Юліанна Караулова, Тіна Канделакі, Яна Рудковська і інші Бал дебютанток Tatler


Опубликованно 23.10.2018 08:19

Юліанна Караулова, Тіна Канделакі, Яна Рудковська і інші Бал дебютанток Tatler

Юліанна Караулова

Завдяки старанням журналу Tatler словосполучення "перший бал" викликає тепер не тільки спогади про казках і класичної російської літератури, але і самий жвавий інтерес сучасної світської публіки. 22 жовтня в Колонному залі Будинку спілок вже у восьмий раз вшановували дебютанток, а подивитися на вальсуючі пари зібралася вся світська Москва — серед гостей вечора були Яна Рудковська, Тіна Канделакі, Саті Співакова, Юліанна Караулова, Любов Толкаліна та багато інших. SPLETNIK.RU як зазвичай вів онлайн-трансляцію заходу, ну а тепер пропонуємо вашій увазі докладний звіт.

Традиційний бал дебютанток щороку об'єднує юних представниць найвідоміших прізвищ — цього разу на паркет Колонного залу Будинку спілок вступили одразу 12 дівчат: 16-річна Поліна Дунаєвська, 17-річна Марія Кончаловская, 20-річна Таїсія Дубосарская, 18-річна Майя Семак, 18-річна Катерина Золотарьова, 23-річна Леонель Мантурова, 18-річна Ясмін Кристовская, 18-річна Василина Кареліна, 16-річна Єва Лепс, 16-річна Анастасія Мазепина, 18-річна Ганна Мазаєва та 18-річна Поліна Рибакова (про кожну з дівчат ми вже розповіли детально раніше).

Василина Кареліна, Ганна Мазаєва, Поліна Дунаєвська, Катерина Золотарьова, Марія Кончаловская, Анастасія Мазепина, Леонель Мантурова, Поліна Рибакова, Майя Семак, Єва Лепс, Ясмін Кристовская

З часів Попелюшки і Наташі Ростової, антураж, звичайно, змінився — замість феї-хресної за підготовку до балу відповідає команда професійних стилістів, а карети змінили розкішні автомобілі, але дівчата хвилюються перед першим виходом у світ нітрохи не менше, ніж літературні героїні.

Тіна Канделакі

Тіна Канделакі з дочкою Меланією

Яна Рудковська

Юліанна Караулова

Григорій Лепс з дочкою Євою і дружиною Ганною

Юлія Барановська

Втім, в цьому році причин для хвилювань було більше, ніж зазвичай: близько місяця тому відбулося ще одне велике захід, організований журналом Tatler — видання разом з головними зірками світської хроніки широко відзначило власне десятиліття. Подарунком гостям став іронічний 45-хвилинний фільм про столичній тусовці, створений Костянтином Богомоловим за участю Михайла Друяна.

Але як тільки гучний сміх і оплески у залі Малого театру стихли, за Telegram каналів і блогах понісся драматичний шепіт про те, що жарти все-таки оцінили не всі, а сарказм авторів оцінюють хіба що суми компенсацій за моральну шкоду. Місяць у віртуальних кулуарах сгущали фарби, замішуючи різні спекуляції, щоб змалювати цей гламурний розкол.

Ксенія Соловйова

Галина Юдашкіна з чоловіком Петром Максаковым і сином

Вікторія Шелягова

Наталія Якимчик

Божена Ринський

Маша Федорова

Проте в реальності ситуація, здається, не так критична, як її хотіли б представити любителі чуток: бойкотувати заходу ніхто з дебютанток не став, життєрадісний Михайло Друян далекий від образу репресованого, а Вікторія Шелягова і Яна Рудковська, які і в день гучної прем'єри посміялися над своїми екранними образами і похвалили сміливу художню ідею головного редактора Tatler Ксенії Соловйової, за минулий місяць явно не змінили своєї думки і не одягли маски скривджених. Як стало відомо цим увечері, ніяких юридичних наслідків для видавничого дому поки не настав: позовів, так гаряче обговорюваних в тусовці, немає.

