Жилет чоловічий з капюшоном - історія, особливості, як і з чим носити


Опубликованно 13.09.2018 18:03

Жилет чоловічий з капюшоном - історія, особливості, як і з чим носити

Тривалий час утеплені чоловічі жилети вважалися виключно спортивним одягом. Але завдяки старанням дизайнерів стали з'являтися міські моделі, які сьогодні набувають все більшої популярності. Жилет чоловічий з капюшоном відмінно поєднується з кофтами і светрами, добре комбінується навіть з футболками. Як вибрати такий елемент гардеробу і з чим його носити? Розглянемо це далі в статті.

Історія утеплених жилетів

Утеплений чоловічий жилет з капюшоном – різновид верхнього одягу. По суті, це стьобана куртка з наповнювачем із синтепону або пуху, але тільки без рукавів. У деяких моделях вони знімні.

Чоловічі жіночі жилети з капюшоном з'явилися спочатку в якості спортивного одягу. Для таких видів спорту, як веслування, водні лижі, гольф, біг, вітрильний спорт і т. д. була необхідна верхній одяг, яка б добре захищала від холоду і сильного вітру, але при цьому руки залишала вільними. Саме так і з'явилися куртки без рукавів. Носили їх по-різному. Наприклад, для гри в гольф їх стали надягати поверх светра, а в дощову погоду — під плащ.

За останні роки завдяки інтересу до спортивного стилю жилети чоловічі, з капюшоном почали продаватися не тільки спортивних, але і в звичайних магазинах. Вони увійшли в моду, і представники сильної статі стали їх носити зі светром (футболкою) і джинсами. Багато використовують безрукавки як зігріваючий додатковий шар під верхній одяг.

У країнах з теплим кліматом пухові чоловічі утеплені жилети з капюшоном, фото яких можна побачити в статті, вважаються мало не зимовим одягом. У нас їх надягають переважно восени і навесні, коли в теплій куртці жарко, а в светрі - холодно. Безрукавки абсолютно не сковують рухів, добре захищають від холоду та вітру, тіло в них не перегрівається. Крім цього, вони виглядають дуже стильно.

Безрукавки в якості додаткового шару

Часто буває так, що восени або навесні не знаєш, що вдягти. Саме в таких випадках приходять на виручку жилети чоловічі утеплені з капюшоном. Якщо надіти таку річ під верхній одяг, то помітно збільшиться «морозостійкість» куртки. При цьому, якщо вийде протягом дня сонце і стане тепло, жилет завжди можна зняти.

Якщо носити таку річ планується під іншу одяг, потрібно враховувати, що безрукавка повинна бути досить тонкою. Краще всього приміряти її відразу з курткою або плащем під час покупки.

Що стосується кольору, то тут припустимі різні варіанти. Можна підібрати жилет такого ж кольору, як верхній одяг, наприклад чорний. Безрукавка в цьому випадку при носінні буде практично непомітною. Можна, навпаки, оживив нудну куртку чи плащ яскравим коміром жилета.

Також жилет надягають поверх пальто або тонкої куртки. Але в такому разі він повинен сидіти більш вільно.

Жилет в якості самостійної одязі

Стьобаний жилет чоловічий з капюшоном як самостійний предмет верхнього одягу сьогодні стає все популярнішим. Він не сковує рухів, що зручно не тільки під час піших прогулянок, але також і за кермом автомобіля.

Носити жилети можна з різними видами одягу, тому буде значно простіше перелічити те, з чим надягати їх не варто. Безрукавки абсолютно не підходять до ділового костюма і класичної сорочці, не надягають їх з вовняними штанами і туфлями. Потрібно пам'ятати, що навіть самий лаконічний чорний жилет відноситься до стилю casual, тому не варто намагатися вписати його в діловій комплект.

Що стосується повсякденних образів, то вибір тут величезний. Чоловічі жилети можна носити поверх повсякденному сорочки, светри, кофти, толстовки і навіть річної футболки з коротким або довгим рукавом. Низ також може бути різний. Відмінно підходять джинси, брюки і чиносы. Вибираючи під безрукавку взуття, можна звернути увагу на черевики, дезерты, кеди, сникеры, кросівки.

Теплі пуховики без рукавів з капюшоном більше підходять для активного відпочинку, заміських поїздок, подорожей. Для повсякденного міського життя краще зупинити свій вибір на тонких і середньої товщини моделях, на яких відсутні великі логотипи.

Висновок

Утеплений чоловічий жилет — універсальна зручна річ, яка стане в нагоді в різних ситуаціях. Це ідеальний варіант під час подорожей, відпочинку, прогулянок і в багатьох інших випадках. Сучасна мода сьогодні дозволяє поєднувати такі вироби з різними варіантами повсякденного одягу, завдяки чому вони швидко і легко впишуться в абсолютно будь-який гардероб. Автор: Тетяна До 12 Вересня, 2018



Категория: Мода