Пайта: що це таке і як її носити


Опубликованно 21.09.2018 09:28

Пайта: що це таке і як її носити

Про неї чули багато, але далеко не всі знають, що це таке. Пайта знайдеться в шафі у будь-якого спортсмена. Під різними іменами вона фігурує в каталогах провідних брендів модного одягу. Популярний предмет гардероба з загадковою назвою гідний найближчого розгляду. Що це таке

Пайта являє собою чоловічий або жіночий топ в спортивному або повсякденному стилі. Ознаки, характерні для всіх моделей - вільний крій і комфортні тканини, що не утрудняють рухів. Виріб може мати застібку спереду, капюшон і кишені.

Термін об'єднує під собою кілька популярних моделей спортивно-повсякденних топів. В асортименті світових брендів пайты різного фасону проходять під такими назвами: Світшот – об'ємна модель без застібок. Худі – короткий або подовжений топ з високим коміром і капюшоном. «Кенгурушка» - виріб з великою кишенею для обох рук спереду. Толстовка – спортивна кофта з застібкою по всій довжині. Кардиган – орна модель без коміра на блискавці, з кнопками або гудзиками. Походження терміну

Назва спортивного топа відбувається з фінської мови. Якщо нащадка вікінгів запитати про значення слова paita, то він скаже, що пайта – це така сорочка або сорочка.

В СРСР поняття було в ходу серед контрабандистів, які торгували дефіцитної закордонної одягом. У Фінляндії вони закуповували спортивні речі місцевого виробництва, які потім продавали радянським модникам. Термін «пайта» пішов у народ і перетворився на синонім верхнього одягу для активного дозвілля.

Сьогодні поняття зберігається в розмовній мові кримчан і українців. Вони пояснюють, що пайта – це така широка кофта. В українських онлайн-магазинах термін застосовується до всесвітньо відомих худі, свитшотам і кардиганам. Як носити пайту

Сьогоднішні тенденції дозволяють надягати комфортні спортивні топи не тільки під час тренувань. Худі, свитшоты і толстовки підходять для активного і розслабленого відпочинку, прогулянок і подорожей. Модні журнали розміщують фото пайт в статтях, присвячених актуального стилю спорт-шик.

Товари від провідних брендів відображають індивідуальний стиль конкретного дизайнера. Оригінальна пайта привертає увагу оточуючих до власника статусної речі.

Базові топи унісекс теж не втрачають позицій в моді. Затишна пайта забезпечить тепло та допоможе загубитися в натовпі знаменитості, стомленої променями слави.

Чоловічі моделі

Актуальні пайты з сильним характером – об'ємні вироби з м'якого матеріалу.

Вироби для спорту забезпечені блискавкою і великими кишенями спереду. Високий комір і капюшон зігрівають, а також підкреслюють сучасний функціональний стиль. Спортивні толстовки і худі прикрашаються логотипами брендів, дизайнерськими принтами і емблемами престижних вузів.

Чоловічі пайты в повсякденному стилі – свитшоты без додаткових функціональних елементів. Переважає однотонна забарвлення – яскраві відтінки або монохром. В якості декору використовуються великі принти різної тематики.

Пайту можна зробити неповторною за допомогою послуг майстерні фотодруку. Топ, прикрашений нестандартним малюнком або написом, - гучну заяву про свою унікальність.

Богемні пайты для чоловіків – це кардигани без застібок. Широкі подовжені балахони додають іміджу відтінок інтелектуальної недбалості.

Пайты поєднуються з елементами неформального чоловічого гардеробу – джинсами, чіносамі, спортивними штанами, кросівками і кедами. Єдине табу – класичні брюки і туфлі. Розслаблений верх і офіційний низ порушать стильову гармонію образу. Жіночі моделі

Пайты доречні в гардеробі дівчат і дам будь-якого віку і комплекції. Вироби розрізняються по довжині і ступеня прилягання, дозволяючи підкреслити або приховати особливості фігури.

Повсякденні жіночі пайты – в'язані кардигани. Речі з товстої шерсті здатні замінити демісезонне пальто. Тонка трикотажна пайта доповнить базовий комплект з джинсами. В'язаний кардиган і легке плаття з квітковим малюнком – сучасна інтерпретація стилю хіпі.

Жіночі пайты для спорту повторюють модельний ряд чоловічого каталогу. Дівчатам пропонуються свитшоты, толстовки і худі. Жіночні вироби шиються з оксамитової тканини і прикрашають стразами. Трендові пайты – свитшоты-сукні з промовистими гаслами. Подовжені теплі толстовки – молодіжна альтернатива класичному пальто.

Сьогоднішні тренди прирівнюють спортивну пайту до демократичного трикотажу з точки зору поєднань з гардеробом. Худі на блискавці підходить до джинсів. Світшот з спідницею і кросівками – романтичний денний спосіб для дівчат з активною життєвою позицією.

Пайта – широке поняття, під яким ховаються модні топи в спортивному стилі. Дружня порада про купівлю такий одяг не повинен ставити в глухий кут. Рекомендація напевно продиктована турботою про комфорт у поєднанні з привабливістю і заслуговує негайного виконання. Автор: Ганна Фурсова 20 Вересня 2018



Категория: Мода