Катерина Одинцова з дочкою Діною Нємцової і Олександр Малінін з дружиною Еммою і дочкою Устиньей

Софіко Шеварднадзе

Маргарита Мамун з чоловіком Олександром Сухоруковим

Алла Вербер з онуками

Втім, вируючі в закулісся пристрасті не обійшли стороною дебютанток цього року — за день до того, як Колонний зал Будинку спілок відчинив свої двері перед гостями, з'явилися чутки про те, що одна з героїнь бала, донька міністра промисловості і торгівлі Російської Федерації Дениса Мантурова Леонель може пропустити захід. Але 23-річна випускниця МГУ на вечорі все-таки з'явилася і особисто спростувала всі домисли, хоча і зізналася, що деякі сумніви у неї були причиною того дуже відповідальне ставлення дівчини до своєї репутації.

Я намагаюся обережно до всього ставитися до всіх пропозицій. Це, до речі, стосується і балу Tatler — я спочатку з великою обережністю до цього поставилася, бо знаю, що всі ви працюєте (сміється), як все може обернутися в не дуже хорошу сторону. Але я довірилася і анітрохи про це не шкодую. Я вирішила прийти, прийняла запрошення, і, якщо чесно, я не думала про те, що мене тут чекає. Але мене все дуже вразило. Це неймовірно красива казка в першу чергу, кожна дівчина мріє побувати на такому балу, і відчути себе принцесою,

— розповіла Леонель, яка з'явилася на вечорі в розкішній сукні з відкритими плечима і шлейфом від Ulyana Sergeenko.

В першу чергу я патріотка, тому це сто відсотків мав бути російський дизайнер. У Уляни прекрасні сукні, і я практично відразу закохалася в це вбрання, як тільки побачила. Так що процес вибору був не дуже довгий,

— пояснила дебютантка.

Олександр Карелін з дочкою Василиною і дружиною Ольгою

Єгор Кончаловський з дочкою Марією

Інші учасниці балу теж не відставали в частині нарядів: дочка Максима Дунаєвського Поліна вибрала блискуче плаття від Georges Hobeika, вбрання від цього ж бренду сподобався і дочки триразового Олімпійського чемпіона з греко-римської боротьби Олександра Кареліна Василині, Майя Семак зробила ставку на класику, вбравшись в чорне плаття від Chanel, дочка музиканта Сергія Мазаєва Ганна блищала в сукні винного відтінку з пишною спідницею від Dior, а прапраправнучка художника Валентина Сєрова Катерина Золотарьова обрала вбрання в ніжних нюдовых тонах від Armani Prive.

Якщо деякі дебютантки орієнтувалися на власний смак або модні тенденції, то Марія Кончаловская захотіла передати у виборі вбрання і повагу до історії своєї сім'ї. Про це розповіла мама дебютантки актриса Любов Толкаліна.

Я, чесно кажучи, задовго до Маші прийняла рішення, що було б непогано умовити її брати. Ми провели серйозну кропітку роботу: два рази їздили в Лондон в Ralph&Russo міряти сукні та спеціально вибрали плаття кольору lilac. Тому що Маша хоч за паспортом і Михалкова, але її всі пишуть як Кончаловская, і ми вирішили цей момент обіграти. Всім відомо, що Петро Петрович Кончаловський — один з найвідоміших художників у світі, який любив зображати бузок. І, наприклад, в Кью Гарденс у Лондоні є спеціальний сорт, який так і називається Кончаловський. Він є у них, і у нас в Ботанічному саду МГУ. Тому, коли ми вибирали колір сукні, ми вирішили вибрати таке, яке було б схоже на бузок Кончаловського,

— розповіла Толкаліна.

