Ксенія Собчак, Тетяна Навка, Яна Рудковська і вся світська Москва на десятилітті "Татлера"


Опубликованно 18.09.2018 18:16

Ксенія Собчак, Тетяна Навка, Яна Рудковська і вся світська Москва на десятилітті

Матильда Шнурова і Ксенія Собчак

У цьому році російський "Татлер" зазначив перший круглий ювілей — видання виходить в нашій країні вже десять років. У масштабах історії британського побратима, який почали випускати ще в 1709 році, термін, здається, не такий уже і значний, але подій, свідком яких стали світські літописці, на це десятиліття довелося чимало. Згадати минуле, насолодитися справжнім і випити коктейль за майбутнє прийшли Ксенія Собчак, Тетяна Навка, Яна Рудковська, Поліна Гагаріна, Андрій Малахов, Інгеборга Дапкунайте, Поліна Киценко і багато інших.

1/54 Дмитро Ісхаков і Поліна Гагаріна

2/54 Соловйова Ксенія

3/54 Діна Нємцова і Катерина Одинцова

4/54 Інгеборга Дапкунайте

5/54 Ксенія Собчак

6/54 Уляна Сергеенко

7/54 Ляйсан Утяшева і Павло Воля

8/54 Таня Арно

9/54 Тетяна Навка

10/54 Олеся Кафельникова

11/54 Наталія Малінова

12/54 Олександр Терехов

13/54 Олексій Кисельов і Маруся Фоміна

14/54 Євгенія Линович

15/54 Катерина Одинцова

16/54 Олена Пермінова, Олена Лихач та Сніжана Георгієва

17/54 Світлана Бондарчук

18/54 Олена і Дмитро Маликовы

19/54 Олена Пермінова і Наталія Давидова

20/54 Вікторія Шелягова

21/54 Інга Берман

22/54 Костянтин і Ольга Андрикопулос

23/54 Яна Рудковська

24/54 Маріанна Максимовська, Софіко Шеварднадзе і гостя заходу

25/54 Маргарита Лієва

26/54 Дарина Мороз

27/54 Матильда Шнурова

28/54 Маша Федорова

29/54 Михайло Друян

30/54 Ольга Слуцкер

31/54 Поліна Киценко

32/54 Сніжана Георгієва

33/54 Стеха Малікова

34/54 Ірина Чайковська

35/54 Стелла Амінова

36/54 Аніта Гиговская

37/54 Гостя заходу і Наталка Лучанінова

38/54 Євген Заболотний

39/54 Баста з дружиною Оленою Вакуленко

40/54 Аркадій Новіков і Надія Адвокатова,Оксана Бондаренко

41/54 Юлія Прудько

42/54 Лаура Джугелия і Ганна Макарова

43/54 Ігор Малашенко і Божена Ринський

44/54 Ольга Андрикопулос

45/54 Максим і Яна Кушнер

46/54 Любов Толкаліна та Марія Кончаловская

47/54 Галина Мазаєва

48/54 Алла Акперова

49/54 Андрій Малахов

50/54 Андрій Фомін з супутницею

51/54 Ганна Івченко та Інга Берман

52/54 Ганна Івченко

53/54 Борис і Вікторія Борисевич

54/54 Василь Борисов та Маріанна Максимовська

Переглянути всі

І якщо в 2008 році на святкування виходу першого номера в намети на Лужнецької набережної, щоб вразити тусовку, ще довелося привезти західних зірок, на кшталт Месі Грей і Єви Грін, десять років потому тусовка вже сама стала головною зіркою не просто урочистості, а цілого фільму. Театральний режисер Костянтин Богомолов переніс життя столичного суспільства на екран у формі ироническо-саркастичних замальовок, а ролі головних світських персонажів виконали відомі артисти. Втім, про все по порядку.

Ксенія Собчак

Яна Рудковська

Дмитро Ісхаков і Поліна Гагаріна

Світлана Бондарчук

На незвичайну кінопрем'єру гості з'їжджалися не в один з модних сучасних кінозалів, а в Малий театр. У нещодавно відреставрованих інтер'єрах найстарішого драматичного театру Росії гостей вже чекав легкий фуршет: в очікуванні запрошення в зал знаменитості ділилися один з одним останніми новинами за келихом шампанського, поки фотографи кружляли в пошуках кращого ракурсу.

