Сукні французькі: опис фасону, особливості, відмітні риси, фото


Опубликованно 05.09.2018 10:05

Сукні французькі: опис фасону, особливості, відмітні риси, фото

На вулицях Парижа нескладно зустріти дівчину, чий наряд вражав би своєю вишуканістю, жіночністю і елегантністю. Саме тому француженки вважаються самими стильними жінками. Маленьке чорне плаття, довжина міді, пишна спідниця – все це давно представляє цю країну як творця надзвичайно красивих фасонів, які залишаються на піку популярності вже кілька десятиліть. Трохи історії

Французький королівський двір завжди являв собою гармонію багатства і витонченості. До цього прагнули всі, хто жив у палаці. Вже в ті часи французькі сукні придворних жінок і самої королеви представляли собою витвори мистецтва. Яскраві, але не кричущі кольори одягу в поєднанні з умілою обробкою робили з будь-якої представниці прекрасної статі справжню даму. Часи змінилися, але саме такий стиль досі перетворює жінок, змушуючи їх міняти свою ходу і тримати поставу прямо.

Сучасні тенденції

Кожна дівчина хоча б раз бачила французьке плаття на фото з модного журналу. Його легко впізнати за характерним особливостям. Простота фасону. Мінімум деталей і оздоблення у вигляді вишивки й мережива, неяскраві кольори. Посадка по фігурі. Виріб кроїться таким чином, щоб в ньому були підкреслені відразу всі достоїнства. При цьому дизайнери спеціально уникають облягаючих джинсів і стилю оверсайз. Натуральні тканини. Незважаючи на високу вартість льону, шовку, бавовни, кашеміру, вельвету, попліну, шкіри, замші француженка віддасть перевагу мати у своєму гардеробі кілька якісних суконь, ніж десяток дешевих. Зручність. Парижанки люблять комфорт в одязі, тому вона не повинна заважати руху. Всі французькі сукні шиються з струмує та м'якої тканини, а моделі підбираються універсальні для багатьох випадків.

Такий одяг пропонується жінкам будь-якого віку та статусу. Головне, що об'єднує всі фасони, – елегантність, яка робить модниць схожими на представниць вищого стану. Повсякденні моделі

Сучасні класичні французькі сукні, призначені для щоденного носіння, відрізняються простотою фасону і відсутністю глибоких вирізів. Всі моделі мають рукав три чверті і круглий комірець. Вони можуть бути виконані в романтичному або діловому стилі, рідко бувають довгими або короткими. Зазвичай низ виробу закриває коліно. Стримані фасони часто є базовою річчю для складання вечірнього гардеробу. Будь-француженка, одягнувши такий наряд вранці на роботу, ввечері може легко створити новий образ, тільки додавши пару елементів.

Особливу популярність завоювали моделі з квітковим принтом, прикрашені мереживом. Ці милі наряди полюбилися молоденьким дівчатам, які носили їх з кардиганами і тонкими ремінцями.

Класичними представниками повсякденних суконь вважаються моделі: сукня-халат; плаття-футляр; сукня з розкльошеною спідницею; довжиною нижче коліна.

Як правило, вони шиються з однотонної тканини. Комбінація з базових і практичних відтінків надає їм неповторний французький шик. Вечірній варіант

Від повсякденних моделей вечірні сукні в стилі прованс мало чим відрізняються. Головна родзинка полягає в кольоровій гамі, з якої неважко здогадатися про плани дівчини на вечір. Особливо ефектно виглядають сукні чорного, бежевого, бордового, карамельного, молочного, фіолетового, шоколадного тону. Вироби повинні бути однотонними, без складних і екстравагантних візерунків і яскравих акцентів.

Вечірнє плаття стає більш зухвалим за рахунок додавання в нього неглибоких декольте у вигляді трикутника, мереживних уставок на рукавах, багатошарових спідниць. Проте це не позбавляє його своєї чарівності і елегантності. Іноді кутюр'є доповнюють виріб деталями з інших стилів у вигляді рюшів, воланів, бахроми, які значно змінюють образ, роблячи його менш схожим на класичний варіант. Знамените «чорне плаття»

Після виходу фільму «Сніданок у Тіффані» кожна жінка захотіла мати у своєму гардеробі наряд, в якому була Одрі Хепберн. Його одночасно милий і елегантний фасон припав панночкам за смаком. З тих пір багато дизайнери втілювали цю ідею в своїх колекціях, які ставали популярними у всьому світі, завдяки представленим у них чорним французьким суконь.

