Як займалися сексом в давнину: особливості інтимного життя


Опубликованно 01.11.2018 05:26

Як займалися сексом в давнину: особливості інтимного життя

Як займатися сексом? На сьогоднішній день це питання здається простим і досить звичним. Проте мало хто замислювався над тим, як же цей процес відбувався раніше, в давнину. Розглянемо далі деякі особливості того, як займалися сексом в давнину і в які сексуальні традиції були характерними для давніх часів. Стародавній Єгипет

У питаннях, пов'язаних із заняттям сексом, стародавні єгиптяни не ділилися на звичайних людей і богів, як це бувало в багатьох інших сферах життєдіяльності. При більш детальному вивченні давніх легенд стає зрозумілим, що представники цього народу свято вірили в те, що секс існує навіть у загробному житті. Вірячи в такі легенди, єгиптяни ховали своїх чоловіків разом з штучними фалосами, а жінок - з сосками, зробленими з глини.

У Стародавньому Єгипті існував цілий ряд засобів контрацепції, однак користувалися ними небагато, так як в цій державі особливо віталося наявність великої кількості потомків у чоловіка. Говорячи про засоби контрацепції, слід відзначити те, що найбільш ефективними з них зізнавалися такі, як крокодиловий кал, мед і сік, отриманий з акації. У цьому державі також дуже популярними були шкіряні презервативи, які нерідко декорувалися ювелірними елементами. Як показує практика, вони анітрохи не захищали від зачаття, тому носили їх виключно для краси.

В Стародавньому Єгипті не існувало такого поняття, як проституція, але такий вид діяльності процвітав, тільки в дещо іншому руслі. Так званих жриць любові можна було зустріти при храмах - тут вони займалися обслуговуванням іноземців. За традицією всі зароблені в такий спосіб кошти вони віддавали на духовні потреби.

Месопотамія

Який секс був у давнину в Месопотамії? Відразу ж слід зазначити те, що всі сексуальні відносини були закріплені на законодавчому рівні і регулювалися певними письмовими актами.

На підставі наявного законодавства жінка, що належить чоловікові в сексуальному плані, вважалася не тільки його дружиною, але ще і власністю. Не дивно, що в цьому стародавньому державі жодним чином не віталися жіночі зради - вони кваліфікувалися як посягання на чуже добро. Слід зазначити, що сексуальна зв'язок з незаміжньою жінкою не вважалася чимось забороненим.

У Месопотамії дуже добре проституція процвітала, причому даний вид діяльності носив, швидше, культовий характер. Повій можна було зустріти біля стін священних місць, а більш досвідчених жриць - в храмах Іштар. В Месопотамії було великою честю належати іншому чоловікові до весілля.

Слід зазначити, що з приходом до влади персів ставлення до сексу в Месопотамії різко змінилося. Секс заради отримання задоволення був заборонений, даний процес допускався виключно для того, щоб зачати дитину. Різко негативним стало ставлення до анального сексу і до одностатевих зв'язків, що раніше тільки віталося.

Фінікія

Про те, як у давнину займалися сексом в Фінікії, сучасникам відомо відносно небагато. Історикам вдалося дізнатися лише те, що в державі була добре розвинена проституція, причому вона підрозділялася на два види: гостинну і храмову.

Більш того, слід зазначити, що в Фінікії торгували своїм тілом і деякі молоді хлопці - вони також займалися сексом за гроші, віддаючись іншим чоловікам. Греція

Якщо розглядати сексуальні традиції, що панують у Давній Греції, то можна відзначити, що в різних регіонах країни віталися абсолютно різні поняття. Так, в одних регіонах жінка вважалася повністю безправною істотою і мала право належати тільки одному чоловікові, в інших вона була рівноправною з чоловіком. Наприклад, в Спарті представниці прекрасної статі могли самостійно обирати собі партнера, орієнтуючись на власні уподобання.

Плотські втіхи жодним чином не викликали у греків почуття провини - вони віталися всюди, причому в різних формах. Тут також існувала храмова проституція, традиційна для стародавніх держав. Слід зазначити, що Спарта - це єдиний регіон, де дані послуги не користувалися попитом.

Греки дуже любили влаштовувати оргії, причому робилося це у вигляді певного ритуалу, присвяченого Афродіті.

Стародавній Рим

Як і греки, римляни дуже шанували сексуальні втіхи і намагалися займатися ними всюди, використовуючи різні форми. Особливо це стосувалося законних громадян держави, які могли влаштовувати інтимний контакт як з власними дружинами, так з дітьми (рабами) або з чоловіками. Тут не існувало традиції поділу людей на гетеросексуалів і гомосексуалістів - всі види сексуальних уподобань сприймалися однаково.

У Стародавньому Римі роль жінки могли виконувати як чоловіки, так і дівчата, а також іноземці, але вона була категорично заборонена тим, хто мав статус громадянина. Сексуальні традиції цієї держави свідчили про те, що особа, яка виконує роль жінки, відразу після акту втрачало багато права, яким воно було наділене, для нього вирішувалися тільки ласки ротом.

Тут жорстоко карали жінок за зради, але чоловіки за аналогічні дії не несли жодної відповідальності. Проте в даний час існують факти, які підтверджують те, що представниці прекрасної статі нерідко брали участь в оргіях, а також ставали повіями, працюючи в храмах, на кладовищах, в борделях, цирках і театрах.

