Багатоярусна спідниця своїми руками - цікаві ідеї та види


Опубликованно 18.08.2018 00:45

Багатоярусна спідниця своїми руками - цікаві ідеї та види

Модель спідниці у кілька ярусів у сучасній моді займає особливе положення. Ця річ може бути виконана з різних матеріалів, мати будь-який колір і фактуру. А також число ярусів може бути змінена у відповідності з перевагою жінки. Приміром, чудово виглядає спідниця з вузьких елементів різного відтінку з додаванням мереживних вставок. Зрозуміло, чим більше деталей має багатоярусна спідниця, тим цікавіше стає процес складання. Про моделі

Особлива принадність такого крою полягає в тому, що створюється ефект поступового і плавного розширення вниз у поєднанні з обтягування стегон. Це є основною причиною, за якої досить часто для вечірнього виходу жінки вибирають сукні з багатоярусної спідницею. Не можна не згадати юних модниць, для яких спідниці з різнокольорових шурхотить матеріалів відразу стають улюбленими.

Зшити виріб з декількох ярусів під силу навіть тим, хто ніколи в житті не робив цього. Розкрій багатоярусні спідниці складається з нарізування смужок прямокутної форми. Довжина і ширина цих елементів визначається заздалегідь. До речі, цей крок можна назвати найскладнішим в процесі підготовки. Отже, переходимо до розбору. Майстер-клас з пошиву

Нижче буде описана покрокова інструкція створення красивою і стильною спіднички. Шиється ця модель неймовірно легко і викрійка робиться теж просто.

Для виготовлення багатоярусні спідниці потрібно таке: Шматок тканини від 1,5 до 2,8 метра, в залежності від ширини смужки. Матеріал можна брати будь-який, головне, щоб він був м'яким. Нитки, відповідні за кольором. Щільні нитки. Машинка для шиття. Вимірювання параметрів

Для складання викрійки необхідно зняти мірки з частин тіла: Обхват талії. Вимір виконується навколо найбільш вузькій частині, трохи нижче пупка. Обхват стегон. Вимірюється найвидатніше місце сідниць, приблизно на 20 см нижче талії. Передбачувана довжина спідниці. Виміряти треба відстань від лінії талії до точки, де буде закінчуватися спідниця. Якщо, наприклад, ви хочете зшити багатоярусну спідницю в підлогу, то вона буде розташовуватися там, де закінчується стопа. Не забудьте, що кілька сантиметрів піде на поворот низу.

Викрійка цієї моделі спідниці являє собою звичайну блочну схему. Малюнок можна наносити відразу на матеріал. Але перш ніж це зробити, необхідно визначитися з розмірами панелей. Це також допоможе правильно розрахувати потрібну кількість тканини.

Рада! Якщо ви хочете зшити багатоярусну спідницю з матеріалу з малюнком, то рекомендується вибирати той варіант, де зображення розташовується по довжині. Тобто потрібно щоб край тканини проходив по верхній і нижній частині малюнка або візерунка. В такому випадку, вам не доведеться зшивати яруси зі шматочків. Викрійка також буде будуватися дещо інакше. Крім того, при виборі полотна з зображенням, слід заздалегідь подумати з чим носити багатоярусну спідницю. Тоді вона точно не буде припадати пилом у шафі. Побудова викрійки

Перше, що потрібно зробити, це виміряти стегна і округлити результат до цілого числа. Параметр А = показник стегон з додатком 5 сантиметрів і діленням навпіл.

Щоб зрозуміти, якою повинна бути висота кожного ярусу, необхідно потрібну довжину спідниці поділити на число передбачуваних елементів. Це і буде параметр 2. Наприклад, зразок багатоярусні спідниці від Victoria's Secret має довжину 53,5 сантиметри і три яруси. Відштовхуючись від цих даних, розраховується B= (1/3*довжину спідниці) додати 6,5 сантиметра.

Зразок: Розмір - 42-й європейський. Обхват стегон - 96,5 див. Довжина виробу - 53,5 див. Яруси - 19,5 див.

Звідси отримуємо: а = 51 см, б = 24 см. Не забувайте, що кінцеві результати дозволяється округляти. Ми будуємо креслення спідниці, а не мотора.

Визначте, в якому напрямі розташовується візерунок або зображення: зверху вниз або по частковій нитки.

