У літньому віці чоловіки піклуються про хворого партнера не гірше жінок - вчені


Опубликованно 16.08.2018 05:20

У літньому віці чоловіки піклуються про хворого партнера не гірше жінок - вчені

У літньому віці чоловіки здатні доглядати за хворим партнером так само, як і жінки. Про це свідчать дослідження, опубліковані в The Journals of Gerontology, series B.

Вчені з Оксфордського і Пенсільванського університетів проаналізували 538 пар в середньому віці 69 років, де один з подружжя потребував допомоги в період між 2001 і 2015 роками. Зокрема зверталася увага на те, наскільки регулярно надавалася допомога партнеру у разі необхідності, в тому числі у вигляді виконання доручень і роботи по дому.

Результати свідчать про те, що якщо партнер потребував допомоги, то і жінки, і чоловіки приділяли їй багато часу.

Крім того, чоловіки більше часу витрачали на домашнє господарство і виконання доручень, ніж жінки. У ситуаціях, коли допомогу ззовні повністю була відсутня, партнер, незалежно від статі, виявляв більше турботи про своїй другій половинці.

Дослідження показують, що гендерні відмінності в подружній опіки в старості не сильно відрізняються. Літні чоловіки, які здійснюють догляд за своїм партнером, так само, як і жінки, проявляють турботу і забезпечують належний догляд. На думку вчених, це може бути пов'язано з тим, що з відходом на пенсію люди знаходять інші життєві пріоритети.



Категория: Новости