Індія

Про те, як займалися сексом в давнину в Індії, здебільшого знають багато сучасники, адже саме з цієї держави прийшов популярний любовний трактат, який називається Камасутрою. Для представників місцевого населення того часу особливо важливим було отримання задоволення від процесу, що відбувається, насолоду тут вважалося однією з основних цілей існування людини.

Індуси в однаковій мірі враховували сексуальні потреби як чоловіків, так і жінок. В процесі сексу чоловік був просто зобов'язаний довести свою партнерку до стану оргазму - саме так наказує вище згаданий трактат. Він же пропонував масу можливостей того, як це зробити.

Саме в Індії використовувалася велика кількість сексуальних іграшок. Тут досить широко використовувалися фалічні предмети.

У Стародавній Індії вважалося, що секс в період менструації приносить набагато більше задоволення, однак заняття їм у такий час було необов'язковим - жінці пропонувалося вибрати самої, хоче вона цього чи ні.

Китай

Як займалися сексом в давнину? Слід зазначити, що процес дуже особливо розглядався китайцями: вони вірили, що секс повинен бути єднанням протилежностей, як Інь і Ян. Більше того, сам факт інтимної близькості сприймався як акт піднесення над тлінністю світу і носило сакральний характер.

У процесі статевого акту китайці приділяли особливу увагу його тривалості. Суспільство того періоду вважало, що чоловік повинен кілька разів довести свою партнерку до оргазму і тільки після цього завершити акт. Слід зазначити, що ідеальним вважався акт, який закінчувався без чоловічого сім'явипорскування. Вважалося, що сім'я - це певна позитивна енергія, якою не можна розкидатися без потреби.

Що стосувалося шлюбів, то вони полягали в ранньому віці і, як правило, з подачі батьків. У китайської знаті було широко поширене багатоженство, але простолюдинів дана можливість жодним чином не стосувалася.

У давнину заняття сексом за гроші в Китаї дозволялося, проте жрицями кохання представниці прекрасної статі ставали, як правило, не по своїй волі - в сексуальне рабство зазвичай потрапляли за борги батьків, а також по їх волі.

В Стародавньому Китаї були широко поширені гомосексуальні стосунки, причому вони були більш характерними для чоловіків. Сучасний світ знає не одну історію про те, як імператори або представники місцевої знаті закохувалися у хлопців-кочівників, в результаті чого навіть не раз намагалися передати їм свій знатний титул.

Про контрацепцію

Слід зазначити, що про безпечний секс замислювалися ще в давнину і вже тоді вивчалися всі можливості, що допомагають уникнути небажаної вагітності. Слід зазначити, що в якості таких нерідко використовувалися спеціально винайдені маткові кільця, також деякі з них рясно змащували матку зсередини медом, змішаним з сіллю або крокодиловим послідом.

Що стосується римлян і греків, то вони оберігалися за допомогою сильфиума - рослини, яка своїм виглядом нагадував кріп і мало приємний смак, через що воно стало дуже затребуваним і, як наслідок, дорогим. Даний продукт активно вживали в їжу і робили на ньому відвари. Про процвітання борделів

Як в давнину люди займалися сексом? Дуже часто любовні втіхи можна було купити в спеціальних борделях, які організовувалися, як правило, в місцях розташування святинь, зокрема в храмах.

Особливо цей вид діяльності процвітав в Стародавньому Римі. У цьому державі будувалися спеціальні будівлі, які мали особливу обробку, з зображенням картин, що представляють ті втіхи, які тут можна отримати.

Що стосується Вавилону, то в цій державі проституція була чи не обов'язком кожної жінки - вони повинні були направлятися в храм Іштар і хоча б раз виконати свій борг, який вважався священним. Більш того, в її обов'язки входило обслуговування будь-якого охочого, який запропонував їй гроші. Про давні іграшки

Можливо, це здасться дивним, але секс-іграшки в давнину були дуже поширені, причому на різних територіях планети. Як правило, вони були виконані у вигляді фалосів і, як зазначають вчені-археологи, в деяких випадках мали величезні розміри. Результати сучасних розкопок вказують на те, що в давні роки в Німеччині нормальним явищем була установка великого кам'яного фалоса, вкопанного в землю. Їм у разі потреби могла скористатися будь-яка жінка, що відчуває сексуальне бажання.

Розглядаючи грецькі орнаменти, нерідко можна помітити зображення жінки, що тримає в руках фалічний предмет, - воно яскравим чином відображає особливості сексуальної культури того часу. Фалоімітатори в цій країні дуже часто виготовлялися зі шкіри, що, як правило, займалися шевці. Більше того, такі іграшки активним чином продавалися, а також користувалися великим попитом.

На різних фото сексу в давнину можна спостерігати повсюдне присутність фалічних фігур. Досі в Афінах вірять у те, що статуї Герми, які позначають ерегований член, що мають захисну функцію, так як після їх часткового руйнування в стародавній державі трапився раптовий криза (415 рік до н. е..). Інцест

У стародавньому світі інцест вважався нормальним явищем. Як зазначається в історичних джерелах, деякі королівські династії створювали сімейні союзи виключно з представниками певних родів, завдяки чому вони забезпечували чистоту крові. Особливим прикладом цього є шлюб, який, за переказами, був укладений між братом і сестрою (Ісіс і Осіріс). Автор: Наталія Бардо 30 Жовтня, 2018



Категория: Отношения