Особливість їх моделей полягає в строгих лініях, мінімум деталей і прикрас, приталеному силуеті і довжиною по коліно. Вони легко впізнаються по квадратному вирізу, відсутності гудзиків спереду і ззаду і насиченого чорного кольору. Як правило, плаття представлено в двох варіантах: коктейльній і діловому. Перший фасон має пишну спідницю, а другий – красиво облягає фігуру. З чим носити французькі сукні

Мешканки Парижа воліють складати свій гардероб одягу базових кольорів, щоб потім можна було легко комбінувати її з іншими виробами. З класичним вбранням глибокого синього кольору прямого фасону легко створити ділове вбрання, надівши чорний піджак або образ на вихід, додавши скромні прикраси.

Всі французькі вечірні сукні стилісти рекомендують носити з брендовими аксесуарами. Навіть якщо виріб дуже просте, стиль вимагає доповнення у вигляді дорогих годин, вишуканого браслета, скромного намиста або недовгих сережок. Допустимо надягати тільки один аксесуар. Якщо в наряд хочеться додати колірний акцент, то це повинна бути тільки одна деталь: елемент зі смужки або в горошок, більш насичені прикраси. Таким чином, просте плаття-футляр чорного кольору легко перетворюється з допомогою кольє з перлів або шийного хустки з оригінальним принтом.

Взуття підбирається легка. Якщо сукня в романтичному стилі, то воно доповнюється балетками. Вечірні і класичні наряди носять з туфлями-човниками. Сукні міді

Улюблена довжина французьких модниць стала загальновизнаним еталоном жіночності. Особливо вона була популярна в 50-х і 70-х роках, коли її називали «золотою серединою». Відомі стилісти досі використовують цю особливість для створення нових виробів. У багатьох друкованих виданнях сукні французької довжини на фото представлені останніми тенденціями в світі моди. Вироби дозволяють підкреслити красу ніг, зробити образ шляхетним і вишуканим.

Вечірні сукні французької довжини по коліно, а також трохи нижче або вище, зараз особливо популярні. Особливо моделі з прилеглим ліфом і прямою пишною спідницею. Вони роблять фігуру більш стрункою за рахунок того, що візуально «витягують» силует. Вони підходять жінкам будь-якого віку, так як надають образу особливий шик, але представницям деяких типів фігур варто дотримуватися простих стилістичних порад.

Власницям вузьких плечей краще вибирати моделі з невеликими рукавами, а жінкам з нечітко вираженою талією носити тонкий поясок. На жінок з фігурою «прямокутник» добре будуть виглядати моделі зі вставками з боків. Якщо у дівчини є зайва вага в районі талії, то його можна сховати під баскою. Французькі весільні сукні

Всі моделі урочистих нарядів паризьких наречених відрізняються своїм неповторним шармом. Вони представлені у двох стилях. Класичному. Елегантні і суворі, без надмірностей. Романтичному. З великою кількістю прикрас, легкістю тканини, пишною спідницею.

Всі сукні мають схожі елементи: шлейф; приталений ліф; корсет; різна довжина спідниці; фасон «русалка».

Ці деталі можуть бути представлені в двох і більше поєднаннях, але навіть в цьому випадку виріб не буде виглядати перевантаженим. Мереживо вважається обов'язковим елементом. Це може бути гіпюр або тюль, які прикрашають рукава або ліф вироби.

Всі сукні у французькому стилі можуть бути тільки класичних відтінків. Це білий, молочний, кремовий.

Довгі вирізи з боків характерні тільки для південних провінцій держави, тому сукні в такому стилі підходять для весіль в пляжному стилі.

Елегантний французький стиль подобається багатьом російським жінкам. Вибираючи таку сукню, можна проявити свій вишуканий смак. Навколишні неодмінно помітять ваш унікальний стиль, породжений самою Францією. Автор: Лазарєва Валерія 4 Вересня, 2018



Категория: Мода