Смішний комплімент: що це? Коли, як і кому їх говорити?


Опубликованно 07.11.2018 01:44

Смішний комплімент: що це? Коли, як і кому їх говорити?

Далеко не кожна людина вміє говорити компліменти, а смішні – тим більше. Нерідко спроба їх вимовити виглядає, як завуальоване хамство або сарказм. З цієї причини багато соромляться зробити комплімент навіть у ті моменти, коли виникає бажання сказати. Не всі розуміють, що саме говорити, коли, як і кому. Що ж це таке?

Слово "комплімент" прийшло в російську мову з французької мови. Означає воно наступне: похвала кому-небудь; схвалення дій, зовнішнього вигляду, образу думок і іншого; захоплення.

Тобто це вираження власних позитивних емоцій, викликаних чим-або з боку іншої людини. Приємні і льстящие його самолюбству слова, викликають у відповідь позитив, а іноді і збентеження. Зрозуміло, ці вирази можуть відрізнятися один від одного. Це може бути смішною комплімент, відсторонений, так званий «черговий» або який-небудь інший. Коли доречні компліменти з гумором?

Нерідко люди не вважають за потрібне говорити іншим приємні фрази з побоювання уславитися льстецами. У цьому випадку смішний комплімент – те, що потрібно. Невимушений вираз здатне розрядити напружену атмосферу і підвищити настрій.

Правда, перш ніж почати робити оточуючим забавні компліменти, не можна забувати про те, що від простих вони мало чим відрізняються. Ці вирази не повинні бути проявом лестощів, не повинні нести в собі ні найменшого відтінку двозначності або ж викликати негативні емоції.

Будь-який, у тому числі і смішною комплімент, - це прояв ввічливості. Простий і ефективний спосіб показати людині своє розташування і встановити з ним контакт, налагодити добрі, довірчі відносини. Простіше кажучи, компліменти – це спосіб подружитися з людиною або ж сподобатися йому, викликати симпатію.

Доречні ці фрази в будь-якій обстановці та ситуації. Зрозуміло, вони не повинні порушувати її контекст, тобто говорити їх потрібно до місця. Користуватися компліментами можуть все - як чоловіки, так і жінки. Ці вирази зовсім не є частиною флірту, швидше, подібні фрази просто елемент ввічливій мови, робить спілкування приємним. Що сказати подрузі?

Взаємний обмін компліментами між подругами – звичайна справа. Вимовляючи їх, жінки часто й самі не усвідомлюють, що говорять компліменти. Наприклад, фрази: Привіт, тобі так пасує ця сукня! Ти чудово виглядаєш! Вау, який шарфик!

Це не що інше як компліменти, які частенько самі злітають з губ в звичайній мові, роблячи спільне проведення часу приємним.

Зрозуміло, смішні компліменти подрузі звучать трохи інакше. Такі фрази чимось схожі з побажаннями, цим вони відрізняються від звичайних виразів симпатії. Крім того, що змушують посміхнутися, звичайно ж.

Приклади забавних компліментів: От знаєш чому життя тобі посміхається? Тому що ти їй посміхаєшся! Тільки з твоєї довжиною ніг можна було так високо забратися! В який би колір ти пофарбувалася, всередині – все одно блондинка. Спеції в твоєму блюді - зайві. Перчинка завжди у тебе всередині. Що говорити чоловікам?

Нерідко жінки вважають, що виголошувати компліменти – доля чоловіків. Це не зовсім так: сильна половина людства теж має потребу в тому, щоб почути що-небудь приємне. Однак далеко не кожній дівчині під силу упадати з чоловіками, більшість просто губиться і ніяковіє. Як раз в подібній ситуації і допоможе смішний комплімент.

Звичайно ж, подібні фрази потрібно вимовляти з урахуванням того, кому вони говоряться. Не можна однаково жартувати з начальником і симпатичним офіціантом, з літньою людиною і молодим хлопцем.

Смішний комплімент чоловікові може бути таким: Не втомлююся дивуватися тому, наскільки швидко тобі вдається впоратися з будь-якою справою! Дивовижне поєднання сили, розуму та доброти. Це рідкість... В кого ти такий незалежний? Твоя дружина випадково не знає? Коли ви керуєте роботою, у мене все з рук валиться від почуття відповідальності.

Комплімент повинен викликати посмішку, тобто допустима легка іронія, але ні в якому разі не їдкий сарказм. Що сказати дівчині?

Смішні компліменти дівчині – безпрограшний варіант здатися дотепним. Проте особливо старатися не варто - образ «ввічливого хама» в стилі Джеймса Бонда далеко не кожному по плечу.

Приклади фраз: Тут терміново потрібні поліцейські, адже ти забрала моє серце! Знаєш з чого на небі немає зірок? Вони тебе соромляться... Ти виглядаєш на всі сто. Тільки не знаю, баксів або євро! Ти віриш в любов з першого миті? Чи потрібно зустрітися ще пару раз? З твоїми очима і короткі спідниці не потрібні... Дорога, де твоя мітла? Ми запізнюємося в кіно, а в повітрі не буває пробок. Що сказати хлопцеві?

Не тільки юнаки хочуть подобається і здаватися дотепними, але і дівчата теж. А що може бути краще короткої фрази, здатної розвеселити співрозмовника? Зрозуміло, смішні компліменти хлопцеві не повинні бути образливими. Нерідко юнаки виявляються набагато більш недовірливими, ніж дівчата, особливо при спілкуванні з тими, хто їм подобається.

Приклади фраз: З тобою я відчуваю себе такою розумною! Який ти сильний, але трохи легкий! Ти точно місцевий? Не матюкаєшся, не плюешь під ноги... А на майці помада або це її дизайн? Знаєш, у тебе очі, як зірки, постійно пропадають, коли я в них хочу зазирнути.

Не варто іронізувати над крихтами на підборідді або не особливо чистими нігтями. Збираючись здатися хлопцеві стервозною і дотепною, потрібно виявити ще й такт, так як молода людина може почати жартувати у відповідь, а далеко не кожна дівчина ідеальна.

Збираючись почати робити оточуючим смішні компліменти, потрібно подумати над тим, наскільки люди готові посміятися над собою. Слід поміркувати і про власну готовність адекватно сприйняти подібні жарти, адже дотепність цілком може виявитися взаємними. Автор: Анжеліка Бральди 6 Листопада, 2018



Категория: Отношения