Вчені знайшли ген, «відповідальний» за дисфункцію плаценти і викидні


Опубликованно 22.10.2018 22:08

Вчені знайшли ген, «відповідальний» за дисфункцію плаценти і викидні

Вчені знайшли ген, «відповідальний» за дисфункцію плаценти і викидні. Як повідомляє Medical Express, експерименти над гризунами допомогли встановити, що важливу роль у розвитку плаценти грає ген Math6.

Вчені Рурського університету в Бохумі (Німеччина) проводили досліди з мишами, позбавленими гена транскрипційного фактора Math6. З'ясувалося, що при відключеному" Math6 розвиток плоду не порушувалося, однак ембріони вмирали внаслідок проблем з плацентою. Таким чином, даний ген дійсно локально експресується в плаценті в різних стадіях розвитку ембріонів, причому пік активності Math6 припадає на початок вагітності.

Як виявилося, внаслідок генетичних відхилень, плацента має змінену форму і зменшену кількість судин. У підсумку під час вагітності відбувається кровотеча і смерть плода. Між тим вчені підкреслюють, що подібні відхилення спостерігаються тільки в тому випадку, якщо у матері відсутні обидві копії генів.

«Той факт, що один єдиний ген матері відіграє таку важливу роль у розвитку плаценти, є вкрай важливим відкриттям», - відзначають вчені.



Категория: Новости