Можна зайнятися сексом в 16 років: моральний, фізичний і правовий аспект питання


Опубликованно 25.10.2018 22:50

Можна зайнятися сексом в 16 років: моральний, фізичний і правовий аспект питання

Можна зайнятися сексом в 16 років? Таке питання починають задавати собі підлітки обох статей, яких манить поки ще заборонений плід. Насправді, на нього не можна відповісти однозначно, оскільки порушена тема надто глобальна і залежить від безлічі факторів. Законодавство РФ

За авторитетним думку нашого законодавства, займатися сексом в 16 років можна. Це відображено у статті 134 КК РФ, у якій позначені заходи покарання для людини, що вступив в сексуальний зв'язок або вчинив дії сексуального характеру з особою, яка не досягла повних 16 років.

Так що, якщо зустрічається пара, де обом підліткам вже є 16, то ніякого закону вона не порушує. Якщо ж один з партнерів старше 18 років, то він повинен переконатися, що дає усвідомлене згоду на секс, інакше при певному тлумаченні це можна назвати примусом.

Як бачите, на питання про те, чи дозволено зайнятися сексом в 16 років, можна відповісти ствердно. Але це не єдина сторона піднятої теми. Фізичний аспект

Можна зайнятися сексом в 16 років з медичної точки зору? Насправді, тіло у більшості підлітків дозріває набагато раніше цього рубежу. Фізично вони здатні здійснювати акт любові вже у віці 13-14 років, відразу після статевого дозрівання.

Але психологічно підлітки ще не готові. Психологічне дозрівання і готовність до сексу настає набагато пізніше – не раніше 16, а в більшості випадків - 18 років. Морально-етичний

Є й інший аспект питання – морально-етичний. І якщо підійти до питання про те, чи можна зайнятися сексом в 16 років з цієї сторони, то відповідь не така однозначна. Підлітки в цьому віці ще дуже незрілі, у них не сформувалося здатність конструктивно взаємодіяти з навколишнім світом. Вони не здатні швидко і правильно реагувати на зміни і не цілком навчилися розуміти людей, знаходити з ними спільну мову.

При будь-яких емоційних відносинах, а секс до них також відноситься, необхідно отримувати задоволення не тільки від того, що щось отримуєш, але і від того, що щось віддаєш. Деякі підлітки здатні до настільки зрілим емоціям і в 16 років, але більшість – ні.

Не можна забувати і про різницю у віці між партнерами. Коли в інтимні стосунки вступають молодий хлопець і дівчина, то одні можуть засуджувати таку зв'язок, інші ж не бачити в ній нічого поганого. Але відносини 16-річного підлітка і дорослої людини завжди виглядають погано в очах оточуючих. Думка батьків

У 16 років підлітки ще знаходяться під опікою батьків. І в останніх може бути своя думка з даного питання. Більшість тат і мам вважають, що їх чадо готовий до інтимних стосунків тільки після 18 років, і бажано після укладення шлюбу. Особливо це стосується дівчат, юнаків трохи простіше. Деякі батьки взагалі воліють не думати про те, коли їхні діти почнуть інтимні стосунки - в їх свідомості ця подія відбудеться не скоро, років може бути до 30. Вони не здатні сприймати своїх підрослих дітей як самостійних особистостей зі своїми потребами та бажаннями. Що ж робити при такому конфлікті поколінь?

Насправді, тут можна скористатися законом «мій дім – мої правила». З одного боку, він обмежує молодих людей, але з іншого мотивує їх як можна швидше випурхнути з-під батьківського крила і стати самостійними.

Не можна недооцінювати і вплив релігії на питання про те, чи можна зайнятися сексом в 16 років. Всі основні світові релігії, такі як іудаїзм, християнство, католицизм, іслам, протестантство не заперечують плотські радощі між чоловіком і жінкою. Але інтимний зв'язок допустима тільки між чоловіком і дружиною. Думка однолітків

Багато підлітків вступають в інтимний зв'язок з-за ненав'язливого тиску однолітків. Це відбувається тому, що в юному віці не хочеться відчувати себе білою вороною і відщепенцем. Такий вплив можна недооцінювати. Деякі молоді люди починають займатися сексом не тому, що вони зустріли привабливого для себе людину і відчули буйство гормонів, а просто тому, що так прийнято.

Хоча, якщо вірити статистиці, більшість підлітків не мають ніяких інтимних контактів до 17-18 років. Але вони при цьому хваляться одноліткам про свої сексуальні подвиги. І це перетворюється в замкнуте коло: «всі говорять про секс, так що і ми будемо говорити про секс, а при найменшій можливості займемося їм». Так нормально займатися сексом в 16 років?

Вступ в інтимне життя – дуже особиста справа кожної людини. Воно настільки делікатна, що у нього краще не втручатися. Однак батьки повинні і зобов'язані просвітити свого в дитини у деяких питаннях, щоб він або вона самі змогли зрозуміти, чи варто займатися сексом в 16 років.

Ось список тем, які потрібно охопити: Пояснити, що більшість його (її) однолітків перебільшують свої сексуальні подвиги. Розповісти про засоби контрацепції та методи захисту від захворювань, що передаються статевим шляхом. Пояснити, що всі наслідки інтимних відносин ляжуть на її плечі. А це може бути і небажана вагітність, і ЗПСШ, і безпліддя – як наслідок аборту або перенесеного захворювання.

Розмова батьків і дітей про секс – це завжди незручна ситуація. Рідко, у кого такі довірчі стосунки, що вони вільно розмовляють на будь-які теми. Однак не обов'язково розмовляти, можна знайти відповідну літературу або відео в мережі і запропонувати дитині вивчити питання самостійно. Тільки потрібно обов'язково перевірити якість і адекватність подачі матеріалу, не покладаючись тільки на назву ролика або книги. Інакше підліток може отримати інформацію у спотвореному вигляді. Автор: Єфімова Анастасія 25 Жовтня, 2018



Категория: Отношения