Сукня з кокеткою: варіанти моделей, опис, варіанти комбінування і необхідні доповнення


Опубликованно 19.08.2018 03:15

Сукня з кокеткою: варіанти моделей, опис, варіанти комбінування і необхідні доповнення

Дівчатка ростуть принцесами, якщо до них ставитися відповідно. Для цього необхідні платтячка, спіднички, бантики і рюші. Насправді одяг в житті дівчинки допомагає їй в становленні власного «Я», визначення гендерної ролі в суспільстві. Красива одяг формує почуття прекрасного з дитинства. Це залишається з дівчинкою на все життя.

Різноманіття суконь

Дійсно, гра в дочки-матері в дитинстві плавно перетікає у жінки в доросле життя. Кожна мама намагається прикрасити свою дочку як ляльку. Це невід'ємна риса материнства і цілком природно. Мамам хлопчиків в цьому питанні пощастило трохи менше. Простір для творчості у вбраннях з хлопцями трохи вужче, ніж з дівчатками. Та й дівчатка із задоволенням підтримують цю гру і дозволяють мамі себе наряджати і прикрашати.

Головним атрибутом дівочої краси є сукню. А суконь на маляток безліч. Ціни на цей виріб дуже сильно різняться. Не завжди існує можливість придбати ту модель, яка припала до смаку. Найбільш часто зустрічається вбрання – сукні з кокеткою. Кокетка дуже зручна для дитячої фігури в тому плані, що у дівчаток ще не сформовані пропорції. Тому сукні, в яких є талія, не надто добре сідають на фігуру дівчинки. Сукня з кокеткою дозволяє цікаво обіграти дитячий наряд.

Що таке кокетка?

Всі багато разів чули про плаття з кокеткою. Так що ж це таке? Кокетка – це деталь одягу. Вона розташовується від лінії шиї і плеча і закінчується над грудьми. Цікаво, що вона може бути не тільки у суконь. Такою деталлю прикрашають спідниці і брюки. У цьому випадку кокетка розташовується на лінії талії і може бути завищена.

Кокеткою також називають деталь сорочки, яка з'єднує комір з рукавами. Кокетки для дитячих суконь бувають декількох видів: кругла, квадратна, трикутна. З назв зрозуміла основна форма деталі. Кокетки можуть містити додаткові вигини. Ця деталь сукні або блузи сама по собі стає прикрасою. Кокетку найчастіше виконують з того ж матеріалу, що і весь виріб, але в два шари.

Декор кокеток

Сукня з кокеткою може цілком обійтися без додаткових аксесуарів. Якщо хочеться прикрасити модель, то деталь можна виконати з контрастного за кольором матеріалу. Можна прикрасити кокетку вишивкою. Тоді виріб набуває етнічний характер.

Для вечірніх суконь таку частину можна виконати з мережива, близької або, навпаки, протилежної за кольором. Таке плаття з кокеткою для жінок стає особливо елегантним. Додаток ажурною вставки паєтками або блискучими намистинами зробить наряд просто чарівним.

Цікавим рішенням служить окантовка кокетки іншим відтінком. Така прикраса підходить суворим офісним суконь. Модель стає більш цікавою. В нудному дрес-коді яскрава окантовка кокетки стає свіжою нотою.

Декоративні акценти часто використовуються у весільних нарядах. У цьому випадку фантазія дизайнера отримує свободу. Кокетки прикрашають стразами, квітами, ажурними елементами.

Історія кокетки

Кокетки в російських вбранні можна виявити у сарафанів простих селянок. Марфушенька-душенька з фільму «Морозко» вбралася в червоний сарафан з кокеткою. Такі сарафани-трапеції були характерні для пошиття селянських сарафанів сімнадцятого – вісімнадцятого століть.

В Європі кокетка з'явилася значно раніше. Такі сукні можна виявити на портретах фламандських і німецьких живописців шістнадцятого-сімнадцятого століть. Вона використовувалася в тому випадку, коли не вдавалося скласти сукню з цілісного полотна і красиво посадити його по фігурі. Як зшити плаття з відрізною кокеткою?

Викрійка сукні на кокетці трохи простіше, ніж у звичайного сукні. Такі наряди добре шити на дівчаток. Найлегше скласти круглу кокетку. В цьому випадку така деталь одягу буде виконувати одночасно функцію горловини і рукавів. Невелика інструкція: Для побудови кокетки необхідно виміряти обхват шиї і довжину ключиці. З математики беремо формулу довжини кола і по обидва цифр обчислюємо радіус. Виходять внутрішній і зовнішній радіус кокетки. До отриманих цифр слід додати по три сантиметри на шви і припуск. Кокетку скласти навпіл і прикласти до аркуша паперу. Далі слід виміряти довжину сукні і відміряти її вниз від кокетки. Слід накреслити трапецію, яка вгорі закінчується кокеткою. Під нею зробити пройми для рукавів. До отриманої трапеції також додати по два сантиметри на шви і складання. Можна переносити викрійку на матеріал. На кокетці треба зазначити, де буде пришита трапеція. Далі слід збірка і обробка моделі.

