Подарунки на ювілей своїми руками: оригінальні ідеї та варіанти


Опубликованно 28.09.2018 01:15

Подарунки на ювілей своїми руками: оригінальні ідеї та варіанти

Часто очікування урочистості приносить набагато більше радості, ніж воно саме. Адже до нього потрібно готуватися, придумувати, що подарувати, і займатися іншими приємними клопотами. Коли справа доходить до вибору презенту, в голову приходять різні ідеї, але зроблений своїми руками подарунок на ювілей або день народження завжди приносить більше радості. Адже саме в такі речі ми вкладаємо душу і показуємо, з яким трепетом ставимося до людини. Багато вироби робляться досить просто, але виглядають дуже презентабельно. Подарунки на ювілей

Ювілей – захід особливої важливості, і надати цьому дню яскравих фарб допоможуть нестандартні ідеї подарунків. Якщо ви маєте намір здивувати іменинника і подарувати йому незабутні емоції і настрій, то рекомендуємо вам віддати перевагу виконаному своїми руками подарунок на ювілей. А також варто продумати незвичайну упаковку і те, як його оригінально піднести. Далі розглянемо цікаві варіанти.

Топіарі у вигляді кавового серця

Якщо ви хочете зробити оригінальний подарунок з натяком на романтику, то цей варіант підходить ідеально. Для виготовлення подарунка своїми руками на ювілей жінці знадобляться наступні складові: Кавові зерна. Ватяні диски. Листи щільного картону. Дріт середньої товщини. Фарба коричневого відтінку. Губка з поролону. Банку з міцного матеріалу. Дерев'яні палички (можна з-під морозива).

З картону середньої щільності виріжте два однакових сердечка невеликого розміру. Візьміть два шматки товстої дроту, обмотайте її папером і приклейте до кожної заготівлі у формі серця. Сформуйте з цих елементів об'ємне сердечко, поклавши між ними кілька шарів з ватяних дисків. Вийшло виріб обклейте з усіх боків ватними гуртками і щільно оберніть нитками. Пофарбуйте серце фарбою коричневого кольору і наклейте зверху кавові зерна. Дротяний «стовбур» вироби обмотайте білою ниткою. Візьміть раніше заготовлену банку (краще всього металеву) і прикрасьте її повністю дерев'яними паличками. Для цього їх необхідно щільно приклеїти один до одного по всьому периметру. Після цього оберніть горщик стрічкою для краси та надійності. Всередину ємності помістіть поролон і вставте в нього готове сердечко на ніжці. При бажанні горщик може бути декорована намистинами, мереживами або штучними квітами.

Незвичайний силует на полотні

Оригінальним подарунком на ювілей жінці своїми руками стане яскрава картина, написана власноруч. І для цього зовсім необов'язково мати таланти художника.

Візьміть білий полотно або ватман і обклейте його яскравими шматочками, вирізаними з глянцевих журналів. Наносити елементи потрібно в хаотичному порядку, головне, щоб вся поверхня листка була обклеєна. Після повного просихання аплікації необхідно закріпити на ній силует зображення, яке стане основою картини. Це можуть бути квіти, дерева, птахи, тварини або навіть вітальний текст. Поверх усього цього нанесіть акрилову фарбу неяскравого кольору (бежевий або сірий відтінок), щоб яскрава картинка на тлі була добре помітна. Після повного висихання акуратно зніміть силует з листа - і креативна картина готова. Вставте її у відповідну по стилю рамочку. Родинне дерево

Якщо ви ламаєте голову над тим, як зробити подарунок своїми руками на ювілей чоловіка, то за ідею можна взяти родинне дерево. Цей зворушливий подарунок особливо оцінять ті, хто шанує сімейні традиції. Зобразити дерево можна у вигляді справжнього дерева-топиария або розмістити зображення на полотні.

Щоб зробити виріб, необхідно вставити в пінопласт або будь-який інший пружний матеріал кілька шматків товстого дроту та обмотати їх красивою тканиною коричневого кольору. На кінчик кожної імпровізованої гілочки приклейте елементи у вигляді саморобних листочків, квітів, сердечок або з фотографіями членів сім'ї по центру. Розміщувати їх у певному порядку: зверху ставляться самі старші родичі, потім молодші, а з боків далекі (якщо вони передбачені).

