Друг чоловіка: вплив на сім'ю, ставлення до дружби, боротьба за увагу і поради психологів


Опубликованно 15.09.2018 18:03

Друг чоловіка: вплив на сім'ю, ставлення до дружби, боротьба за увагу і поради психологів

Виходячи заміж, жінка за замовчуванням розширює своє коло знайомств, включаючи в нього всіх друзів свого чоловіка, незалежно від того, подобається їй це чи ні. Якщо взаємної симпатії між сторонами не виникає, молодий чоловік опиняється на роздоріжжі – піти назустріч дружині або залишитися вірним старим дружнім зв'язкам.

Як дівчині налагодити стосунки з друзями чоловіка і чи потрібно це робити? Дізнайтеся, чому боротьба за увагу коханої людини з його приятелями може закінчитися плачевно і як не допустити сімейної трагедії. Теорія протистояння

Кожному чоловікові обов'язково потрібно поле для самовираження суспільство і місце, де він міг би обговорювати теми, які його цікавлять «без цензури» і чекати у відповідь реакцію схвалення. В умовах сім'ї хлопець самостверджується інакше, і в нормі його поведінка істотно відрізняється від того, що вважається дозволеним у чоловічій компанії.

На початку шлюбу, поки у відносинах ще працюють «старі пріоритети» і подружжя активно намагаються відстояти свою незалежність, дружба може виходити для чоловіка на перше місце. Він намагається довести своїм знайомим і в першу чергу молодій дружині, що укладення шлюбного союзу не є причиною змінювати звичок. Зазвичай таке становище в сім'ї тримається протягом першого року після весілля, після чого чоловік остаточно схиляється на користь тієї сторони, де він відчуває себе найбільш комфортно.

Чоловіча дружба: берегти або валити?

Ставлення дружини до друзів чоловіка, як правило, формується в складний для родини період «першого року», і якщо хлопець витрачає більшу частину свого вільного часу на зустрічі з приятелями, воно не може бути позитивним. Перед жінкою постає вибір: залишити все як є і змиритися з тим, що чоловік часто пропадати поза домом; подружитися з товаришами дружина, ввівши себе в їх компанію; позбутися від неугодних людей, припинивши спілкування чоловіка з ними назавжди.

Вибравши прийнятний для себе варіант усунення небезпеки, дівчина повинна розробити тактику поведінки і слідувати їй до кінця. Їй потрібно бути готовою до того, що відчувши протистояння, приятелі чоловіка будуть намагатися перетягнути чоловіка на свою сторону, а вийде у них це чи ні - буде залежати від її особистих зусиль.

У деяких випадках чоловіча дружба може бути запорукою успіху глави родини і приносити йому не лише задоволення від спілкування, але і сприяти розвитку його фінансового та соціального стану. У цьому випадку, навіть якщо друг чоловіка і не викликає симпатії у дружини, їй краще залишити негатив при собі і налаштуватися на доброзичливе і шанобливе ставлення до нового знайомого.

Чому чоловіки обирають друзів

На відміну від жінок, для яких дружба означає можливість виговоритися і бути почутою, чоловіки сприймають приятельское спілкування як варіант самореалізації. В компанії однодумців або в суспільстві кращого друга чоловік може тимчасово абстрагуватися від ролі годувальника та сімейного захисника і знову повернутися в емоційний стан, що передує шлюбу.

В яких випадках чоловік може віддати перевагу суспільство товаришів на шкоду своїй сім'ї? незрілий склад характер (інфантильність) і небажання брати на себе відповідальність; неможливість вести себе вдома природно і невимушено; низький авторитет жінки в очах чоловіка; істеричність подружжя і знервована обстановка будинку; загальне захоплення з друзями, яке багато років лежало в основі їх взаємин (наприклад, рибалка); небажання викликати осуд і отримати статус підкаблучника в колі знайомих.

Чоловік може не усвідомлювати причину, яка раз за разом жене його з дому, однак якщо таке відбувається, шукати проблему жінці слід у власному ставленні до сімейного життя, а не в спілкуванні чоловіка з його приятелями. Позбавити його цього ресурсу насильно значить засумніватися в його мужності і виставити його в смішному світлі перед товаришами. Чоловік, навіть підкорившись такому рішенню подружжя, може затаїти на неї образу, що обов'язково призведе до взаємного розчарування.

Поганим іншому хорошого чоловіка не зіпсувати

Жінки часто скаржаться, що під впливом кращого друга чоловік різко змінюється в гіршу сторону – починає гуляти, випивати і проявляти агресію в домашній обстановці. Однак здатність кардинально змінювати характер людини не властива навіть найгіршим приятелям. Люди не змінюються раптом, і ніякі зовнішні обставини не можуть змусити чоловіка палити і пити, якщо ці шкідливі звички любите його внутрішнім переконанням.

