до себе увагу

Нерідко можна помітити, що людина, яка прагне опинитися в центрі компанії, де знаходиться цікавить його особа, втягує в процес третю сторону. Він може фліртувати з подругою об'єкта обожнювання. І робить це лише з метою привернути увагу.

Такий підхід можуть використовувати не тільки в любовних відносинах. Зауважте, маленькі діти теж часто змагаються за увагу батьків. Намагаються намалювати картинку краще брата або сестри. А похвала з боку дорослого сприймається як величезна перемога. Робимо висновки

Щоб почуття ревнощів не руйнувало ваші стосунки, намагайтеся працювати над собою. Займайтеся собою, не витрачайте час на переживання. Стрес не потрібен нашому організму, він робить згубний вплив на всю нашу систему життєдіяльності.

Якщо ви дуже ревниві, можливо, вам варто позбавлятися від гніву і агресії. Займіться спортом. Якщо ви дівчина, то відвідайте салон краси. Приємні зміни в зовнішності нададуть більш сприятливий ефект на вашого коханого, ніж чергова порція невдоволення і допитів.

Думайте тільки про хороше, адже наші думки матеріальні. Автор: Ірина Сергєєва 9 Листопада, 2018



Категория: Отношения