Чому чоловіки б'ють жінок: причини, психологія поведінки, негативні емоції та думки психологів


Опубликованно 12.09.2018 09:26

Чому чоловіки б'ють жінок: причини, психологія поведінки, негативні емоції та думки психологів

Домашнє насильство - це досить поширена проблема, яку, на жаль, прийнято замовчувати. Тим не менше не можна залишати без уваги ситуації, коли чоловіки б'ють жінок. Чому так відбувається? Який можливий вихід з подібних ситуацій?

Сімейні "традиції"

Причину того, чому чоловіки б'ють жінок, варто шукати в дитячому віці. Адже не дарма кажуть, що все йде з сім'ї. Більшість чоловіків, схильних до рукоприкладства, були свідками такої моделі поведінки в дитинстві. Можливо, мати чоловіка одержувала побої за смачний обід, пил на тумбочці або тривалі посиденьки з подругами. Не виключено, що в дитинстві діставалося і самому "агресору". Упереджене ставлення до жінок

На жаль, у великої кількості чоловіків склалося упереджене ставлення до протилежної статі (що може бути пов'язане з особливостями виховання або впливом друзів). Вони вважають жінок людьми другого сорту, які покликані мовчати і служити чоловікам. Природно, коли жінка проявляє якусь активність або починає відстоювати свої права, це сприймається в штики.

Закомплексованість і невпевненість в собі

Представникам сильної статі важливо демонструвати свій авторитет, спроможність і могутність - така чоловіча психологія. Чому чоловік б'є жінку? Можливо, у нього немає інших способів самовираження. Якщо на роботі його переслідують невдачі, а друзі не сприймають його серйозно і нерідко піднімають на сміх, це може стати причиною закомплексованості і накопичення внутрішньої агресії. Він зганяє її на жінці, яка фізично є більш слабкою і не може дати відсіч. Образа на жінку

З приводу того, чому чоловіки б'ють жінок, думок психологів досить багато. Зокрема, є версія, що представники сильної статі звинувачують своїх супутниць в якихось життєвих невдачах і так зганяють свою образу. Наприклад, подруга завагітніла, хлопцеві довелося одружитися, що спричинило за собою деякі наслідки. Можливо, це завадило йому отримати професію мрії, можливо, йому довелося відмовитися від цієї любові, можливо, ранній шлюб зруйнував його мрії про подорожі і так далі. Ця образа живе в голові і періодично дає про себе знати у формі нападів агресії.

Зловживання алкоголем і наркотиками

Стан алкогольного та наркотичного сп'яніння - одна з основних причин домашнього насильства. Що з цього приводу думають психологи? Чому чоловік б'є жінку, коли вип'є? Важко дати конкретну відповідь, адже алкоголь діє на людину непередбачувано. Практично неможливо визначити, що саме діється в цей момент у нього в голові. Але в більшості психологи сходяться в думках, що у стані сп'яніння людина стає більш розкутою і випускає назовні всі ті негативні почуття, які він раніше придушував. Не дарма кажуть: "Що у тверезого на умі, те у п'яного на язиці". Ну, або на кулаці. Проблеми в соціумі

Багато цікавої інформації надає сімейна психологія. Чому чоловік б'є жінку? Думка психологів змушує звернути увагу на соціальну сферу. Можливо, у чоловіка є конфлікти на роботі або розбіжності з друзями. Але в силу якихось причин він не хоче (або не може) конфліктувати з кривдником. Як результат, всю агресію він приносить додому і зганяє на дружині.

Вплив зірок

Питання на зразок "Чому чоловік-Змія б'є жінку-Кінь?" або "Які причини для домашнього насильства у Водолія?" здаються безглуздими. Тим не менше, знаючи особливості знаків зодіаку, можна певною мірою передбачити, яка саме ситуація може стати причиною рукоприкладства. Ось основні фактори агресії для різних знаків зодіаку: Овен. Це один з самих запальних персонажів зодіакального кола. Ці люди особливо агресивні, коли їм доводиться робити те, чого вони не хочуть. Також Овни не виносять морального тиску. Телець. Це дуже доброзичливий знак, представників якого не так просто вивести з себе. Але якщо вже це сталося, будьте готові до бурхливого потоку агресії. Основні причини того, чому чоловік-Телець б'є жінку, це приниження і зрада. Близнюки. Поведінку важко передбачити. Спокійний людина може через хвилину спалахнути. Причина - намагання повчати і наказувати. Рак. Дуже м'який і ласкавий чоловік. Він починає злитися, якщо близькі люди його ігнорують, приділяють мало уваги, скупляться на прояви любові. Лев. Виходить з себе по приводу і без. Будь-яка дрібниця може стати причиною скандалу, важко передбачити і передбачити спалах агресії. Діва. Терплячий і люблячий чоловік, який може довго тримати негативні емоції в собі. Причиною агресії може стати накопичена образа з приводу ситуації, яка мала місце в минулому. Ваги. Миролюбний знак, який не терпить конфліктів, намагається їх уникати. Спалахи гніву виникають з безлічі неприємних нюансів, які накопичуються протягом деякого періоду часу. Скорпіон. Неврівноважена людина, яка злиться сам і сіє хаос навколо. Після дратівної ситуації не реагує відразу, а ретельно планує хід розвитку конфлікту. Стрілець. Запальна людина, який може розсердитися по самому несподіваному приводу. Необережне висловлювання, що суперечить поглядам людини, може вивести його з себе. Козеріг. Досить спокійний і поступливий, але дуже суворий і вимогливий чоловік. З себе його може вивести недисциплінованість і безвідповідальність. Водолій. Розслаблений і умиротворений знак. Вивести з себе його може безглуздий суперечка заради суперечки". Риби. Меланхолійний і миролюбний чоловік, який, втім, схильна до крайнощів. Не любить з'ясовувати стосунки, але від образливої несправедливості можуть вийти з себе.

