Що дорожче - біле або жовте золото? Різниця, відмінності, хімічний склад, застосування


Опубликованно 03.10.2018 21:00

Що дорожче - біле або жовте золото? Різниця, відмінності, хімічний склад, застосування

Прикраси з благородних металів - золота, зокрема - розкішні і елегантні, в яких прекрасно поєднуються безпосередньо метал і вкраплення дорогоцінних і напівкоштовних каменів. Краса, не перестающая бути модною, цінується набагато дорожче, ніж срібні прикраси. Що дорожче - біле або жовте золото? Ювеліри виготовляють шедеври з будь-яких відтінків в класичному або модному напрямку.

Але відрізняються ювелірні прикраси, крім дизайну, ще й виглядом, кольором і вартістю матеріалів, з яких вони створені. Для подібних цілей використовують золото різних відтінків - жовтого, червоного і білого. Що дешевше - біле або жовте золото?

Всі вони виглядають незрівнянно, але з'являються питання з приводу того, який матеріал цінніше, якісніше і чим відрізняються один від одного. Відтінки золота

Найчистіший сплав золота (червоний) має домішка вторинних металів не вище десяти відсотків і пробу, яка дорівнює або вище 915. Подібний склад майже повністю золотий, а ціна його дуже висока. При цьому він м'який і пластичний, пальцями без особливих зусиль можна зім'яти його. Звичайно, прикраси з такого матеріалу робити нераціонально.

Єдина методика компенсації цього недоліку – у збільшенні ваги, а значить, і вартості ювелірного виробу. Маленькі колечка або сережки з сплаву 999 проби очікує деформація через короткий час, а, відповідно, попиту на них не буде. Для значного збільшення терміну служби важити воно має від 7 грам. Ціна його стане неприпустимо високою.

Саме відхід від дорожнечі і обмеженості дизайнів ювелірних виробів і привів до введення в сплав додаткового компонента або кількох. Це призводить до того, що колір кінцевого металу змінюється. І якщо раніше на вітринах зустрічалися прикраси лише трьох кольорів - жовтого, червоного і білого, то зараз у продажу зустрічаються вироби відтінків зеленого, синього, фіолетового і т. д. Шанувальники таких екзотичних речей знайшлися, але їх мало. Тому ними прикрашають вироби з традиційних сплавів.

Як ви вже зрозуміли, позначення "золотий" щодо застосування до прикраси. Для роботи ювеліри беруть сплав, саме він розрізняється квітами і вартістю. Так що дорожче - біле або жовте золото?

Процентне співвідношення домішок у сплаві відображається в пробі. Припустимо, проба вироби 585, то і золота в ньому на 585 частин, а решту-415 одиниць займають інші метали.

Введенням деякої кількості мідних, срібних, паладієвих, цинкових і нікелевих складових і визначено відтінки одержуваного металу.

Жовте золото виходить в результаті з'єднання золотих, срібних і мідних складових. Ця класика, що символізує процвітання, актуальна і по нинішній час. Має безліч відтінків - від світлих до темних, в залежності від масової частки срібла.

Золото червоного кольору за складом практично неможливо відрізнити від жовтого, за винятком мідного вмісту - її тут дуже багато. Мідь і забарвлює сплави в червоні кольори. В Союзі тільки вони були поширені.

Білий метал досягається додаванням нікелю, паладію, платини, срібла. За зовнішнім виглядом нагадує платину, але має більш дешеву ціну.

Нікелем у сучасному світі все менше користуються, так як він викликає алергічну реакцію організму, його заборонили в декількох країнах. До того ж, він досить швидко темніє. Суміш золота і платини більш благородна, міцна, але і ціна таких виробів дуже висока.

Що краще? Біле або жовте золото? Відгуки неоднозначні. Метал будь-яких відтінків має певну пробу у різних кольорів сплавів буває однакова проба. Це не шахрайство, а означає лише те, що золото в них доданий в однаковому розмірі.

А ось колір визначено кількістю додаткових компонентів, і від цього змінюється вартість. Наприклад, ціна платини дуже висока, а значить, і ціна сплавів з золотом стане набагато вище. Червоне золото

Його добре пам'ятають наші бабусі і дідусі. У продаж виходило кілька кольорів - від темного до світлого.

Прикраси із золота червоного відтінку менш шляхетні, але актуальні і в сучасному світі. У складні елементи його "вписують" як частина декору.