Щоб помістити сімейну історію на ватман, необхідно вирізати з нещільного картону овальні фігури і прикрасити їх по периметру хвилястим візерунком. У центральну частину помістіть фотографії і наклейте ці елементи на ватман у вигляді родового древа. Стовбур і крону рекомендується оформляти з фетрові або будь-якого іншого щільного матеріалу. Така об'ємна аплікація буде виглядати красиво і солідно. Варіанти подарунків для чоловіків-родичів

Подарунки своїми руками чоловікам на ювілей - це не просто вироби, а щось набагато більше, оскільки в них вкладено тепло. Отримуючи такий презент, іменинник розуміє, що людина, яка зробила його, витратив сили і час, придумуючи щось неповторне і особливе. Отже, як власноруч виготовленого подарунок для тата, брата, дідуся або коханого можна розглянути наступне: Авторський вірш, написаний на стилізованій папері. Наприклад, можна використовувати зістарений лист, згорнутий у трубочку і поміщений в подарункову коробку. Картина або композиція з фруктів оригінальної нарізки – у вигляді автомобіля, гітари, велосипеда та іншого. «Чоловіча картина», виконана із цвяхів і ниток. Виріб із природних матеріалів (шишки, жолуді, черепашки тощо). Світильник, виконаний за допомогою ниток, клею і кулі. Рамка для фотографії з шматочків CD-диска. Пов'язаний своїми руками комплект з шапки і шарфа. Брелок для ключів з краваткою. Підтяжки. Сумка-органайзер для велосипеда. Подушка, «одягнена» в чоловічий комплект одягу, наприклад, сорочка, краватка і светр.

Розберемо ще кілька варіантів покроково.

Масажний килимок для стоп

Зробити подарунок своїми руками на ювілей зовсім нескладно, це може бути масажний килимок. Дуже потрібна річ, корисність якої оцінить кожен чоловік після важкого трудового дня. Для виготовлення потрібні морська галька, звичайний гумовий килимок і суперклей. Щоб камінчики легко з'єднувалися з гумою, їх слід протерти спиртом.

Щоб подарунок вийшов ще більш оригінальним і душевним, можна придумати власний орнамент або викласти з камінчиків напис. Приклеювати гальку потрібно щільно один до одного, не залишаючи між елементами навіть найменших проміжків. Фантазійна наволочка для подушки в автомобіль

Оригінальним, зробленим своїми руками подарунком на ювілей чи день народження стане наволочка із сімейних фотографій. Зворушливе виріб завжди буде радувати коханого чоловіка, коли він знаходиться далеко від дому.

Потрібно роздрукувати відібрані знімки на термотрансферного паперу. Після цього зображення необхідно вирізати, розкласти на підготовленій наволочці картинкою вниз і пропрасувати праскою. Останній крок потрібно для переведення фотографій на тканину.

Ідеї подарунків для жіночої половини родини

Зроблений своїми руками подарунок на ювілей жінці повинен асоціюватися з красою, квітами або домашнім затишком. В якості презенту можна вибрати наступні вироби: Саморобна листівка, прикрашена стрічками, ґудзиками, помпонами, мереживами або елементами з тканини. Букет, виготовлений з паперу, тканини або фруктів. Онука чи донька може зробити подарунок на ювілей своїми руками в школі прихватку або фартух для готування. Фетрові підвісні іграшки. Ваза або горщик для квітів, зроблений своїми руками. Декоративна подушка з оригінальною вишивкою, переказними малюнком або написом. Постільні приналежності або рушник з вишитими ініціалами або привітанням. Прикраса з каміння або бісеру. Креативний шарфик, зшитий з футболок. Зв'язаний вручну приліжковий килимок. Фотоальбом, оформлений в стилі скрапбукінг.

Який подарунок своїми руками на ювілей 55 років можна зробити? Наприклад, зварити мило. Такий презент може здатися незвичайним, але він стане в нагоді кожному. Використовуйте фантазію, це допоможе створити абсолютно унікальний виріб.

Для виготовлення подарунка потрібно дитяче мило або мильна основа. Крім того, знадобляться різноманітні термостійкі формочки. Вони можуть бути виконані з пластику, силікону або гуми. Вироби з скла і металу використовувати для миловаріння не можна.

Процес приготування дуже простий: залийте желатин прохолодною водою і відставте його набухати хвилин на 40. Натріть основу на тертці, розтопіть і додайте в неї чайну ложку води. Влийте туди ж аромамасла, барвник, а також можна використати блискітки і глітер. Змішайте все це з разбухшим желатином і перелийте в формочки.

Солодкий букет

Відмінним зробленим своїми руками подарунком на ювілей для ласунів стане букет з цукерок та інших ласощів. Для його створення потрібні: Цукерки. Гофрований папір. Ножиці. Штучні квіти. Клей. Зелений скотч. Матеріал. Шпажки або зубочистки. Красива папір для пакування. Зелений фетр. Двосторонній скотч. Атласні стрічки.