Дитяче плаття з круглою кокеткою готово.

Інші варіанти

Ще один простий варіант сукні з кокеткою для дівчинки полягає в наступному: Для його викрійки потрібно будь-вже готове плаття, бажано, прямого крою. Його слід прикласти до паперу для викрійки і обвести. Від горловини спереду і ззаду відкласти вниз вісім – дев'ять сантиметрів і з'єднати півколом з верхньою точкою пройми для рукавів. Сукня виходить розділеним на дві деталі: кокетку і трапецію. Кожну деталь треба перенести на матеріал, не забуваючи про припуски. Далі слід зшити плаття і обробити шви і краю. Кокетки до обох варіантів сукні можна зшити з матеріалу, колір відрізняється від кольору самого сукні.

Для третього варіанту прикраси такої сукні необхідно трапецієподібну нижню частину розкроїти трохи ширше і при зшиванні з кокеткою виконати невеликі складочки. Тут вже потрібно трохи більший рівень майстерності. Сукня з кокеткою гачком

На маленьких модницах дуже оригінально виглядають в'язані сукні з ажурними малюнками. Такі сукні з в'язаної кокеткою під силу змайструвати навіть не дуже досвідченим вязальщицам. Під кожну модель сукні є спеціальне опис візерунків самої кокетки і полотна. Кокетки можуть бути круглими і квадратними. Першу зв'язати набагато простіше, друга вимагає уважності й посидючості.

Квадратна кокетка для сукні містить менше візерунків і служить одночасно рукавом. Яку форму обрати – це виключно питання смаку. Принцип в'язання виробу приблизно однаковий. Зазвичай візерунок кокетки і основного полотна сукні відрізняються між собою.

Кругла кокетка в'яжеться від горловини вниз.

Необхідно набрати ланцюжок з петельок так, щоб проходила голова дитини.

У наступному ряду чергуються стовпчики з накидом і повітряні петлі. Наступні ряди в'яжуться чергуванням вив'язування із однієї петлі двох стовпчиків без накиду і повітряних петель.

Пара-трійка рядів в'яжеться так, а потім число повітряних петель збільшується до двох і потім до трьох.

Ширина кокетки підбирається індивідуально під кожну модель. Коли кокетка закінчена, вона візуально ділиться на чотири частини (два рукава, спинка і перед). Готову вставку слід скласти навпіл і продовжити в'язання по колу в тих місцях, де спинка і передня частина сукні. Рукава залишаються вільними. Квадратна кокетка

Квадратна форма трохи складніше в техніці виконання. Головна відмінність в тому, що збільшення петель відбувається не по всій довжині, а в строго певних місцях – по кутах деталі. Ці місця надбавки утворюють своєрідний реглан і йдуть від горловини до пахви. Рукав в цьому випадку виходить «крильцем».

Закінчується кокетка, як правило, на середині грудної клітини. Далі слід з'єднати протилежні кути деталі і почати вив'язувати полотно самого сукні. Зазвичай квадратна кокетка не містить малюнка і складається просто з стовпчиків без накиду. Її можна прикрасити невеликими намистинками, вплітаючи їх у деталь. Для цього слід використовувати гачок меншого номера. Комбінована модель

Останнім часом набирає популярність поєднання різних за текстурою матеріалів в одній моделі. Сукня з кокеткою як не можна краще підходить для таких експериментів. Такі речі не зустріти в магазині готового одягу. Вони виготовляються виключно на замовлення і під певну фігуру.

Частим варіантом стає поєднання в'язаного верху і тканинного полотна сукні. Або навпаки. Такі моделі на дітей практично не шиються. Візерунчастий низ частіше мають дорослі сукні. Кокетка в цьому випадку має витягнуту форму – овал, чи прямокутник. Деталь не в'яжеться по колу, а залишається не замкнутою і потім застібається на гудзик.

Найчастіше такі моделі прикрашаються намистинами різного калібру. Намистини не пришиваються, а вплутуються в полотно деталі. Одним словом, кокетка дуже прикрашає сукню. В'язані ліфи можна вставляти не тільки плаття, але і блузку. У цьому випадку в'язка повинна бути тонкою як мереживо. Такої незвичайної вставкою можна освіжити втратила актуальність річ. Автор: Ольга Кретова 16 Серпня, 2018



Категория: Мода