Ті неприємні риси, які жінка розкриває в дружині в ході його спілкування з друзями, насправді завжди складали приховану суть його натури, формуючись протягом усього життя. Але дружині простіше звинуватити у всіх нещастях неодружених або не обтяжених морально знайомих чоловіка, ніж визнати, що сам благовірний при першому зручному випадку готовий взятися за пляшку або втекти на вечірку.

Перш ніж «відучувати» дружина від дружніх посиденьок, потрібно задатися питанням: а чи дійсно в сім'ї все настільки ідеально, що позбувшись віддушини " на стороні - навіть у вигляді «поганих» друзів, - чоловік буде радісно проводити вдома всі вихідні? Можливо, залишившись наодинці з собою і з проблемами, які тільки прикривалися зовнішніми факторами, чоловік і дружина зрозуміють, як мало їх пов'язує і як вони, по суті, погано знають один одного.

Боротьба за увагу, якої могло і не бути

Скарги дівчат, які зіткнулися з насиченим графіком розваг дружина, звучать однаково: «Я не хочу спілкуватися з друзями чоловіка, але і не можу допустити, щоб він, під впливом своїх приятелів, скотився до зради або алкоголізму». У результаті дружина присутній на чоловічих посиденьках, не отримуючи ніякого задоволення від спілкування і затьмарюючи своїм незадоволеним виглядом веселощі всієї компанії. Або сидить вдома, накручуючи себе морально й готуючи грунт для чергового скандалу.

Насправді, якщо б дівчина спромоглася бути відвертою насамперед із самою собою, ця фраза звучала б так: «Я не допущу, щоб мій чоловік приділяв свою увагу комусь ще, крім мене». Дружині прикро: вона так само працює, як і її обранець, тягне на себе турботи по будинку і хотіла б отримувати за це подяку. У цій ситуації зустрічі чоловіка з друзями сприймаються нею як зрада. Вона нервує, фантазує, нищить себе і чоловіка телефонними дзвінками.

Переживши непростий період звикання один до одного, навчившись цінувати свого партнера і його інтереси (а це приходить з роками шлюбу), жінки починають шкодувати про це даремно втрачений час, коли вони намагалися контролювати кожен крок чоловіка. Години, проведені в нервовому очікуванні, йдуть безповоротно, а вічні скандали, які супроводжують кожне повернення чоловіка, змушують його шукати нові можливості піти з дому. Виходить замкнуте коло: вимагаючи до себе більше уваги і не вміючи аргументувати своє право нічим іншим, крім як докорами, жінка ще більше відштовхує від себе чоловіка, і вірні друзі стають для нього порятунком від нестерпного домашньої обстановки.

Правильна поведінка з друзями чоловіка

На початку сімейного життя або до весілля обов'язково відбудеться така зустріч-ікс, яка вирішує подальше становище дівчини в усталеної дружньому середовищі її чоловіка. Якщо новий учасник посиденьок доведеться «не до двору» і друзі прямо скажуть про це хлопцеві, 95% ймовірності, що він перестане запрошувати подругу в компанію.

Як дівчині правильно повести себе в новому суспільстві, щоб друзі коханої людини визнали її гідною парою своєму товаришеві і не будували проти неї підступу? Слід одразу подавати себе як невід'ємну частину чоловіка, щоб у друзів навіть сумнівів не виникало, що відтепер всі їх запрошення та інші питання будуть розглядатися не однією людиною, а двома. Потрібно думати, перш ніж говорити, і не поспішати приймати в розмовах чию-небудь сторону, оскільки за кожним подією в компанії варто історія, поки ще новому учасникові не відома. Не можна фліртувати або виділяти своєю увагою нікого з друзів чоловіка – така поведінка дівчини викличе насмішки в його бік і автоматично накладе заборону на її присутність у цьому суспільстві. Слід більше слухати і частіше підтримувати в розмові чоловіка – це додасть йому впевненості, що його вибір щодо подруги став правильним.

Швидше за все, в компанії друзів чоловіка будуть і інші дівчата. Якщо це так, то новопрішедшей жінці спочатку краще заручитися їх розташуванням. Навіть якщо хлопці не афішують це в суспільстві, вдома вони завжди прислухаються до думки своїх подруг, і цей фактор може стати вирішальним для нареченої їх товариша.