Щоб спідничка була пишною, необхідно зробити невеликі збірки (до речі, якщо вам потрібно дуже пишне виріб, то багатоярусна спідниця з фатину якраз вийде такий). Для цього до довжини ярусу додається невелика кількість тканини, найчастіше збірки виконуються у співвідношенні 2:1. Якщо матеріал для виробу підібраний дуже тонкий, то пропорція може бути змінена в більшу сторону. Склад виробу

Кожен ярус має складатися з двох частин: передньої і задньої. Починайте будувати на тканини викрійку (уздовж або поперек, в залежності від малюнка). В якості даних використовуйте параметри АВ, обчислені раніше. У результаті повинно вийти кілька елементів майбутньої спідниці: Перший ярус — по 1 деталі фронтальній і задній частині. Другий ярус — по 2 деталі фронтальній і задній частині. Третій ярус — 3 деталі фронтальній і задній частині.

Пошиття спідниці

Не знаєте, як зшити багатоярусну спідницю? Процес шиття складається з декількох етапів: Зшийте по короткому краю між собою дві смужки по п'ять сантиметрів. Повинен вийти шнур для зав'язки. Зігніть деталь уздовж довгої кромки і проутюжьте. Розгорніть заворот і з кожної сторони підверніть всередину по 6 мм. Складіть згин. Пройдіться зовнішнім швом уздовж всіх подвернутых країв. Кінчики шнурочка зав'яжіть вузликом. Деталі кожного ярусу прикладіть один до одного зовнішньою стороною і зшийте по бічних сторонах. Не забувайте залишати припуски по кілька сантиметрів. Оверлком або будь-яким іншим методом (наприклад, фестонными ножицями) обробіть краї, щоб не сипалися нитки. Пропрасуйте шви. В результаті має вийти три кола - це основа кожного ярусу. У вас може бути скільки завгодно ярусів, три ми взяли для прикладу. По нижньому краю останнього елемента зробіть подвійну вузьку подгибку, приблизно по 1 см, проутюжьте і прошийте. З верхнього краю першого ярусу загніть всередину близько трьох сантиметрів і проутюжьте. Це простір, куди згодом буде вставлена гумка. Підверніть необделанный край на 6-8 мм і прострочіть його по колу. При цьому від підігнути краєчка треба відступити на 2,5 сантиметра. Другий і третій ярус спідниці покладіть назовні зовнішньою стороною. Поміняйте в швейній машинці нитка на нерозривний і увімкніть функцію зигзагоподібного стібка з великим кроком. Вкруговую обробіть верх кожного ярусу. Візьміть нижню деталь і акуратно витягуйте з звивистого шва кінці ниточки, створюючи, таким чином, складочки на тканини. Коли довжина цього ярусу зрівняється з розміром нижнього краю другого елемента, кінці витягнутої ниточки зв'яжіть між собою. Розподіліть складочки по периметру рівномірно. Якщо під рукою немає машинки і міцних ниток, то можна зробити збірки шляхом обробки краю товстою ниткою вручну. Виверніть ярус, розташований посередині, і об'єднайте його нижній край з верхньою частиною останнього ярусу (там, де складки), склавши їх разом, зовнішніми сторонами один до одного. Прошийте вручну ці два елемента по лінії, яка розташована під зигзагоподібним швом. Виверніть середню деталь назовні і при необхідності розправте складочки. Прошийте на швейній машинці лінію, де раніше наметали вручну. Витягніть міцну нитку, затягуючи тканину у збірки. Повторіть шостий і сьомий крок для того, щоб з'єднати верхній ярус з середнім. Обробіть всі зібрані шви оверлком. Зробіть невеликий отвір у 2-2,5 см з зовнішнього боку, на тому місці, де буде вставлена гумка. Зробити його можна приладом для розрізання швів. Просуньте через отримане отвір гумку або шнурок. Готово!

Ця проста форма дозволяє зшити довгу багатоярусну спідницю: коротку, середньої довжини, максі. Експериментуйте і балуйте себе обновками!

Спідниця з ярусами для дівчинки

Ця мила штучка в гардеробі маленької дівчинки може стати найулюбленішою. Багатоярусна спідниця для дівчинки прекрасно сидить по фігурі і витончено виглядає. А головне, що її дуже просто шити. Хочете навчитися самостійно виготовляти цю річ? Тоді давайте швидше приступати.