Уляна Сергеенко

Маша Федорова

Вікторія Шелягова

В цей час на парадних сходах Вікторія Шелягова, яка прийшла на вечірку в ефектному облягаючому червоній сукні, яка доповнила прикрасами від Mercury, і Маша Федорова робили спільні селфи. А ось Ляйсан Утяшева і Павло Воля в очікуванні кінопрем'єри, здається, і самі були не проти приміряти на себе образи супергероїв екрану і майстерно позували фотографам, немов знімалися на постер для продовження фільму "Містер і місіс Сміт".

Ляйсан Утяшева і Павло Воля

Марія Кончаловская і Любов Толкаліна

Найбільш популярною героїнею вечора, звичайно, стала головний редактор "Татлера" Ксенія Соловйова. Якщо інші гості після обов'язкової фотосесії у прес-волла та кількох інтерв'ю могли зітхнути спокійно і розслабитися, то черга охочих отримати коментар у Ксенії не розсмоктувалася ні на хвилину, а фотографи знову і знову запрошували її в кадр. Соловйова стояла біля витоків запуску журналу в Росії, а головним редактором стала в 2010 році. Що вона зробила для "Татлера" — зрозуміло, а от що "Татлер" дав їй?

Коли я стала головним редактором, це був великий аванс. Я не думала, що я коли-небудь очолю такий журнал, як "Татлер". Мені він дав почуття впевненості в собі і неймовірне відчуття драйву кожен день. Тому що не було жодного дня, коли мені не хотілося йти на цю роботу. Ми пишемо про людей, а з людьми ніколи не може бути нудно,

— розповіла Соловйова.

Соловйова Ксенія

Ми також вирішили запитати, чи пам'ятає Ксенія, як вона взагалі дізналася про журналі, був "Татлер" в її житті ще до її призначення. Виявляється, знайомство з виданням почалося для Соловйової не з кіосків преси в закордонних поїздках, а з британської літератури.

Оскільки "Татлер" у Росії з'явився одним з останніх серед глянцевих журналів, то я не буду брехати, що я на ньому росла, що я його привозила з закордону, що я його гортала. Ні, я бачила згадки про "Татлере" в англійській літературі, оскільки журнал дуже старий, йому більше 300 років, і відомий він багато в чому своїми рейтингами: найбільш запрошуваних, добре одягнених, рейтингами женихів, наречених і так далі. В хорошій англійській літературі "Татлер" був синонімом авторитетного видання, яке визначає, хто сьогодні in, а хто out.

Інгеборга Дапкунайте

, Андрій Малахов

Поліна Киценко

Олександр Терехов

Публіка між тим вже стала розсідалися в глядацькій залі: місця в партері займали Олена Пермінова, Інгеборга Дапкунайте, Андрій Малахов, Дмитро Маліков, який прийшов на святкування з дружиною Оленою і дочкою Стефанією, Ксенія Собчак та інші зіркові гості. Світські персонажі поспішали запостити свіжі фото в Instagram і жартували про те, що ж їм зараз потрібно побачити.

Олена і Дмитро Маликовы

Втім, як виявилося, це було загадкою не тільки для публіки, але і для ініціатора киносатиры Ксенії Соловйової. У відсутності режисера Костянтина Богомолова, який у цей вечір був ще зайнятий на виставі "Машина Мюллер" Гоголь-центрі (спойлер: після вистави на свято "Татлера" він все-таки встиг), представляти картину вийшла сама Соловйова. Тут-то і з'ясувалося, що подивитися готовий монтаж не довелося ще навіть головного редактора.

Ми дуже сподівалися, що побачимо це кіно три дні назад, потім нам сказали, що кіно ми подивимося сьогодні вранці. Потім в три години дня, о шостій вечора. Загалом, я сьогодні буду, чесно, дивитися це кіно разом з вами. Десять років тому "Татлер" з'явився в Росії саме тому, що настав час нам з вами сміятися над собою. Це не так просто, і не у всіх виходить. Набагато простіше сміятися над іншими. Ось сьогоднішнє кіно — це частково перевірка на те, як йде справа з іронією і самоіронією у нашому світському суспільстві. Я допускаю, що сьогодні хтось образиться, можливо, викличе мене на дуель, або, як зараз кажуть, вимагатиме сатисфакції. Але я хочу сказати, що ми вас дуже любимо. Тому що ви у нас такі одні. І ми у вас теж одні,

— ефектне завершення промови Ксенії зал зустрів бурхливими оплесками.

Ну а словами Соловйової тут же знайшлося підтвердження на екрані — спершу головний редактор посміялася в цьому кіно над собою, а потім вже над усіма іншими. Відкривається фільм сценою, пародіює редакційну "летючку" в "Татлере", підсумком якої стає те, що фото Тетяни Навки, нехай і сьоме за номер, ставити треба, тому що вона, правда, класна.

