"Сумую по колишньому": як забути колишнього хлопця, поради психологів


Опубликованно 06.09.2018 00:28

Деякі спогади, на жаль. відразу ж викреслити з своєї голови просто неможливо. Особливо якщо ці спогади пов'язані з твоїм таким молодим людиною. "Сумую по колишньому!" - постійно повторюєш ти.

У такій ситуації минуле просто не бажає відпускати тебе, заважаючи тобі продовжувати нормально жити, працювати, рухатися далі і просто радіти життю. Найчастіше важче буває відпустити кохану людину зважаючи на те, що зустрічалися дуже довгий час, або ж вже жили разом, будували якісь спільні плани і так далі.

Але що ж робити і як бути, якщо все ніяк не вдається забути колись найріднішу тобі людину, а час йде, та й жити вже в кінці кінців теж хочеться? Сумує колишній - назавжди може залишитися загадкою.

Вихід є. Отже, на думку психологів, існує кілька найбільш дієвих способів, що допомагають переключити свою увагу, перестати жити спогадами про минуле чоловіка і почати все з чистого аркуша.

Розглянемо кожен з них більш докладно. Отже, поїхали.

Приступаємо до найголовнішого - зцілення. Для початку необхідно очистити приміщення

Причому в прямому сенсі цього слова. Набагато простіше, якщо ви жили у молодої людини або знімали з ним квартиру. Переїзд - кращий вихід із ситуації, якщо ти все ще кажеш собі: "Сумую по колишньому!" Таким чином, це прискорить процес прощання з минулим.

Якщо так вийшло, що ви разом жили на твоїй території, зовсім не обов'язково кудись переїжджати, достатньо буде просто дещо переробити в своїй квартирі, наприклад, переставити меблі, поміняти все місцями, зробити невеликий косметичний ремонт, прибрати з дому предмети інтер'єру, подаровані колишнім хлопцем - цього буде достатньо.

Таким чином, ти обустраиваешь свою квартиру так, щоб вона взагалі ніяк не нагадувала про те, що в ній міг коли-то жити твій колишній чоловік. Видалення всіх контактів

У першу чергу варто видалити всі його номери телефонів, щоб у хвилини слабкості не зірватися і не подзвонити йому, не сказати колишньому слово "сумую". Далі варто видалити його зі списку своїх друзів в усіх соціальних мережах, щоб не було можливості написати йому.

Натисканням клавіші Delete рекомендується видалити і його друзів. Тому що в стрічці подій можуть періодично з'являтися їх загальні спільні фотографії. А це, принаймні у перший час, бачити зовсім не приємно. Та й до того ж захочеться довідатися від них, як він, де і чим займається. А це робити категорично забороняється. Знищуємо всі його подарунки

Способи знищення подарунків можуть бути різними: можна спалити, особливо якщо це ваші з ним спільні фотографії, викинути, якщо це, наприклад, який-небудь плюшевий ведмідь, або продати, якщо, наприклад, це було якесь ювелірну прикрасу.

Найголовніше - просто від усього цього позбутися і як можна швидше, для того щоб отримати можливість почати нове життя, але вже без цієї людини. Необхідно захопитися чим небудь

Що робити, якщо все ще кажеш собі: "Сумую по колишньому хлопцю"? Придумати собі нове заняття. Наприклад, зайнятися танцями, спортом, почати ходити на курси якого-небудь іноземної мови і т. д.

Завдяки своїм новим захопленням ти швидко зможеш переключити свою увагу з колишнього молодої людини на щось інше. До того ж варто відзначити, що нове захоплення - це шлях до самовдосконалення. Повна занятість

Сумуєш по колишньому хлопцю? Що робити?

Твій день повинен бути ретельно розпланований і зайнята різними справами, щоб і думки не виникало про те, як сильно ти все ще по ньому сумуєш.

Якщо ти студентка, бажано присвятити весь свій час навчального процесу. Якщо працюєш, то, звичайно ж, роботи. І ні в якому разі не варто залишатися навіть ні на хвилину одного будинку. Хоча б перший час, але поруч з тобою по можливості повинні знаходитися і підтримувати близькі тобі люди.

Пройде якийсь час, тобі вже стане набагато легше. Це тільки спочатку буває дуже важко. Не варто нікому скаржитися...

І вже тим більше приймати співчуття оточуючих з цього приводу.

В першу чергу це правило стосується твоїх близьких подруг.

Не потрібно говорити їм: "Все ще сумую по колишньому хлопцю".

Нас з дитинства вчили, що скаржитися на інших - це погано. І якщо це правило застосувати до тих же самим несложившимся відносин, то воно повністю відповідає.

У розставання двох колись закоханих людей винні обоє: і він, і вона в тому числі. Тому в даному випадку варто визнати свою помилку, відпустити ситуацію і зайвий раз про неї просто вже нікому не говорити. Співчуття, розуміння, з одного боку, добре, ці якості дуже потрібні людям. Ну а з іншого, навіщо ще раз ворушити минуле і зайвий раз згадувати про цю людину? Рекомендується заводити нові знайомства

Як правило, в період розставання ми відразу ж намагаємося захистити себе від спілкування з особами протилежної статі, вважаючи всіх їх зрадниками.

Насправді робити цього категорично не варто. Чому? По-перше, всі чоловіки абсолютно різні, і серед них обов'язково знайдеться той, хто підійде саме тобі. Ну і по-друге, це просто знайомство з новими людьми, спілкування.

Таким чином, ти не зациклюватися на своїх думках про колишнього хлопця, а продовжуєш жити і рухатися далі. Висновок

Перераховані вище способи - насправді дуже хороша інструкція по зціленню в тому випадку, якщо ти все ще кажеш собі: "Сумую по колишньому". Однак її результат, як скоро це може статися, цілком і повністю залежить від самої дівчини. Від того, наскільки якісно вона слідувала цим рекомендаціям. А також результат може залежати від її внутрішнього світогляду і переконання.

Емоційна складова теж грає не останню роль. Якщо емоції настільки сильні, ховати їх ні в якому разі не можна. На думку більшості психологів, всі образи, переживання потрібно обов'язково виплеснути назовні.

Плач, кричи, смійся, бий посуд, спалюй фотографії спільні і роби це до тих пір, поки тобі справді не стане легше. Можна навіть висловити свої образи безпосередньо самому кривдникові, повідомити йому: "Не буду сумувати, прощай!"

І найголовніше, завжди слід пам'ятати про те, що твій колишній хлопець не винен в тому, що не виправдав твоїх надій. Так як це були твої очікування щодо даної людини, твоє бажання, щоб він був таким.

Тому потрібно просто перестати себе жаліти, взяти ситуацію в руки і більше не давати собі можливості думати про це. Адже життя на цьому не зупинилася, тому слід продовжувати жити далі і радіти кожному дню.

А також важливим є допомога та підтримка з боку близьких людей: мами, тата і друзів. Автор: Дарина Сахарова 28 Серпня 2018



Категория: Отношения