Чим відрізняється толстовка від худі: опис різниці фото


Опубликованно 20.09.2018 11:34

Чим відрізняється толстовка від худі: опис різниці фото

Сучасна мода дозволяє молоді самовиражатися будь-яким з доступних способів. Одним з найулюбленіших стилів більшості людей в будь-якій точці світу є спортивний. Ця любов легко пояснюється тим, що даний стиль зручний, не сковує рухи і зберігає тепло. Однак навіть у цій, здавалося б, простий категорії одягу є свої правила та відмінні характеристики. Наприклад, чи відомо вам, чим відрізняється толстовка від худі? А худі від свитшота? Щоб розібратися, читайте статтю. Що таке худі і як з'явилася мода на нього

Для того що б зрозуміти відміну від, здавалося б, схожих предметів гардероба, насамперед треба дізнатися, що конкретно являють собою худі, світшот і толстовка.

Свою назву "худі" отримало завдяки перекладу з англійської мови, на якому hood означає капюшон. Таким чином, можна зрозуміти, що даний виріб завжди має капюшон. І цей пункт є одним із головних для задаються питанням: у чому відмінність толстовки, худі і свитшота?

В середині 70-х років у США почалося досить стрімкий розвиток хіп-хопу. Разом з тим процвітали і наганяли жах на мирне населення місцеві бандитські угруповання, що складаються переважно з афроамериканців. Оскільки сумнівні особистості, пов'язані з криміналом, найчастіше бажали залишатися безкарними, то свої обличчя вони воліли ховати під величезними капюшонами, які доходили майже до краю підборіддя.

Худі як не можна краще підходило для персонажів кримінального світу. Під об'ємної мішкуватим одягом можна було ховати зброю і заборонені речовини, капюшоном приховувати обличчя, а кишеню, розташований в області живота, відмінно грів замерзлі руки. До того ж довжина даного виробу дозволяла носити його в якості верхнього одягу. В цьому різниця між худі і толстовкою. Остання закінчується на поясі.

Таким чином, універсальне худі стало синонімом зручності. Трохи пізніше модні дизайнери Америки вирішили запозичити дану модель одягу у чорношкірих бандитів і перенесли її на подіуми.

Молодь швидко підхопила ідею і з радістю вбралася в худі. І хоча зовнішній вигляд бавовняного верху зазнавав різні зміни, суть залишилася колишньою і донині. Толстовка та її відмінності від худі

Напевно мало хто знає, чим відрізняється толстовка від худі, адже вони так схожі між собою. Але насправді різниця між ними все-таки є.

Зазвичай під толстовкою мається на увазі спортивний просторий балахон з капюшоном і кишенями з боків. Залежно від моделі, толстовка може мати блискавку по всьому виробу або ж тільки на горловині, а може бути цілісною. Капюшон, на відміну від худі, набагато меншого розміру і служить якщо не декоративним елементом, то не дуже універсальним, оскільки прикриває лише верхівку. Кишені толстовки не з'єднані між собою, а розташовані окремо один від одного, з боків. Але це необов'язково. Що стосується довжини, то звичайна толстовка доходить до пояса. Це і є те, чим відрізняється толстовка від худі.

До речі, сама назва "толстовка" обрано неспроста. І мало хто знає, що вона отримала його в честь російського письменника Льва Толстого. Саме він один з перших почав носити щось схоже з сучасними моделями толстовок. Різниця полягала лише в матеріалі виробу. Лев Миколайович і його прихильники носили більш легкі і натуральні тканини, а сучасні моделі припускають швидше теплозберігаючі. В даному випадку відмінності худі від толстовки немає. І те, і інше виготовляється з флісу або щільної бавовняної тканини. Моделі толстовок

Як вже говорилося раніше, стиль толстовки давно перейшов з чисто універсального в даний жанр моди. Дизайнери включають їх у свої колекції, показуючи, що спортивний одяг може бути ошатною і привабливою. Зазвичай їх декорують написами із назвою бренду або цитати великих людей. А також з допомогою друку зображують на толстовках малюнки в різних тематиках. Прикрашають стразами, паєтками та мереживом.

Однак спортивний стиль не виключає і поєднань з іншими напрямками. Тому, придивившись до молодих людей на вулиці, ви можете побачити, що сьогодні найчастіше носять толстовки з джинсами-скінні, брюками-дудочками або навіть спідницями. Причому як довгими, так і міні. І це ще один пункт, чим відрізняється толстовка від худі. Адже видовжене худі підходить лише до вузьких брюк або легінсами. Тому в 90-е

Мода на толстовки і худі в цьому сезоні відкинула нас назад у 80-90-ті роки. В цей час, коли об'ємні балахони були особливо популярні в Америці, наша молодь могла тільки мріяти про закордонну вещичке в такому стилі. І ті, кому вдавалося роздобути собі толстовку, вважалися найбільш стильними в школі або університеті.

Сьогодні дизайнери пропонують згадати той час і поєднувати толстовки у вінтажному стилі з будь-яким низом. Потрібно сказати, що толстовки в стилі 90-х відрізняються укороченою довжиною і низькими плечовими швами. В якості прикраси використовуються великі логотипи всім відомих фірм. Свитшоты як елемент повсякденного способу

Намагаючись розібратися, в чому відмінність між свитшотом, толстовкою і худі, не варто забувати і про призначення тієї чи іншої речі.

Світшот дещо відрізняється від вищеперелічених балахонів. Оскільки фасон моделі не має капюшона, кишень і блискавки. Зазвичай свитшоты представляють собою щось середнє між светром і худі. Матеріал його зазвичай або бавовняний, або трикотажний.

Сьогодні популярність свитшотов просто зашкалює. І це зовсім не дивно. Адже їх можна з легкістю поєднувати навіть з офісним суворим стилем. При цьому наряд вийде не тільки зручним і стильним, але і теплим. Прекрасна альтернатива для тих, кому набридли светри і пуловери. Поєднання свитшотов з будь-яким предметом гардероба

Відчайдушні модниці давно зрозуміли переваги свитшотов перед светрами. Одне з них - це свіжість образу.

Ні для кого не секрет, що строгий офісний стиль додає жінці віку. А светри або лаконічні пуловери не сприяють омолодженню. На допомогу приходять свитшоты. Яскраві або нейтральні, вони прикрашені стразами або бісером, аплікаціями або вишивкою. Але незважаючи на те, чим відрізняються худі, світшот і толстовка, всі вони представляють спортивний стиль. А значить, вносять нотку пікантності в образ жінки. Спортивний стиль для дорослих дам

Існує думка, що одяг в стилі "спорт" призначена швидше для молодого населення, ніж для пенсіонерів, але це не так. Сьогодні, коли вікові рамки в моді практично стерлися і кожен може виглядати так, як йому подобається, одяг перестала ділитися на "30+" або "60+".

Жінкам, які вибирають комфорт, як не можна краще підійдуть лаконічні свитшоты в пастельній гамі або худі з утепленою підкладкою із штучного хутра на випадок прохолодної погоди.

Поєднуйте світшот з довгою плісированою спідницею і невеликою сумочкою-почтальонкой. А толстовку з джинсами, ідеально сидять на фігурі, і стильними кросівками. Віддаючи перевагу спортивному стилю, ви вже ніколи не заплутаєтеся, в чому різниця худі і толстовки. А також будете знати, з чим поєднувати таку зручну річ, як світшот. Експериментуйте зі своїм стилем, додаючи в нього нові незвичайні предмети гардероба! Автор: Холлі Голайтлі 19 Вересня 2018



Категория: Мода