Нетриманням сечі страждає кожна друга жінка – дослідження


Опубликованно 04.11.2018 02:26

Нетриманням сечі страждає кожна друга жінка – дослідження

Кожна друга літня жінка страждає нетриманням сечі, але багато не говорять про це з лікарем. Про це свідчать дані великого опитування, проведеного в Сша опублікованого поряд з іншими результатами «Національного опитування щодо здорового старіння» (National Poll on Healthy Ageing).

Опитування проводили у березні 2018 року фахівці з University of Michigan Institute for Healthcare Policy and Innovation та Michigan Medicine. В опитуванні брали участь більше 1000 жінок віком від 50 до 80 років. Як з'ясувалося, у 43% жінок у віці від 50 до 60 років виникли проблеми з нетриманням сечі, а до 65 років і старше їхня кількість зросла до 51%.

Найбільш поширеними приводами підтікання сечі є кашель або чхання (79%), спроби вчасно дістатися до ванної кімнати (64%), сміх (49%) та тренування (37%).

Проте дві третини жінок, які зіткнулися з проблемою нетримання сечі, не обговорювали проблему з лікарем, і лише 38% сказали, що виконують спеціальні вправи Кегеля для зміцнення м'язів тазового дна, які допомагають запобігти мимовільне сечовипускання.

Згідно з опитуванням, більшість жінок, не звертаючись до лікаря, намагалися впоратися з проблемою допомогою самостійно знайдених способів, від використання прокладок або спеціального нижньої білизни до носіння темної одягу та обмеження споживання рідини. Однак у більшості випадків проблема нетримання сечі піддається лікуванню – необхідно просто звернутися до лікаря.



Категория: Новости