Витрати на весілля: список основних витрат, хто і за що платить


Опубликованно 03.09.2018 00:09

Витрати на весілля: список основних витрат, хто і за що платить

Витрати на весілля досить значні, а сама подія дуже урочистий, важливе і масштабне. При підготовці до одруження майбутньому подружжю потрібно врахувати стільки нюансів! Не знаючи, скільки коштує тамада на весілля або костюм нареченого, важко хоча б приблизно розрахувати бюджет. Як ні про що не забути і не витратити всі гроші на якусь одну частину організації? Що впливає на бюджет

Остаточний бюджет урочистості залежить від різних факторів. Наприклад, вартість послуг фотографа і тамади може значно збільшуватися, якщо реєстрація призначена на «красиву» дату. Цей бізнес також залежить від сезону. Ціни змінюються в залежності від пори року і навіть дні тижня. Зазвичай організація урочистості взимку вимагає менше витрат.

У весільний бюджет потрібно внести витрати на виїзну реєстрацію, якщо вона передбачається. Вплине на остаточну вартість та стиль заходу. Від нього будуть залежати вбрання молодят, оформлення залу або літнього майданчика, меню. На вартість банкету і транспорту впливає кількість запрошених родичів і друзів.

На етапі планування потрібно вирішити, чи знадобляться послуги професіоналів: весільного агентства або розпорядника, які візьмуть на себе всі клопоти; декоратора, фотографа, візажиста і перукаря. Якщо є знайомі фахівці, можна звернутися за допомогою до них і отримати знижку, але повністю перекладати на друзів і родичів такі турботи не варто. Розподіл витрат

Професійні весільні розпорядники радять заздалегідь розподілити бюджет, щоб не витратити більшу частину грошей на один з етапів організації. Половину витрат становить оплата місця проведення торжества. Сюди входить оренда приміщення, банкет, музичний супровід, послуги тамади або провідного заходів, декор.

Близько 10-15% - образи нареченого і нареченої. По 10% варто виділити на оплату послуг фотографа або відеограф, інші витрати (оплата запрошень, атрибути для викупу нареченої, подушка для кілець, пелюстки троянд) і непередбачені витрати (додаткові гості, псування майна ресторану і так далі). Приблизно 5-10% повинно вистачити на кортеж.

Це і є основні витрати на весілля. Якщо в процесі підготовки до заходу з'являються вільні кошти, то краще їх не витрачати відразу ж, а відкласти в окремий конверт на непередбачені витрати або медовий місяць. Реєстрація шлюбу

Витрати на весілля починаються з моменту подачі заяви в ЗАГС, тому що тільки після цього молодята будуть точно знати дату реєстрації, щоб замовляти банкет і послуги професіоналів на конкретне число. За реєстрацію треба заплатити державне мито. Послуга обійдеться приблизно в 350 рублів. Додатково потрібно придбати (зазвичай це можна зробити прямо в Загсі) подушечку для кілець і красиву папки для свідоцтва про шлюб.

Обручки

Обручки бувають класичні, з дорогоцінним камінням або без, з гравіюванням, вузькі та широкі. Якщо пальці великі, краще купувати кільця шириною 4-6 мм, для пальців середньої довжини - від 2 до 6 мм. Чоловікам рекомендується звертати увагу на моделі з шириною від 4 до 8 мм.

Більшість кілець мають плоску внутрішню частину і трохи округлену зовнішню. Однак сьогодні багато пар вибирають кільця, які мають округлену форму як з внутрішньої, так і з зовнішнього боку. Такі моделі доступні за ціною.

Традиційно весільні прикраси виготовляються з червоного золота, але в продажу можна побачити моделі з жовтого, рожевого і комбінованого. Більш бюджетні варіанти роблять зі срібла. Саме практичне рішення - вибрати прикраси з комбінованого золота. Це дозволить поєднувати обручки з будь-якої іншої біжутерією.

У середньому обручки обійдуться в 20-40 тисяч рублів за пару. Можна знайти дешевші варіанти, але такі вироби будуть тонкими і вузькими, так що можуть деформуватися при носінні. Якщо бюджет дозволяє, можна розглянути більш дорогі моделі. Додатково оплачується гравірування. Ціна виробу збільшується, якщо дизайн передбачає дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння.

Образ нареченої

Витрати на весілля, про яких згадують у першу чергу, — це весільне плаття і предмети для створення образу нареченої в цілому. Винуватиця торжества повинна виглядати на святі просто чудово. Сукню можна купити або взяти напрокат. Вартість наряду складе від 10 до 100 тисяч рублів залежно від моделі.

