Що таке трико? Особливості плетіння трикотажу


Опубликованно 29.09.2018 12:02

Що таке трико? Особливості плетіння трикотажу

Спочатку трико являло собою в'язаний матеріал, який чимось нагадував колготки. Ще 100 років тому таку річ надягали не в якості утеплювача в холоди, а для заняття спортом. Ви могли б зустріти циркача або артиста балету, одягненого в в'язану матерію, яка імітувала голе тіло.

Що таке трико?

Не важко здогадатися, що назва цієї речі походить від слова "трикотажний". Така тканина являла собою в'язане полотно, технологію виготовлення якої придумали ще в III—I ст. до н. е.

Трико, як правило, виглядає як цільний костюм, що нагадує комбінезон. Іноді його виготовляють у вигляді вузьких штанів, які щільно прилягають до тіла. Трико воліли чоловіки, але зараз можна зустріти одяг з плетеного полотна і для жінок.

Так що ж таке трико? Це одяг, яка розтягується і облягає тіло, не сковує рухів і підкреслює всі форми. І все завдяки матеріалу, з якого вона виготовляється. В якості основи можуть брати паперову в'язану тканину (якщо одяг носитимуть у приміщенні), товсту вовна (для створення речей, які призначені для носіння в холодну пору року).

Де носити

Чоловіче трико - унікальна річ, яка підходить для людей, ведучих активний спосіб життя. Навіть зараз виготовляється одяг для спортсменів, але за основу береться синтетичний матеріал (міцний, щільний і барвистий).

Трико буває декількох видів. Чоловічі штани. Являють собою колготи або кальсони, які надягають під штани. Вони допомагають зберегти тепло. Виготовляються у вигляді спортивних треників, в яких можна займатися активною діяльністю без відчуття дискомфорту. Облягаючий костюм. Нерідко виготовляється у вигляді комбінезона, який має ґудзики або заклепки на спині. Також допомагає зберегти тепло, а для багатьох чоловіків служить відмінною піжамою. Жіночі панталони. Захищають від переохолодження, дозволяють носити довгі сукні та спідниці в зимовий час року. Жіночі штани. Ідеально підходять для заняття спортом. Їх можна носити в якості домашнього одягу та піжами. Вони також служать для захисту від холоду. Це цікаво

Варто вміти відрізняти трикотаж від тканини. Перший матеріал виготовляється за допомогою в'язання з однієї нитки, другий отримується шляхом переплетення двох ниток - подовжній і поперечній.

Найчастіше трикотажне щільно облягає тіло, іноді має вільний крій.

Трикотажне переплетення дозволяє робити еластичну тканину - довговічну і міцну. Найчастіше цей матеріал використовується для пошиття чоловічих штанів, дитячого одягу і важких жіночих спідниць. Але все залежить від нитки, з якої будуть плести трикотаж. Автор: Аліса Краснова 28 Вересня, 2018



Категория: Мода