Фешн - це... Про фешн-психології та стилі


Опубликованно 01.10.2018 10:41

Фешн - це... Про фешн-психології та стилі

Сьогодні багато людей цікавляться, що означають ті чи інші звичні, здавалося б, слова в нашому лексиконі. Наприклад, практично всі знають, що фешн - це щось світі моди, але що саме, скажуть деякі. У цій статті з'ясуємо, який зміст несе в собі це слово і в яких випадках доречно його вживання. Що за звір?

Отже, кажучи про те, що фэнш - це мода, ніхто не помилиться. Адже запозичене з англійської мови fashion перекладається саме як "мода". Проте саме слово має більш розмите поняття, ніж йому зазвичай приписують. Для російськомовних фешн - це дизайнерський стиль, модні покази, незвичайні і яскраві образи. Мода швидкоплинна. Стиль - назавжди

В сучасному світі мода є невід'ємною частиною нашого життя. Жодна сфера її не обходиться без модних напрямів. Тільки от швидка мода, яка панує в наш час, змінюється дуже стрімко.

Нові тренди, які з'являються кожен сезон, зобов'язують людей відповідати їм, щоб не числиться в рядах відстаючих. Модні будинки самих іменитих дизайнерів випускають колекції з ультрамодними речами, що моментально робить їх об'єктом жадання величезної кількості чоловіків і жінок.

Однак сліпо женучись за швидкоплинної модою, люди геть втрачають свою індивідуальність. Набагато важливіше, на думку стилістів, знайти свій власний стиль, свою нішу. Тому на противагу поняттю "швидка мода" з'явилося таке явище як "мода повільна". Вона передбачає розумний підхід до вибору одягу і перевагу якісним і лаконічним речей.

Модні аксесуари при цьому цілком можуть розбавляти гардероб. Існує думка, що люди, що дотримуються такої тактики, відчувають менше стресу і в цілому є більш врівноваженими особистостями. Фешн-психолог: професія майбутнього

Досить цікавий і новий термін фешн-індустрії - це психологія одягу. Зовсім нещодавно одна американка з вченим ступенем з психології буквально винайшла нову професію. Почувши подібне поєднання слів, багато можуть поумать, що воно означає розгадування характеру людини на його одязі. Але насправді фешн-психологія вивчає вплив одягу на стан та рівень життя людини. Адже і ви, напевно, могли помічати, що в одному вбранні ви готові згорнути гори, а в іншому відчуваєте себе сірою мишкою або, гірше того, невдахою. Фахівці стверджують, що вся справа в особливому вплив кольору, стилю і фасону обраної вами одягу. Вони, на їх думку, налаштовують людину на певний лад.

Незважаючи на інтерес до цього питання, фешн-психологія до цих пір не визнана на офіційному рівні. Її вивченням займаються лише кілька жінок у світі. Однак попит на їх послуги з кожним роком все більше і більше. Адже це фешн-психолог допомагає своєму клієнтові розібрати гардероб і зрозуміти, в якому одязі саме ця людина буде почуватися гармонійно й упевнено. А також, носячи такі речі, він зможе досягти своїх цілей. Фешн-фотографія

Невід'ємною частиною фешн-моди і стилю є фотографія. Уявити світ моди без відомих фотографів і фотографій моделей досить складно. Особливістю таких робіт можна назвати чіткість зйомки, ретельну підготовку кадру і неодмінну редактуру в спеціальних програмах. Щоб відрізнити звичайну фотографію, зроблену на смартфон, від професійною фешн-фотографії, досить відкрити будь-який журнал мод. В останньому ви побачите ідеально побудований образ моделі, якісний світло, грамотно вибрані кольори і зовнішній лиск. Все це відрізнить фото в стилі фешн від простої любительської зйомки.

Сьогодні дуже модним напрямком фешн-зйомок вважаються мінімалізм і графічність. Однотонні тони і мінімум декорацій, невелику кількість квітів і прямі лінії дають фотохудожників робити потрібні кадри. Що стосується моделей, то нинішній час цілком толерантно до некласичної жіночій красі. У модних журналах відтепер ми можемо побачити дівчат із зайвою вагою, веснянками або нестандартними рисами обличчя. "Бути неправильною" - це фешн в чистому вигляді! Широкі природні брови і мінімум косметики, поєднання непоєднуваного і впевненість у своїй привабливості - головні принципи моделі для вдалої роботи над фешн-фотографією.

Визначивши, що означає переклад fashion для російської людини, і які сфери життя до нього ставляться, ви зможете легше орієнтуватися в такому неоднозначному світі моди. Автор: Холлі Голайтлі 30 Вересня 2018



Категория: Мода