Основні розмірні ознаки типової фігури жінок: опис і параметри


Опубликованно 11.09.2018 12:56

Основні розмірні ознаки типової фігури жінок: опис і параметри

Для того щоб зшити ідеально сидить костюм або плаття по фігурі, необхідно врахувати всі нюанси типажу фігури конкретної людини, тобто вивчити всі розмірні ознаки типової фігури жінок. Кравець повинен уважно виміряти кожен виступ на тілі жінки. Лише в цьому випадку одяг буде сидіти на ній як друга шкіра.

ГОСТ 17522-72

Стандартні розмірні ознаки типової фігури жінок були вирахувані і затверджені ще у 1972 році Державним стандартом СРСР. З того часу були прийняті деякі виправлення та поліпшення методів вимірювання і розрахунку, але принцип залишився незмінним. Правила мірок

Вони наступні: Перед вимірюванням жінка повинна роззутися й роздягтися до білизни. Поза жінки, як свідчить ГОСТ розмірних ознак типових фігур жінок, має бути невимушеною і розслабленою. При визначенні розмірних ознак кінцівок і висоти грудей, стегон використовують за основу праву сторону тіла. Всі обсяги фігури при виявленні розмірних ознак типової фігури жінок в обхваті повинні вимірюватися м'якою метрової стрічкою. Стрічка повинна щільно стикатися з тілом, але не здавлювати шкіру. Похибка у вимірюваннях повинна бути не більше 1 мм. Антропометричні точки

Існують точки, умовно розташовані на тілі, які допомагають більш точно зняти мірки і визначити розмірні ознаки типової фігури жінок: Найвища точка на голові в області тімені називається верхівкової. Точка в області виступу сьомого шийного хребця називається шийної. Точка, що знаходиться в місці переходу шиї в плече, є точкою основи шиї. Задній точки підстави шиї називається точка при вимірюванні її обхвату, яка перебуває під стрічкою прямо на хребті. Найбільш виступаючі точки ключиці – ключично точки. Точка в області ямочки між ключичними кісточками називається верхнегрудинной. В центрі грудей, на рівні четверте ребер, знаходиться среднегрудинная точка. Ззаду на плечі найбільш виступаюча частина кістки лопатки називається плечової акроміальной крапкою. Вершина плеча в перетині ключичної кістки з акроміальной плечової точкою називається плечової точки. Бічний виступ ліктьового суглоба називається променевою крапкою. Соскова точка – найбільш видатна вперед частину молочної залози. Найбільш виступаюча частина з боків тазових кісток за параметрами розмірних ознак типової фігури жінок називається остисто-передніми клубовими точками. У центрі колінного суглоба знаходиться колінна точка. Найвища точка пахвовій складки спереду при опущеній руці називається передній вершиною пахвової западини. Найвища точка пахвовій складки ззаду при опущеній руці називається задній вершиною пахвової западини. Сіднична крапка знаходиться в області найбільш виступаючої частини сідниць. У найбільш вузькій частині талії збоку знаходиться точка лінії талії.

Розмітка точок

Для визначення основних розмірних ознак типових фігур жінок розмітку проводять, починаючи з головних точок: шиї, плечових, пахвових западин і лінії талії.

Розмітку точок на тілі роблять олівцем, нешкідливим для шкіри, а лінію талії відзначають тонкою мотузкою або еластичною стрічкою. Визначення величини розмірних ознак типової фігури жінок по висоті Висота верхівкової точки визначається вимірюванням відстані від підлоги до маківки голови в положенні стоячи і є рівною величині зростання. Рівень верхнегрудинной точки – завмер між підлогою і верхнегрудинной точкою в положенні стоячи. Рівень ключичної точки – відстань між підлогою і ключичної точкою по вертикалі. Рівень точки підстави шиї спереду – завмер між підлогою і точки підстави шиї по вертикалі. Рівень плечової точки – завмер між підлогою і плечової точки. Рівень соскової точки – завмер між підлогою і найбільш виступаючою точкою на грудях у положенні стоячи. Висота талії – відстань між підлогою та точкою, що визначає висоту рівня талії. Висота передньої остисто-клубової точки – завмер від підлоги до рівня передній остисто-клубової крапки по вертикалі. Рівень колінної точки – завмер від підлоги до центральної точки в області колінної чашечки. Рівень шийної точки – завмер від підлоги до шийної позначки. Рівень задньої відмітки підстави шиї – завмер від підлоги до задньої відмітки підстави шиї, строго по вертикалі. Висота задньої вершини пахвової западини – відстань від підлоги до задньої вершини пахвової западини. Висота под'ягодічной складки – завмер від підлоги до самої низької виступаючій частині сідниць. Бічне відстань від рівня талії до підлоги. Переднє відстань від рівня талії до підлоги. Довжина ноги по внутрішній стороні.