Жіночі помилки, які ведуть до побоям

Не існує якої-небудь виправдувальної причини, чому чоловіки б'ють жінок. Тим не менш жінки іноді допускають помилки, які можуть прямо або побічно спровокувати цю ситуацію. Ось основні моменти: Відсутність самоповаги і поклоніння чоловікові. Деколи такі ситуації спостерігаються в нерівних шлюбах (коли чоловік багатий і впливовий), а також у випадку, коли жінка панічно боїться залишитися одна. Як результат, вона всіляко догоджає кавалеру, закриваючи очі на всі його проступки. Чоловік починає відчувати владу над жінкою, що спочатку призводить до морального, а потім і до фізичного насильства. Психологічний тиск на чоловіка. Жінки, які мають твердим авторитарним характером, прагнуть підпорядковувати своїй волі оточуючих. Постійний психологічний тиск може викликати спалах агресії у чоловіка, що може призвести до рукоприкладства. Роль жертви. Деякі жінки вважають, що вони заслужили все, що з ними відбувається. Зокрема, вони терплять побої, вважаючи їх покаранням від Всесвіту за якісь провини. А якщо чоловік по своїй натурі є тираном, пасивна реакція з боку жінки буде ще сильніше провокувати його. Очікування компенсації. Дивно, але деякі жінки терплять побої, тому що їм подобається етап примирення. Вибачення і палкі визнання, пристрасна ніч любові, дорогі подарунки вони вважають гідною компенсацією. Що робити?

Якщо ви зіткнулися з побоями, головне - не мовчати і не терпіти. Можна зробити наступне: Зверніться до сімейного психолога. Якщо побої мали разовий характер, можливо, фахівець допоможе врятувати шлюб. Віддаліться від кривдника. Підіть з дому до батьків, друзів, сусідів або в готель. Не залишайтеся наодинці з агресором. Заручіться підтримкою близьких. Чоловік повинен знати, що у вас є захист у вигляді друзів і родичів. Скористайтесь телефоном довіри. Фахівці підкажуть, як діяти жінкам, які опинилися без підтримки. Зверніться в поліцію. Чоловік повинен понести покарання за рукоприкладство.

Прощати чи не прощати?

Яким би не був відповідь на питання про те, чому чоловік б'є улюблену жінку, ставлення до такої поведінки має бути вкрай негативним. Але як не дивно, дуже багато жінок, які стикаються з домашнім насильством, прощають домашнього тирана, продовжують спільну життя і зазнають періодичні випади. Причин цього явища може бути кілька: "Б'є - значить любить". Деякі жінки виправдовують агресію свого чоловіка саме цією народною мудрістю. Матеріальна залежність. Якщо у жінки немає власного житла або джерела коштів, вона може віддати перевагу терпіти побої, ніж відправитися в "самостійне плавання". Очікування змін. Багато жінок вірять, що їм вдасться перевиховати своїх благовірних. Жалість. Деякі жінки думають, що чоловік без них пропаде, і продовжують жертвувати собою.

Що ж з цього приводу кажуть психологи? Якщо побої мають регулярний повторюваний характер, ні про яке прощення і надії на зміни не може бути й мови. Це вже усталена звичка, спосіб життя або навіть психічне захворювання. Жінці варто думати про свою безпеку.

Якщо рукоприкладство мало разовий характер, варто проаналізувати ситуацію. Що послужило причиною? Можливо, ви словами або діями довели чоловіка до сказу? Якщо з вашого боку не було ніяких провокацій, це вже тривожний дзвіночок. Не чекайте, поки чоловік ударить вас знову.

Як розпізнати потенційного забіяки

Можна багато розмірковувати на тему того, чому чоловіки б'ють жінок, але краще ніколи з цим не стикатися, адже наслідки можуть бути жахливими, аж до летального результату. Тому ще на початковій стадії відносин потрібно уважно придивитися до чоловіка. Потенційного забіяки можна розпізнати за такими ознаками: Постійне невдоволення. Якщо чоловік постійно роздратований навколишнім світом (перехожими, погодою, кольором скатертин в ресторані і так далі), рано чи пізно його роздратованість може перекинутися і на вас. Фізичний вплив. На ранніх етапах відносин чоловіки рідко наважуються вдарити жінку. Але можуть мати місце інші методи фізичного впливу. У пориві агресії він може до болю стиснути вашу руку, штовхнути або ж грубо потягти вас за собою. Все це тривожні дзвіночки. Нав'язлива ревнощі. Якщо кавалер відкрито контролює вас, демонструє недовіру і робить трагедію з будь-яких контактів з протилежною статтю, пізніше це може перерости у приступи агресії. Прагнення до домінування. Часто владні чоловіки схильні до агресії. Якщо кавалер намагається командувати вами, може підвищити голос наодинці або на людях, це повинно вас насторожити. Загрози. Якщо в пориві гніву чоловік погрожує вам фізичною розправою і навіть може замахнутися, не виключено, що рано чи пізно він реалізує свої погрози. Також на ранньому етапі відносин варто задуматися, чому чоловік б'є жінку по попі. Це прояв флірту і пристрасті або прихована агресія? Зловживання алкоголем. Підпилий людина непередбачуваний. Особливо якщо він вживає спиртне з завидною постійністю. Автор: Ольга Іванівна 11 Вересня 2018



Категория: Отношения