Вам потрібно сподобався матеріал (бавовна, атлас, трикотаж). Крім того, відмінно виглядає багатоярусна спідниця з фатину та інших зберігають форму тканин. Але не використовуйте важкі і надто щільні полотна. Розрахунок тканини

Витрата матеріалу залежить від розміру спідниці, яку ви хочете отримати в результаті. Наприклад, для дівчинки у віці 4-5 років потрібно близько 1 метра полотна. Ширина

Для того щоб розрахувати ширину виробу, виміряйте дитині талію в тому місці, де буде починатися спідниця. Якщо ви вирішили зробити спідницю з низькою посадкою, то слід вимірювати область стегон. А ще для спіднички знадобиться гумка, її довжина повинна бути такою ж, як обсяг талії, плюс 3-4 см для перекриття. Ширина з'єднувальних елементів розраховується шляхом множення параметрів талії на півтора сантиметра. Ширина складочок множиться на два сантиметри.

Довжина виробу

Заздалегідь визначтеся з тим, якої довжини буде ваша спідничка: на кілька сантиметрів вище коліна або, навпаки, трохи нижче? Виміряйте відстань від лінії талії до точки, де буде знаходитися поділ спідниці. Після цього можна робити свої невеликі математичні підрахунки.

Крім того, необхідно розуміти, скільки воланів і складочок ви хочете зробити і наскільки пишними вони повинні бути. При продумуванні вироби враховуйте те, що додаткову довжину спідниці додасть пояс.

Багатоярусна спідниця своїми руками

Процес виготовлення виробу складається з кількох нескладних кроків: Починати слід з вирізування всіх смужок. Вам буде потрібно один сполучний елемент і одна оборка для першого ярусу. Якщо матеріал має ширину вже, ніж вам потрібно, то можна зшити разом пару смуг, щоб вийшла одна цілісна. Після того як ви виріжете всі смужки, скласти кожен з'єднувальний елемент навпіл і змітайте кінці з правого боку на відстані 1-2 см від краю. Після цього обробіть краю зигзагоподібним швом за допомогою оверлока або залиште так як є. Краї все ж рекомендується обробляти, це є гарантом того, що спідниця не порветься з часом і не розпуститися від шкарпетки і прань. Відкладіть в сторону готові частини і приступайте до роботи з оборками. Визначтеся з тим, як ви будете обробляти краї воланів. Якщо у вас є обметочная машина, то прострочіть їх на неї. Це зробить виріб ще легшим і легшим, до того ж виглядає така обробка досить мило. Якщо оверлока у вас немає, то не варто сильно турбуватися. З положення можна вийти простим способом – загніть край на 1 см всередину, проутюжьте і прошийте цей загин. Після того, як буде закінчена обробка всіх країв, зберіть кожну зі смуг таким чином, щоб вийшла оборка. В результаті вони повинні бути тієї ж довжини, що і сполучні елементи. Далі зберіть оборки шляхом затягування нитки. Кожну деталь вирівняйте по довжині сполучної частини, прикладіть один до одного, приколіть булавками і прошийте. Починати слід з останнього ярусу. Нижній край обробіть зигзагом. Тепер у вас є три готових ярусу, які необхідно з'єднати між собою. Всі шви розгладьте за допомогою праски з функцією відпарювання. Останній ярус повинен складатися з двох елементів, а всі інші – з трьох. Тому перш ніж прикріплювати останній ряд до середнього, їх необхідно зшити разом. Обробіть краю за допомогою зигзагоподібного шва і отпарьте. Проробіть ті ж кроки з усіма іншими ярусами. Переходимо до останньої частини – виготовлення пояси для спідниці. Візьміть широку гумку і зафіксуйте її у верхнього краю виробу. Він вже повинен бути оброблений. Відміряйте потрібну ширину і підігніть тканина всередину, залишивши невеликий запас. Гарненько проутюжьте цю ділянку. Підшийте пояс на машинці, не забувши залишити зазор для затягання гумки. Переконайтеся в тому, що гумка не перекрутилася усередині пояса, і зшийте її кінці разом. Залишилося зашити зазор, і спідниця готова! Автор: Oksana Tarasova 11 Серпня, 2018



Категория: Мода