Приголомшливо виглядають такі вставки, додані годинники, персні, браслети. Експериментуючи з добавками, вчені створили рожеві відтінки металу. Вони дуже швидко набрали популярність із-за відносно низької вартості. Так що дорожче - біле або жовте золото? А може, червоні або рожеві відтінки? Давайте розбиратися! Жовтий відтінок металу

Золото в жовтому кольорі завжди уособлювало багатство, успішність. Є світле лимонне, а буває темне. В протилежність червоному, воно набагато досконаліше і краще поєднуване зі вставками з дорогоцінних і напівкоштовних каменів.

До переваг даного сплаву відносяться: Відтінок - лігатури (співвідношення металів) дозволяють отримати теплі кольори. Універсальні - підійде всім, незалежно від кольору шкіри, волосся. Різноманітні - форма прикрас може бути простої, мудрої, з камінчиками і без них. Доступні - внаслідок відсутності в сплаві дорогих додаткових металів вони мають набагато дешеву вартість. Білий сплав

Він став найпопулярнішим сплавом дорогоцінних металів, став куди доступніше платинових прикрас. Раніше до складу додавали нікель, але внаслідок згубного впливу на людський організм його заборонили. Тому вартість золота білого кольору сильно зросла. Це обумовлено тим, що входять добавки часто коштують набагато дорожче, ніж основний метал.

Сплав володіє підвищеною міцністю, прикраси мають вигадливу форму і дуже складний дизайн.

Також на вартість впливає затребуваність подібних прикрас, вони дуже модні. Чому біле золото дорожче жовтого

У кожного покупця рано чи пізно зароджується питання: "Що краще?" Безліч людей любить біле золото з-за його теплого сріблястого кольору, чудово баченого з будь-якими нарядами. Хоча шанувальники золотих виробів жовтого відтінку відгукуються про білому зневажливо, стверджуючи, що у нього дешевий вигляд, схожий зі сріблом.

Фактура білого золота більш міцна, на ній утворюється менше подряпин. Жовті прикраси зношуються швидше. Діаманти на них виглядають гірше, забираючи частину жовтизни і втрачаючи свою прозорість.

При цьому жовтий метал менше реагує на навколишні фактори, а білий втрачає свій відтінок, поступово темніючи і жовтіючи.

Цінність прикрас додають добавки - срібло, платина, паладій. Якщо відсоток срібного змісту дорівнює 64 %, то отримують біле золото. Додавання паладію в розмірі більше десяти відсотків дозволяє вважати елітними всі прикраси зі сплаву, що дуже позначається на їх вартості.

Отже, яке золото дорожче - біле або жовте? Золото білого кольору постійно має більш високу ціну. Яке золото дорожче - біле, червоне або жовте

Який же відтінок металу вибрати? І варто вибирати за кольором? Адже вартість прикрас обумовлена не їм, а кількістю золотого вмісту в складі сплаву. Відповідно, чим вище проби, тим більший відсоток золота.

Ось, наприклад, червоний колір золота дуже привабливий, але мідь займає тут значно більшу частину, ніж дорогоцінний метал. Ціна, порівняно з іншими видами золота, набагато нижче. Але на популярність це абсолютно не впливає.

І знову ми приходимо до того висновку, що золото білого кольору найдорогоцінніше із-за додавання платинових або паладієвих складових. Білі золоті прикраси - це знак престижності, вони означають приналежність до вищого рангу. Недоліки золотих виробів

Хоча багато хто вважає, що всі такі прикраси з чистого золота, це не так. Метал дуже м'який, легко піддається деформації навіть без застосування спеціальних пристроїв.

Виправляють цей недолік шляхом створення сплавів з більш або менш дорогими металами.

Але все одно прикраси часто покриваються подряпинами і мнуться. Виправляють це методом полірування поверхні, але при цьому знімається певна частина верхнього шару, виріб стає менше і легше, ніж при покупці.

Міцніший метал стає лише при зниженні проби, але це також означає, що золото сюди входить по мінімуму.

Найдоступніший - сплав з нікелевим вмістом, але нікель дуже небезпечний метал, заборонений у багатьох країнах. І коли ви вибираєте прикраса, обов'язково врахуйте цей факт. В іншому випадку, ви ризикуєте заробити дерматит і екзему.

Ідеальне рішення - платина, єдиний мінус - дуже висока ціна, яка не всім підходить.

Так що дорожче - біле або жовте золото? Остаточну відповідь такий: саме модне і дороге, звичайно, білого кольору, а ось найпоширеніший і доступний варіант - жовтий. Але все це справа смаку і ваших уподобань - що вам більше подобається, то й носіть! Автор: Олексій Потемин 3 Жовтня, 2018



Категория: Мода