Наріжте смужками гофрований папір по 2-2,5 см. Скрутіть кожну посередині, складіть навпіл, розправте і сформуйте пелюстки. В серединку приклейте цукерку на черешку. Поверх солодкого виробу прикріпіть за допомогою нитки декілька пелюсток. Оберніть підстава бутона і держак зеленим скотчем. З фетру зробіть листочки і зафіксуйте їх на стеблах. Сформуйте з одержаних квітів з солодощами букет, загорніть його в красиву пакувальний папір і перев'яжіть атласною стрічкою. Прикольні подарунки на ювілей своїми руками

На торжестві іменинника можна нагородити жартівливими дипломами та грамотами. Забавна нагорода, піднесена на святі, підніме настрій всім гостям і залишиться на пам'ять. Жінці, наприклад, можна вручити свідоцтво або атестат найкрасивішою і вічно молодий. Всередині документа будуть проставлені оцінки з незвичайним предметів (жіноча логіка, ведення багатогодинних розмов по телефону, вміння фліртувати та інше). Якщо зробити такий жартівливий подарунок мамі на ювілей своїми руками, він буде сприйнятий на ура, вона неодмінно залишиться задоволена. А також забавні нагородження можна вручити чоловікові, татові, мудрому керівникові, колезі і так далі. Креативна упаковка

При продумуванні подарунка не варто забувати і про цікаву упаковці. Приміром, презент може бути вручений у незвичайній пакувальної папері. Зробити її можна з фотографій або розписавши привітаннями і компліментами. Щоб убити іменинника наповал, можна використовувати його улюблені слівця і фрази, а також ім'я, нанесене різними шрифтами.

Тканинне оформлення

Оригінальний подарунок на ювілей, своїми руками зроблений, стане ще душевніше, якщо загорнути його не папір, а, наприклад, в полотно від старого светра з вовни. Або можна створити упаковку по японській технології фурошики, для якої потрібні непотрібні речі. Це створить затишок і підкреслить трепетне ставлення до іменинника. Не забудьте повісити на згорток невелику листівку з побажаннями. Упаковка з мішковини

Зроблений своїми руками подарунок бабусі на ювілей покладіть в коробку, а зверху оберніть мішковиною. Перев'яжіть презент яскравою атласною стрічкою, додайте намистини, штучні квіти і мереживо – і ви отримаєте неймовірно стильний і солідний оформлення. Не менш цікаво виглядають маленькі мішечки, зшиті з мішковини, їх використовують для вручення невеликого презенту. Шик, блиск, краса

Цей варіант самий урочистий і яскравий. Нанесіть глітером на обгортковий папір якесь послання. Це може бути серце, квітка, ім'я винуватця свята або навіть вітальна промова. Доповніть всю цю красу зв'язкою повітряних куль.

Варіанти вручення подарунка

Пошук і очікування сюрпризу приносять імениннику не менше радості, ніж сам подарунок. Найпростіший спосіб – влаштувати невеликий квест. Подарунок ховається в певному місці будинку, а по його площі розкладаються записки з вказівками, де шукати наступний ключ. Перше послання залишена біля подушки або в тапочках. Можна злегка ускладнити завдання – на кожній підказці буде написана буква, а в кінці їх потрібно буде скласти, і вийде назву місця, де лежить подарунок. Сюрпризи в кулях

Оригінальний спосіб привітати з ювілеєм дружину – наповнити кімнату гелієвими кульками і прив'язати до стрічки кожного невеликий саморобний презент. Наприклад, це можуть бути невеликі листівки з освідченнями в коханні. В одному з кульок ховається головний подарунок. Щоб все це виглядало ще ефектніше, кулі можна помістити в коробку великого розміру і піднести її улюбленою. В той момент, коли вона буде розкрита, кульки розлетяться по приміщенню, викликавши тим самим хвилю позитивних емоцій. Це заряджає гарним настроєм на весь день і точно запам'ятається надовго. Заплутаний лабіринт

Ювілей буває не тільки в зрілому віці, але і в 20, і в 30 років, коли всі ще трохи діти. Таке підношення зробленого своїми руками подарунок на ювілей 50 років підійде не кожному, а от у більш юному віці принесе багато позитивних емоцій. Оригінально вручити подарунок можна за допомогою саморобного лабіринту. Поки іменинник ще спить, прив'яжіть до його руці міцну нитку, а кінець - до місця, де лежить подарунок. Його завдання після пробудження – знайти сюрприз за вказаною «шляху». Завдання можна ускладнити і трохи сплутати нитка, наприклад, обернувши її кілька разів на предметах меблів. Вручення подарунка через посередника

Приємною несподіванкою стане отримання презенту через кур'єра, доставив його в самий розпал святкового застілля. А також він може вручити імениннику для підпису важливий документ – накладну на отримання річного запасу щастя, любові, веселощів, здоров'я та іншого.

Якщо ви хочете порадувати кохану дівчину, то можна попросити людину, щодня зустрічається на її шляху (наприклад, продавця кави або газет) привітати її, вручивши букет і пам'ятний подарунок. Не забудьте покласти листівку із зазначенням імені дарувальника.

Подарунок на ювілей, зроблений своїми руками, повинен бути незабутнім і яскравим. Зробити власноруч оригінальний презент зовсім нескладно, потрібно лише проявити трохи винахідливості і виділити час. Продумайте всі деталі, від створення до вручення, і тоді основна мета буде досягнута – іменинник зарядитися святковим настроєм і запам'ятає цей день надовго. Автор: Oksana Tarasova 27 Вересня, 2018



Категория: Мода