Туфлі можна знайти досить бюджетні. Деякі наречені віддають перевагу красивим лодочкам на підборах, а не спеціальним весільних туфельок. Зачіска і макіяж обійдеться максимум в 10 тисяч рублів. У бюджетному салоні можна зробити манікюр, педикюр, зачіску і макіяж за 5 тисяч рублів. Костюм нареченого

Образ нареченого вимагає менших витрат. Знадобляться костюм, сорочка, краватка або метелик, туфлі. Якщо наречений рідко носить костюм, відповідний параметр можна знайти на дальній вішалці в шафі або продати наряд після весілля. Вартість бюджетних моделей складе 5-15 тисяч рублів, але можна придбати і дорожчий варіант. Святковий банкет

Основну частину витрат на весілля становить банкет. Визначитися з місцем святкування потрібно заздалегідь. Оренда ресторану можлива навіть за півроку до передбачуваного події, а крайній термін, коли потрібно задуматися про місце проведення торжества, становить два-три місяці.

Скільки коштує весілля на 50 чоловік? Велика частина бюджету піде на організацію банкету. Зазвичай оренда ресторану (тобто самого місця) безкоштовно, плату потрібно вносити тільки за меню і алкоголь, але є заклади, які працюють за іншими правилами. Іноді, щоб замовити зал, потрібно набрати суму, що залежить від кількості гостей. Мінімальний бюджет на одного гостя — 1500-3000 рублів без урахування алкоголю. Так, на 50 осіб святкування (тільки їжа) обійдеться в 75-150 тис. рублів.

Додатково оплачується алкоголь або корковий збір, якщо заклад дозволено приносити свої напої. Зазвичай плюсом до вартості йде прибирання кожного місця і контейнери для упаковки, якщо страви залишаться. Оплата послуг

Середній бюджет весілля включає оплату послуг тамади (якщо буде більше десяти гостей, то без ведучого не обійтися) і фотографа. Від відео можна відмовитися, якщо бюджет не дозволяє. Скільки коштує тамада на весілля? Хороший ведучий з діджеєм обійдеться мінімум у 15-20 тисяч рублів, в середньому потрібно закласти на ці витрати 40-50 тисяч.

Ціна фотографа на весілля (послуги включають фото нареченої під час підготовки, відвідування Загсу, прогулянку, ресторан, створення весільної книги) складе близько 15-20 тисяч. Додатково можна зняти передвесільну love-story або відео-визнання в любові. Це стане прекрасним подарунком коханому чоловікові або дружині. Фотограф на весілля (ціна в цьому випадку буде в кілька разів вище) може працювати в парі з оператором.

В залежності від масштабів урочистості та побажань молодят можуть знадобитися послуги весільних розпорядників і декораторів.

Інші витрати

Додатково потрібно замовити букет нареченої, торт, запрошення, декор для машин і залу (можна взяти в оренду). У ході підготовки з'явиться ще багато інших дрібниць, які теж вимагають фінансових вкладень. Додатково молодята можуть замовити феєрверк, вогняне шоу, живу музику, розважальну шоу-програму, повітряні кулі, оформлення зони для фотографування, пам'ятні подарунки гостям і так далі. Скорочення витрат

Витрати на весілля зазвичай значні, але можна дещо скоротити їх. Наприклад, декором можна зайнятися самостійно, що дозволить прибрати цей пункт зі списку витрат. Залежно від місця проведення бенкету молодята можуть отримати в подарунок алкоголь, фрукти або номер у готелі для першої шлюбної ночі.

Не завжди є сенс викидати зайві гроші на лімузин. За деякими вулицями на такому транспорті просто незручно пересуватися, та й нікого зараз лімузином не здивуєш. Зовсім необов'язково наймати дорогі і модні авто. Весільну сукню можна придбати на замовлення, а відео взагалі відмовитися. Як показує практика, більш затребувані весільні фото, а не ролики.

Хто за що платить

Витрати на весілля можуть бути дуже важкими для молодої пари, тому багатьом допомагають батьки і родичі. Хоча сьогодні майбутні подружжя все частіше оплачують весілля зі своєї кишені. Зазвичай наречена платить за дівич-вечір, весільна сукня, макіяж і зачіску, подарунки для нареченого і його батьків. Наречений оплачує свій весільний наряд і аксесуари, мальчишник, обручки, державне мито, оренду авто, викуп, букет нареченої, медовий місяць.

Сім'я нареченої сплачує: за сватання (потрібно накрити стіл сім'ї нареченого, коли буде сватання або знайомство батьків, якщо вони ще не знайомі один з одним); фуршет в будинку нареченої в день весілля (зазвичай це алкоголь і бутерброди або легкі закуски); квіти та прикраси для дому на викуп нареченої.

Сім'я нареченого орендує автомобілі для молодят і для гостей, оплачує подарунки родині нареченої на сватання.

Спільно покриваються витрати на банкет, послуги спеціалістів, весільний торт, подарунки для гостей, продукти і напої, шоу-програму. Свідок на весіллі допомагає нареченому розплатитися за наречену (викуп) і може віддати гроші за букет нареченої. Букет подружки нареченої при бажанні може купити і сам наречений. Автор: Софія Єрмакова 31 Серпня 2018



Категория: Отношения