Визначення об'ємних розмірних ознак типової фігури жінок Обхват шиї – край стрічки ззаду повинен проходити строго над точкою шиї, а спереду стосуватися ключичних точок. Обхват грудей I-й – стоячи лицем до лиця з жінкою необхідно закинути їй за спину метрову стрічку, закріпивши її на лопатках. Стрічка повинна стосуватися своїм верхнім краєм вершин пахвових западин, проходити над грудьми і з'єднуватися в районі правої грудей. Обхват грудей II-й – стрічка проходить по найбільш виступаючих частин лопаток, верхнім краєм стосується пахвових западин, проходить через соскові точки і замикається в області правої грудей. Вимірювання обхватів грудей 1-й і 2-й проводять без зсуву стрічки з лопаток. Обхват грудей III-й – строго горизонтально стрічка проходить на рівні під грудьми і замикається в області правої грудей.

Обхват талії – стрічка проходить горизонтально обхоплює тулуб в області точки лінії талії. Обхват стегон, враховуючи виступаючий живіт – ззаду стрічка лягає на виступаючі точки сідниць, потім, строго паралельно підлозі, проходить через прикладену вертикально до живота лінійку і замикається з боку правого стегна. Обхват стегон без урахування живота – стрічка проходить горизонтально через сідничні точки і замикається спереду в області правого стегна. Обхват стегна – завмер найбільш повною частини стегна. Обхват коліна в положенні стоячи. Обхват ікри. Обхват над щиколоткою. Обхват плеча – кромка метрової стрічки повинен упиратися в вершину пахвової западини. Обхват зап'ястя. Обхват кисті. Обхват голови – вимірюються найбільш виступаючі ділянки голови ззаду і чола спереду. Обхват зігнутого коліна – в положенні сидячи, при зігнутій нозі під прямим кутом, стрічка проходить за коліном і замикається спереду на рівні колінної точки. Обхват підйому стопи – мірна стрічка повинна охоплювати п'яту знизу, проходити через підйом стопи і замикатися поверх стопи. Відстані між основними точками Ширина плеча – завмер від підстави шиї уздовж ската плеча до плечової точки. Відстань між підставою шиї і точкою променевої – уздовж ската плеча і плечової точки. Відстань між підставою шиї і лінією зап'ястя – уздовж ската плеча, плечової і променевої точок. Відстань між точкою шиї і рівнем грудей I-й – заміряється через передню відмітку підстави шиї. Відстань від задньої точки основи шиї до лінії грудей I-й спереду – від задньої точки через передню відмітку підстави шиї до передньої лінії грудей. Лінія грудей 1 – вимірюється від точки шиї через передню точку підстави шиї до соскової точки. Лінія грудей 2 – вимірюється від задньої відмітки підстави шиї через передню відмітку початку шиї до соскової точки. Висота талії спереду 1 – від шийної позначки через передню відмітку початку шиї, соскові точки до лінії талії.

Висота талії спереду 2 – від задньої відмітки підстави шиї через передню відмітку підстави шиї і соскові точки до лінії талії. Відстань між точкою шиї і рівнем задній вершини пахвової западини спереду. Відстань від задньої відмітки підстави шиї до рівня задній вершини пахвової западини спереду. Арка через вищу точку плеча – стрічка обгинає плече від вершини заднього кута пахви через плечову точку до передньої вершини пахви. Відстань між точкою шиї і лінією грудей I-го і II-го обхвату з урахуванням виступаючих лопаток – заміряється ззаду, стрічка тримається вертикально. Відстань вертикальне від задньої точки основи шиї до заднього рівня лінії грудей I-го і II-го обхвату з урахуванням виступаючих лопаток. Довжина спини заміряється від шийної точки ззаду до талії через виступаючі лопатки. Довжина спини від задньої відмітки підстави шиї до талії через виступаючі лопатки. Висота плеча коса – завмер між точкою перетину талії з хребтом і плечової точки. Відстань між лінією талії і задньої відмітки підстави шиї без урахування виступу лопаток. Розмір верхньої частини фігури через задню відмітку підстави шиї з урахуванням виступає грудей – від талії ззаду до талії спереду. Ширина грудей – завмер між передніми вершинами пахв. Відстань між найбільш видатними вперед точками грудей. Ширина спини – відстань між задніми вершинами пахв. Відстань між лінією талії уздовж боки і твердої площиною стільця в положенні сидячи. Довжина плеча – завмер між плечової і променевої точками. Довжина передпліччя – завмер між плечовою точкою і лінією зап'ястя. Ознаки для визначення типових фігур

Всі типові розмірні ознаки фігури жінок об'єднані такими параметрами як зріст, об'єм грудей і об'єм стегон разом з животом.

При стандартної фігури зростання жінок коливається в межах від 134 до 182 см кратно 6 см, об'єм грудей може бути приблизно від 72 до 136 см, об'єм стегон з виступаючим животом в нормі знаходиться в межах 80-152 див.

Розмірні ознаки стандартних типових фігур відповідають розмірній таблиці від 36 до 62 розміру одягу.

Розмірні ознаки типових фігур жінок 2 полнотной групи, що має нестандартні параметри фігур, спостерігаються при обсязі грудей більше 140-148 см, зростанні від 158 до 170 см і з обхватом стегон з урахуванням виступає очеревини від 140 до 164 див. Автор: Горбатенко Наталія 11 Вересня 2018



Категория: Мода