Тетяна Навка

З "таємного" закулісся глянцю сюжет, втім, тут же виводить нас до добре знайомим мизансценам з Instagram. Екранна Яна Рудковська з декількох дублів розповідає, як припекала паски, готувала великдень і красиво розкладала сосиски від Dior, поки Євгеній Плющенко у виконанні самого Богомолова слухняно тисне на запис на IPhone, а Гном Гномыч у виконанні Павла Табакова, нервово закурюючи, здається, вже готовий прийняти голодну смерть.

Я щоранку по три години чекаю, щоб поснідати,

— дивлячись в одну точку, цідить крізь зуби персонаж Табакова.

Сніжана Георгієва

У цей час Олег Шелягів, у виконанні Ігоря Миркубанова, заварює прах від Versace італійської обжарювання і думає, як рятувати свій похоронний бізнес — люди збожеволіли на ЗСЖ і ну зовсім перестали вмирати. Маркетингову стратегію розробляє сидить поруч з ним за столом Вікторія Шелягова, у виконанні Марії Миронової (дружини тільки що встали з двухспального труни, уточнює голос за кадром). Треба зробити так, щоб пропустити похорон було соромно! І ось вже з'являються хештегі для Instagram, препаті і афтепаті замість відспівування і поминок, а Шелягів-Миркубанов сумно затягує "Зеленооке таксі, перевези-перевези!". У наш позбавлена міфології час будь-власник бюро ритуальних послуг трошки Харон та Аїд у глибині душі.

Вікторія Шелягова

Ну а слідом на екрані виникає і один з винуватців стресу подружжя Шеляговых — ЗОЖник у виконанні Ігоря Верника. Виглядає на пару десятків років молодше свого сина цей персонаж зустрічається з однокласницею власної внучки (її зіграла Любов Аксьонова), а його повний календар записами на всілякі чудодійні процедури, в тому числі і на надмодний гастро-ортодокс-детокс (по-простому, клізму зі святою водою).

Ігор Верник, Матильда Шнурова і Ксенія Собчак

Не обійшлося в цьому параді скетчів і без традиційного для інтернет-простору мі-мі-мі. Історію кохання Оксани Лаврентьевой і Олександра Цыпкина Богомолов переклав на сюжет булгаковського "Собачого серця" з тією лише різницею, що бездомного пса замінили на котика, якого Оксана в Третьяковському проїзді приманює мигдальним молоком з "Абетки смаку".

Дарина Мороз

Ну а самі несподівані ролі дісталися Дарині Мороз і Олександру Терехову. Актриса зіграла Петра Аксьонова: в оточенні м'язистих кузнєцов (такі нам точно потрібні) ювелір відновлював царські тіари. А ось дизайнер спробував себе в амплуа поета — Терехов зіграв Пушкіна. Образ вийшов сумний: превеликий автору XIX століття належало читати видатного російського письменника другої половини 2018-го року, як у фільмі охрестили Олександра Цыпкина.

Незважаючи на часом досить колючі жарти, кожну новелу публіка в залі зустрічала схвальним сміхом і оплесками. Всупереч побоюванням Соловйової про дуелі, здається, ніхто й не думав — навпаки, гості з натхненням обговорювали тільки що побачене, а деякі навіть записали особливо сподобалися моменти.

Шикарно, мені все дуже сподобалося. Я сміялася дуже щиро, записала про себе, про Яну, про Петю, не знаю тільки відправляти йому чи ні,

— поділилася своїми враженнями Вікторія Шелягова після перегляду.

Олена Пермінова і Наталія Давидова

Коли в залі ввімкнули світло, на сцену вибіг Костянтин Богомолов, встиг все-таки дістатися з Гоголь-центру в Малий театр. Режисер іронічно назвав власне творіння "дичиною" і подякував усім, хто брав участь у створенні фільму. Ділитися подробицями творчого процесу в кулуарах Богомолов не був налаштований, але все-таки розповів нам, що зйомки зайняли сім днів. Створення нового світу в світській тусовці, здається, сталося — ображених у цей вечір не було. Всі навперебій обсипали режисера компліментами.

Спасибі всім за самоіронію! Це найкрутіше якість, яке тільки може бути. Треба вміти сміятися над собою: іноді зло, іноді по-доброму. Просто іржати і не ставитися до себе скотськи серйозно,

— підсумував вечір Костянтин Богомолов.



Категория: Шоу-бизнес