Халат із запахом: опис моделі, покрокова інструкція пошиття, поєднання, фото


Опубликованно 16.09.2018 23:05

Халат із запахом: опис моделі, покрокова інструкція пошиття, поєднання, фото

Який одяг для будинку є найбільш зручною? Звичайно, це халат, він такий різний, що може задовольнити смаки будь-якого. А що, якщо спробувати зшити його будинку? Як це правильно зробити і на що звернути увагу, розповість ця стаття. Халат із запахом - чому він так називається

Напевно, у багатьох (як чоловіків, так і жінок) є халат. Моделей існує безліч, але самої розповсюдженою є халат із запахом. А називається він так тому, що одна половинка халата заорюють на іншу. Іноді всередині передбачений тонкий поясок, який дозволяє халату не "розходитися". Як правило, це стосується тонких жіночих халатиків. Зовні ж є поясок товстіший.

Така модель дуже легка і зручна в шкарпетці: можна швидко накинути халат, якщо потрібно кудись вийти. Також подібний фасон вважається кращим для банних халатів. Тканина, з якої шиють халати з запахом, може бути найрізноманітнішою. Він може бути як тонким шовковим, так і махровим, коротким чи довгим, з капюшоном і без, з різною довжиною рукава. Все залежить від мети використання: краса чи тепло і затишок.

Однієї з різновидів халата з запахом є кімоно. Його особливість полягає в наявності широкого рукава довжиною три чверті. Якщо дуже хочеться зшити самої

Купити халат можна в будь-якому магазині одягу, однак набагато цікавіше зшити самостійно. До того ж, він може стати відмінним подарунком подрузі або другій половинці. Зшити самої не так складно, як може здатися з першого погляду, це вдасться навіть тим, хто не володіє талантом швачки.

В першу чергу, необхідно визначитися з тканиною. Порада: тим, хто не дуже знайомий з шиттям, краще зупинити свій вибір на простих тканинах (бавовна, фланель, махрова тканина), шовк краще залишити досвідченим швачкам. Кількість необхідного матеріалу буде залежати від розміру майбутнього халата, його довжини.

Для пошиття необхідно виконати наступні вимірювання:

Обхват грудей вимірюється за найвищим точкам грудей і лопаток. Обхват стегон - вимірювання проводяться по самій широкій частині стегон. Якщо є виступаючий вперед живіт, то враховують його. Довжина до талії спереду - відстань від плеча через груди до талії. Довжина від неї ззаду - від плеча через лопатку до талії. Довжина від талії вниз - відстань до бажаної довжини. Довжина рукава - за бажанням.

Шити халат можна як за допомогою викрійки, так і без неї. Вибір залежить від бажання. При цьому зазначені необхідно знімати мірки для обох варіантів пошиття. З викрійкою або без

Пошиття може здійснюватися двома способами: з використанням викрійки і без неї. Викрійка халата з запахом робиться на папері, кальці, картоні, тканини. Даний спосіб є більш точним, а також є можливість виправити недоліки виникли. Спосіб без викрійки більш швидкий, але менш точний. Всі позначки тут робляться безпосередньо на тканини. Працювати потрібно максимально акуратно, оскільки виправити помилки буде складно.

Один з найбільш простих варіантів шиття передбачає наступні кроки. Тут можна обійтися і без викрійки, проте охочі можуть скористатися і нею:

1) Спочатку тканина складається навпіл, таким чином виходить дві половинки майбутнього халата. В результаті отримуємо середину переду.

2) Береться найбільший обхват (груди або стегна), до значення додається 10 см, отримана величина ділиться навпіл, відкладається від згину, від якого потім необхідно провести пряму.

Наприклад, обхват стегон становить 100 см, додаємо 10 см, отримуємо 110/2=55 див. Ця величина і відкладається.

3) Від верху необхідно відступити 1,5-2 см для шва. Потім вниз по зазначеній прямий відміряється довжина до талії і проводиться перпендикулярна смуга, яка буде її лінією.

4) Далі від цієї лінії відміряється висота боки.

5) Ширина викрійки ділиться навпіл. Для переду додається 2 см, а для спини - віднімається. Від лінії, отриманої в першому кроці необхідно відкласти ширину передньої частини.

6) Від лінії талії вниз відкладається довжина до талії ззаду.

7) Для горловини відзначають в глибину 3-5 см і 8-11 см в ширину.

8) Від вирізу відміряють довжину плеча.

9) Від лінії плеча перпендикулярно відзначається лінія пройми для спини.

10) На останньому кроці необхідно з'єднати горловину з лінією талії, від якої вниз потрібно відзначити лінію, відводячи її трохи вбік.

Крім викрійки також знадобляться три смужки довжиною 1,5 м і шириною 10 див.

Не потрібно боятися, що може не вийти, насправді варто лише взятися до роботи, як виявиться, що зшити халат із запахом своїми руками досить просто і зрозуміло. Коли всі позначки зроблені, деталі підготовлені, можна приступити до самої цікавої частини - шиттю. Необхідно з'єднати всі частини, змітати їх, попрасувати і обробити. Моделі плаття-халати з запахом

Даний фасон може послужити основою для сукні. Сукня-халат може бути домашнім, повсякденним, діловим або святковим. Звичайно, і вибір тканини залежить від призначення одягу. Для домашнього сукні найбільш підходящими будуть ситець, фланель. Для повсякденного - бавовна, льон. Для ділового - шерсть, шовк, трикотаж, вельвет. Для святкового - оксамит, шовк, шифон, атлас.

Тканина для сукні може мати найрізноманітніший орнамент: квіти, клітка, смужка, "огірки". Довжина може бути як міні, так і міді або максі. Сукня може мати довгий або короткий рукав.

Поєднується таке плаття з кросівками та черевиками, чобітьми і класичними човниками або босоніжками. Талію можна підкреслити тонким або широким ремінцем, а також замінити його на ланцюжок. Прикраси краще всього підбирати не чудернацькі, а досить скромні і акуратні.

Сукня-халат здатне скоригувати будь-яку фігуру і підкреслити при цьому достоїнства своєї господині.

Фото халатів c запахом представлені в статті нижче.

Довге плаття з шифону з квітковим принтом.

Ділове плаття-халат з вузлом на талії.

Повсякденний варіант.

Легке плаття в горох з просвічує спідницею.

Які знаменитості вибирають плаття-халат

Така модель сукні досить популярна серед знаменитостей.

Наприклад, Ріанна вибрала плаття з квітковим принтом, яке доповнила сумочкою і босоніжками в тон, а волосся підняла наверх.

Тараджі Хенсон зупинилася на плаття-халат з більш щільної тканини з кишенями, до якого підібрала досить яскраву взуття.

Моніка Белуччі вийшла на червону доріжку в плаття з оксамиту, яке вигідно підкреслило її фігуру, зробивши акцент на визирала з-під сукні ніжці.

А Рита Ора прийшла на одну з музичних премій в справжнісінькому махровому халаті білого кольору, надівши на голову рушник і вибравши масивні прикраси у вигляді сережок і намиста.

Любителька епатажу Кім Кардашьян вирішила і зовсім плаття не заорювати, лише стуливши половинки сукні.

Відеоуроки

Майстер-клас, представлений нижче, допоможе любительці шиття створити плаття з запахом всього за кілька годин.

Наступне відео розповідає про те, як правильно скласти викрійку сукні з запахом.

Ще один майстер-клас пояснює, як правильно перенести викрійку на тканину.

З допомогою даних відеоуроків зшити плаття-халат стає ще простіше. Автор: Вікторія Вагнер 16 Вересня 2018



Категория: Мода