Як витягнути чоловіка з «поганий» компанії

Якщо в товаристві друзів у чоловіка розкриваються тільки найгірші якості, що дають про себе знати і в домашній обстановці, ситуацію потрібно терміново міняти. Заборонити хлопцеві спілкуватися з такими людьми не вийде. Міцні дружні стосунки між чоловіком і другом завжди виправдані на глибокому психологічному рівні. Залишається тільки охолодити стару дружбу, по краплі вносячи в неї сумнів і взаємне невдоволення один одним.

Ось кілька простих способів вигнати із зони комфорту дружина «зайвих» людей: Треба частіше хвалити чоловіка, кажучи, якою він позитивний і водночас дивуючись, як він знаходить щось спільне з такою сірою посередністю, як його друг. Дівчині зрідка можна натякнути чоловікові, що його товариш задивляється на неї, що їй не подобається його «жадібний» погляд. Якщо друг чоловіка допускає якийсь промах, дівчині потрібно показати своє засмучення – більшою мірою тим, що поведінка приятеля ганьбить її коханої людини. Жінці допустимо під час спільних посиденьок у доброзичливій формі задавати друзям благовірного «незручні» питання, відповіді на які будуть виставляти їх не в кращому світлі.

І нарешті, дівчині потрібно завжди добре виглядати і виглядати трохи безпорадною – тоді будь-які нападки друзів чоловіка в її бік будуть викликати у чоловіка бажання захистити її, повстати проти всіх. Стосунки з другом колишнього чоловіка

В силу різних обставин шлюб може розпастися, а деякі приятелі колишнього чоловіка - виявитися настільки тверезомислячими, щоб прийняти сторону слабкої половини. Немає нічого поганого в тому, щоб дівчина навіть після розлучення продовжувала спілкуватися з другом чоловіка, нехай і колишнього, але іноді взаєморозуміння переростає в більш сильне почуття. Зважитися слідувати йому хлопцям набагато складніше, ніж дівчатам, адже на одній чаші ваг для них виявляються закони дружби, а на іншій - любовна пригода, яка може перерости в міцний союз, так і закінчитися нічим.

Для жінки можливість відносин з кращим другом чоловіка - це не стільки питання етики, скільки договір з власною совістю. Недалекоглядні панянки способи використовувати такий хід в якості помсти «колишньому» або щоб забутися з людиною, який «все знає». Для дівчини, серйозно налаштованої, важлива думка, що залишився за бортом дружина. Думка «що подумає колишній» тримається у свідомості жінки ще довго після розлучення, і саме вона найчастіше стає причиною того, що перспективна дружба з другом чоловіка стає неможливою.

Якщо пара все-таки зважилася на важливий крок, дівчині слід запам'ятати три важливих «не»: ніколи не докоряти чоловіка, що він зрадив товариша; не порівнювати життя з новим хлопцем з тими відносинами, які відійшли у минуле; не дозволяти молодій людині думати, що його використовують як знаряддя помсти.

Варіант, коли чоловіки продовжують дружити навіть після того, як вони помінялися ролями по відношенню до дівчини, вважається не найкращим. Якщо чоловіки добре знаходять спільну мову, вони завжди будуть солідарні в збиток чого б то не було, а значить, жінці потрібно бути готовою до того, що всі конфлікти в її новій сім'ї будуть розглядатися через призму невдалого шлюбу.

Коментує Психолог

Виходячи заміж, дівчина заздалегідь налаштовує себе на те, що нові життєві обставини змусять чоловіка поміняти своє ставлення до друзів, відвівши їм друге місце за шкалою важливості, але ця думка помилкова. Чоловік не розглядає свій відбулося сімейне положення з точки зору жертовності, для нього одруження - це нова складова щасливого сьогодення, вписується між іншими елементами радості, такими ж, як спілкування з друзями.

Жоден нормальний чоловік не відповість позитивно на питання нареченої, заданий в період дошлюбних стосунків, про те, чи готовий він порвати з усіма дружніми зв'язками, знайшовши сімейне щастя. Чоловік просто не зрозуміє, яким чином ці два моменту його безхмарного майбутнього можуть витіснити один одного, і буде по-своєму правий. Помилка багатьох молодих дружин в тому, що після весілля вони просто виставляють ультиматум: «Або я, або вони!», навіть не здогадуючись, що до бажаного ефекту можна прийти без сварок і взаємних звинувачень.

Доглянута, лагідна, завжди грайливо налаштована дружина зустрічає чоловіка в гарному настрої, звідки б він не прийшов з роботи або дружньої вечірки – це запорука того, що протягом короткого часу у свідомості чоловіки запрацюють нові асоціації. Вже не холостяцька квартира приятеля або кафе будуть поставати перед його поглядом при плануванні чергових вихідних, а затишний будинок з привітною господинею. Автор: Уляна Орєхова 15 Вересня 2018



Категория: Отношения