Любов Толкаліна з Єгором Кончаловським і дочкою Марією

Звертатися до своїх коренів — стратегія досить правильна, адже і саме місце проведення традиційного балу було обрано невипадково. Як виявилося, ідея вшановувати дебютанток саме в Колонному залі Будинку Спілок належить Саті Спиваковой, яка звернула увагу на його історію.

Саті Співакова

Відоме раніше як Будинок благородного зборів, будівля на перетині Великої Дмитрівки і Охотного ряду з кінця XVIII століття було місцем проведення самих пишних балів, де збирався весь вищий світ: перший бал Наташі Ростової та Тетяни Ларіної, до речі, пройшов саме в Благородному зборах.

Свої усталені традиції є вже і у Балу Tatler: за диригентським пультом знову стояв Володимир Співаков, дебютантки разом з артистами Великого театру знову танцювали вальс та полонез, а в кінці вечора дівчат вели в танці вже їхні батьки. Провідним балу став актор Петро Федоров, який і представив всіх дебютанток публіці.

Єва Лепс і Леонель Манутрова

Ганна Мазаєва з батьком Сергієм Мазаевым

Це таке рідкісне захід, який не потребує апгрейді. Можна почати винаходити, можна змінювати майданчик, змінювати оркестр, змінювати Чайковського на ще кого-небудь. Але ми вивели якусь ідеальну формулу, і з кожним роком ми все більше переконуємося в правильності цієї ідеї, хоча ми на самому початку теж трохи сумнівалися. Чи буде такий формат користуватися успіхом, не дуже це нафталиново? Але виявилося, що цей захід не про світський лоск, який йому приписують, не про діаманти, не про сукні, тому що вони у дівчаток орендовані. Це про сім'ю, про можливість прийти сюди разом з батьками, бабусями і дідусями. Я бачу, як батьки переживають, коли дівчата танцюють. Я навіть думаю, що навіть міністр торгівлі і промисловості Денис Мантуров, напевно, сьогодні здригнувся, Олександр Карелін переживав,

—поділилася своїми враженнями головний редактор Tatler Ксенія Соловйова, яка прийшла на вечір з 10-річною донькою Сашею. Свою спадкоємицю в дебютантки Ксенія поки не готує — дівчинку займають тільки тренування з тенісу.

З дітьми, до речі, прийшли гості — Соловйова навіть назвала вечір дитячим святом: після дебютанток паркет окупувала енергійна малеча. Про їх гарному настрої головний редактор теж подбала — крім звичних на світських раутах канапе і закусок у цей вечір подавали ще й морозиво.

Деякими, утім, бал бачиться зовсім навіть і не світським заходом, а скоріше дружній вечіркою.

Юлія Барановська і Яна Рудковська з дітьми

Це один із заходів, які мені дуже подобаються — у плані явки, тут всі мої друзі, подруги. Мій син (Олександр — Прим.Ред.) дружить з багатьма дітьми, наприклад, з онуками Алли Вербер, з дітьми Юлі Барановської, Оксани Бондаренко. Тому з року в рік це добра традиція, як прийти до одного на свято, — ми вже заздалегідь фіксуємо у себе в календарі цю дату. У нашому світі, де втрачені дуже гарні традиції, це таке відродження. Прекрасні танці, геніальна музика, розкішні сукні, пластика, грація — для мене це натхнення. Я дуже щаслива за своїх друзів, чиї дочки були дебютантками. Щастя в тому, що у них залишиться пам'ять на все життя. Я дуже хочу, щоб ця традиція тривала, тому що ну дуже мало інтелігенції залишилося в нашій країні,

— поділилася своїми емоціями від вечора Яна Рудковська, яка прийшла на бал у супроводі синів-Олександра і Миколу.

Діна Нємцова і Катерина Одинцова

Ясміна Муратовіч

Стефанія Малікова

Баста з дружиною Оленою

Альона Ахмадуліна

Ігор Чапурін

Владислав Третяк з сім'єю

Ігор Гаранін

Вікторія Андреянова з дочкою

Юлія Прудько



Категория: Шоу-бизнес